Balos

Baloldali értékeket képviselö honlap

2017.juli.18.
 
Hosszú idö után ismét egy írás a honlapunkon.
 
 
Marx
Marx Károly életéröl készült egy film.A német mozikban nem vetítik az interneten nem lehet megnézni.Kérdem én, Miért?Tán ennyire társadalom kritikus?Ha nem vetitik akkor miért készítették el.A honlapunkon is van a filmmmel kapcsolatos írás.No ez van.

 

2017.04.16.

Buliforradalmárok..
Sokan kritizálják és alábecsülik a tüntetés sorozat jellegét, pedig nincs igazuk.Hogy miért is? A fiatalság legnagyobb élménye (gondoljunk vissza magunkra) a bulik,a koncertek ,a kiskocsmák,a szerelmek.Ezek igazából közösségépítő élmények.Személyes kapcsolatok,baráti csoportok épülnek.Közösségé kovácsolodnak,ERŐT mutatnak.És itt vannak ,megérkeztek végre a fiatalok a politikába. Régóta erre vártunk.Próbáltuk őket felébteszteni de nem sikerült.Nem kértek a politikából.Igaz a Jobbiknak sikerült egy kis százalékukat elszipkázni majd agymosni,de szerencsére nem nagy létszámmal.A valódi fiatalság nem kért a politikából.Mind addig,még nem szembesültek azzal a ténnyel,hogy most már elveszik ,el akarják venni tőlük a tudást,a lehetőséget a jövőjüket!Kezdődött ez a teljes középiskolai rendszer sajátosan aljas átalakításával,majd a CEU-val. Megjöttek!Itt vannak!És nagyon is képben vannak!Jobban mint az összes demokratikus ellenzék együtt és bátrabbak is.Többett tettek ebben a pár napban,mint az össz ellenzék 3 év alatt.Igazi rendszerváltást akarnak.Nem úgy mint annak idején 1989-ben mi.Az egykori mszmp és kisz elit ugyanúgy a hatalmat bitorolja ,csak más szinekben.Itt vannak és Ők már nem kötődnek az 1989 előtti szellemhez.Itt vannak és teszik azt,amit nekünk kellett volna tenni 1989-ben!! Közösségépítésük középpontjába a bulikat teszik,ezeket közterekre szervezik így mind több tömeget elérve.Új friss lendülettel,új hévvel és minél nagyobb lesz a következő,ész azt követő annál nagyobb lesz a politikai akarat!A tenni akarás ,az igazi rendszerváltás.Régen várunk erre!

2017.ápr.02.

Mit meséljek?
Talán egy mondatban össze tudom foglalni.Akikkel találkoztam senki nem szidta Orbánt és a rendszerét.
Az egy hétböl négy napot voltunk Sopronban két napt Györben és egy napot Gárdonyban és a Balatonnál átutazóban.Vagy az emberek hallgatnak és nem mondanak véleményt,vagy elégedettek sorsukkal,de én nem tapasztaltam semmiféle kritikát a kormány ellen.Bezzeg 2006-ban Györben az MSZP rendezvényén ahol az egykori pártelönk volt a vezér szónok nagyon sok “Beszólást” hallottam.Igaz most nem voltunk semmielyen politikai rendezvényen.
Viszont az emberek arcán vajmi fásultságot láttam,de valahogy mindenki ment a dolgára.
Haverom hívta rá fel a figyelmemet,hogy Sopronban nagyon sok húsz plusz egy néhány éves fiatal,elsösorban lányok a legmodernebb autókkal furiákáznak.De vajon hogyan jutottak ilyen modern járgányokhoz.Aztán ha jól számoljuk ez az a generáció amely a rendszerváltáskor és az után születtet.No és a szüleik akkor mit csinálhattak?Szerintem ök nem a fidesz ellen fognak szavazni.
Itt a facebookon tapasztalok valami nosztalgiát Kádár Jánossal kapcsolatban.Egy könyvet láttam ami az akkori rendszer és az egyházak kapcsolatáról írodott.A borítón Kádár János és Mindszenty József képe látható.No, nem kell sok logika ahhoz,hogy kitalájuk a könyv mottóját.
No,hát röviden ennyit.
Ui:Voltunk a pán-Európai pikinik helyen épült emlékhelyen,de amikor a tablókon az átkosról volt szó majdnem....,de ikább nem írom le.

 

 

2017.márc.21.

 
A három tavasz egyik ünnepén
Valakik még halványan emlékezhetnek rá.Ezekre az ünnepekre,és közöttük a középsöre ami olyan félhivatalos volt.
Ünnepeltük és emlékeztünk rá,mert akkor Magyarországon valami más lett.
Valami megváltozott,igaz csak 133 napra!

 

2017.márc.16.

Bild könnte enthalten: 2 Personen

 

2017.márc.13.

Paktum

Bild könnte enthalten: Text
Schmidt Solymár Roland mit László Ábrahám.

A rózsadombi paktum, Eredeti változat
Liberál-cionista változat
A paktum eredeti változata 1989-ből. Íme a PAKTUM, amelyről nem lehet beszélni. Ez volt írásom kiinduló pontja. Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalázatos szerződés szövegét. Egy otthoni publicista, mint Benedek István, nem teheti meg ezt saját jól felfogott érdekében, az Angliában élő Révffy László azonban a közelmúltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő árulást. Szövegét Németországban élő barátom küldte el, azzal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél szélesebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert teljesen egyet értek vele, hogy ezt mindenkinek meg kell ismerni. Írását azzal kezdi, hogy 1989 március 15-én, míg hazánk népe az első szabad emlékezést tartotta, egy budai villában titkos tárgyalás volt, amelyen a következők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Ők írták alá részünkről az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók, de ezért súlyos árat kell fizetnünk. Értesülésem szerint Révffy László rövidesen nyilvánosságra hozza az aláírók neveit, hogy minden kételkedést oszlasson e feltételek hitelességével kapcsolatban, amelyek a következők:

1. /A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. / A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3. /Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4. /Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5. /A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6. / A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. / A volt kommunisták titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédésen az esetleges megtorlástól.
8. / A volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
9. / Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
10. / Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11. / Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
12. / A jobboldali, vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
13. / Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek és azokon nem lehet változtatni.
14. / Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15. / Románok, Jugoszlávok és szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16. / Az 1956-os eseményeket mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
17. / A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18. / A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősítheti gazdasági befolyását a magyar életben.
19. / Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására. 20. / Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.Fenti megalázó feltételek a megfogalmazásukkor még köthették az aláírókat, de ma, a Szovjetunió, Jugoszlávia és Csehszlovákia összeomlása után semmi esetre sem. Akik 1989. március 15-én aláírták a fenti 20 pontot, még akkor sem mentesülhetnek a vádtól, ha kényszerhelyzetben tették ezt. Viszont ha 1992-ben a Közép- és Kelet Európai események után is érvényesnek tartják, akkor és a magatartás hazaárulásnak minősül, amiért törvény előtt kell felelniük. Íme a sokat emlegetett "paktum", amely mindeddig megakadályozta hazánk politikai átalakulását, és a magyar milliók emberi életnívójának a megteremtését, amely népünk fejlődésének és jövőjének alapfeltétele.

A találkozó résztvevői:
Antal József
Horn Gyula
Pető Iván
Paskai László
Göncz Árpád
Zoltai Gusztáv
Boross Péter

A paktum liberális-cionista változata 2003-ból

Második Rózsadombi paktum

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
1. A NATO és a leendő EU-hadsereg számára támaszpont és megfelelő haderő biztosítása.

2. A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
2. További hitelek felvétele az IMF-től és a Világbanktól, a lakosság elszegényedésének folyamatos biztosítására.
3. Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése a Szovjetunió és Magyarország között.
3. EU-alárendeltként (tagországként) Izrael és az USA minden világgyarmatosítást szorgalmazó tevékenységének támogatása.
4. Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
4. Mindennemű olyan tevékenység megakadályozása, amely a cionista diktatúra megdöntésére irányul.
5. A határok kölcsönös megnyitása a Szovjetunió és Magyarország között.
5. Az EU antidiszkriminációs és a "szabad letelepedésre" vonatkozó törvényeinek következetes betartása.
6. A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
6. A politikai és gazdasági elit (továbbiakban: VIP-tagok) vagyonelszámoltatásának a méltányosság és a diszkrimináció-mentesség elve alapján kell történnie.
7. A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlástól.
7. A VIP-tagoknak, valamint az 1990 óta (bármelyik) kormánypárti országgyűlési képviselőként tevékenykedők megvédése az esetleges megtorlásoktól.
8. A megbízható volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
8. A 6. pont szerinti felelősségrevonástól mentesülő VIP tagok az "új ellenzék" tagjaiként indulnak a választásokon.
9. Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
9. A multinacionális cégek vagyonszerzésének és vagyonmegtartásának minden eszközzel történő biztosítása.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a 6. pont szerinti felelősségrevonás alól mentesült személyek kezében.11. Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
11. Minden anticionista szervezkedést, megnyilatkozást, megmozdulást antiszemitaként feltüntetve gyűlöletkeltővé kell minősíteni, és a résztvevőket ez alapján példás szigorral kell elítélni.
12. A jobboldali vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
12. Meg kell akadályozni minden olyan társadalmi szervezet és párt létrejöttét, amely a cionista diktatúra megdöntését célozza alapító okirata szerint, és meg kell szüntetni - alapító okiratában foglaltaktól függetlenül -, ha tevékenysége a cionista diktatúra megdöntésére irányul.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek, és azokon nem lehet változtatni.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok az EU-ban virtualizálódnak, tehát sem az állampolgárságnak, sem a határok elhelyezkedésének nincs jelentősége.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot olyan magyarországi vagy emigrációs szervezetekkel és személyekkel, amelyek a cionista diktatúra ellenzői.
15. A románok, a jugoszlávok és a szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
15. A Trianoni utódállamokkal (és azok utóállamaival) történő kapcsolatoknak minden esetben az egyoldalú engedményadás elvén kell állniuk.
16. Az 1956-os eseményeket, mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani, és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
16. Az 1848-as és 1956-os eseményeket úgy kell beállítani, hogy azok az új kormány eszmei elődei.
17. A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
17. A magyarországi katonaság célja a NATO és az EU-hadsereg kiszolgálása, ezért az általunk megkövetelt feltételeknek kell eleget tennie. Minden nemzetvédelmi feladatot - ezért a "honvéd" megnevezést - meg kell tiltani.
18. A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősíti gazdasági befolyását a magyar életben.
18. A cionista diktatúra az átmentett VIP-tagokon keresztül gyakorolja politikai befolyását Magyarországon.Minden, a magyar nemzeti érdekek cionista érdekek fölé helyezését célzó tevékenységet, hagyományápolást és történelemkutatást meg kell tiltani, ami a magyarság elfogadott eredetét és vallását vonja kétségbe.
19. Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
19. Magyarország az EU-Alkotmány szerint "európai" embertípus kialakulását szorgalmazza. A magyar és a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális és hagyományőrzését a kozmopolitizmus szellemében "liberálisan" biztosítja.
20. Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.
20. Magyarország be- és visszafogadja és az EU-Alkotmány "harmadik országbeliek" letelepedésére vonatkozó törvényei szerint ad jogot a zsidóságnak arra, hogy Magyarországot, mint államalapító, hazájának tekintsék.

Budapest, Rózsadomb, 1989. március 15

Budapest 2003. május 28-a és július 9-e között (+KGB, CIA)

Kommentieren

2017.márc.08.

Nönap!
Minden Kedves Hölgy tagunknak és vendégünknek
Kellemes Nönapot kívánunk,Mi férfiak!

2017.márc.05.

Gyülölet a politikusokkal szemben.
Ezt tegnap mutatták be,és Magyarországról is szó esik. Rólunk a 2006-os események miatt beszélnek.

2017.márc.02.

Az 1917 februári orosz forradalom kapcsán!

.http://www.arte.tv/.../good-bye-wladimir-iljitsch-uljanow...

 

2017.febr.28.

"A butaságunk története,avagy miért nem lehet OV-t megbuktatni?”
Ez a mi történetünk...........
és hol a vége?
 
Kérdések
 
1.Vajon van e kibékíthetetlen ellentét a tökés (kapitalista) társadalmi rend és marxista értékrend között?
 
2.Mit jelent a jóléti állam,és ezt hogyan lehet elérni?
 
3.Miért vált egypolusová a világ?
 
 
A nagy Kérdés
 
Baraksóné Juhász Andrea
"Nagy és örök kérdésem az, hogy mikor unjuk már meg tényleg ezt, ami ebben az országban megy? Mert hiába takarod le a szart, magyar lobogóval, és akár énekelhetsz neki székely vagy magyar himnuszt is, attól még a szar, ott marad, és nem változik át turultojássá. Azt mondják a közvélemény kutatások, hogy jelenleg a Fidesz a legnépszerűbb párt Magyarországon. Nem értem.... Nem értem, hogy lehet az a legnépszerűbb párt, amelyik a befolyt adókat, nem az ország épülésére használja, hanem stadionépítésre, várba költözéshez, külhoni magyarok támogatására, választási csaláshoz, meg még egy újabb ház, na, még egy medence, a haveroknak, spanoknak, egy kis pluszjuttatás, egy kis költségtérítés, stb. Meddig tűrjük el, mi magyarok, nemzetietlenek, nemzetiek, zsidók, cigányok, svábok, románok, szlovákok, stb., hogy egy köztörvényes bűnözőkből álló kormány kiraboljon minket? Miért nem működik Magyarországon az egyenlő arányú közteherviselés, például miért ugyanannyi a gazdagok adója, is mint a szegényeké? Orbán az összes nyomorult változtatással minket, kisembereket sújt, ránk raknak egyre elviselhetetlenebb terheket, hogy ezt a Matolcsyval megálmodott unortodox gazdaságpolitikát vigyék tovább. Hát vigyék! De, el innét, rohadtul messze, és maguk is menjenek! Meddig tűrünk? Mikor lesz az a pont, amikor azt mondjuk, mi a nép, hogy elég! Elég, a kurva anyátok!!!"
 
 

Talpra Magyar, hív az urna,
meg ne válaszd Viktort újra!
Kibírsz vele még négy évet..?
Ez a kérdés! Válassz kérlek!

Mi magyarok annyi mindent elcseszünk,
Elveszünk, ha nem maradt egy csepp eszünk!

Alkotmányunk véres kardja
Hajszálon függ, rozsda marja.
Nevet rajtunk Európa:
“Lázadj már, te idióta!”

A magyarok szégyene, hogy kertelünk,
Felkelünk, de odacsapni nem merünk!

Nincsen jövőnk, csúf a múltunk,
Jelenünkből nem tanultunk!
Sírunk, hogy a sors lecsap ránk,
nem hogy inkább észbe kapnánk!

A magyarok kedvelik a bánatot,
állnak, mint a vágóhídi állatok;

Fényesebb a lánc a kardnál,
fegyvert fogni mért akarnál?
Fogjál inkább papírt-tollat,
s valljad be az adót holnap!

A magyarok jámborsága végtelen,
Képtelen ezt felfogni az értelem.

Gazdaságunk büszke gálya,
nyugdíjpénzünk elment rája!
Lyukas csónak nem gyorsnaszád,
lapát helyett fogjunk kaszát!

A Magyarok Értelmére mit teszünk?
Kik leszünk, ha hullámsírban itt veszünk?

A magyar név megint szégyen,
Nem mutat jól nagy mellényen!
Még hogy e nép vitéz, bátor?
Mit keres itt a Diktátor?

A magyarok jó szerére, mit várunk,
kit ámítunk azzal, hogy mi diktálunk?

Száz trafiknak egy a vége,
megy a Lázár bal zsebébe!
Jobbfelől a Közgép tömi:
ettől szép a rablórömi!

A magyar nép önérzete szép dolog,
CBA-val jobban megy a mélytorok.

Orosz testvér, orosz atom,
levizsgáztunk pribék-szakon!
Büszke ránk az elvtárs; Putyin:
Soha nem nyert ennyit mutyin!

Jövőnk múltján keresztes a szégyenfolt,
horgasabb a vérnarancs már régen volt!

Hol sírjaink egykor álltak,
nyugodt földet nem találnak.
Verejték lesz ott a harmat,
ez a sorsa a magyarnak!

Mi magyarok, áprilisban választunk:
Űzzük el a Rablókat, vagy rábasztunk!

Forrás:Facebook

Ismét egy vers az, ami “lájkok” ezreit eredményezte eddig a közösségi oldalakon…Bár nem egy Nemzeti Dal Petőfi Sándortól, de annak mintájára…
politikaivelemenyek.eu

 

Irány?Csak balra.
Irány:Balra át!Ha nem a hadiiparra kötenék a sok milliárd pénzt,amiböl még több hasznot hoznak a konzernek akkor nem lenne probléma a bevándorlókkal meg az egész mizériával amit most élünk a legfejletebb földrészünkön Európában.
 

A NAGY ÖREG!
E filmet meg fogjuk nézni!Szerintem nagyon aktuális.

 
Miért mindig a Gyurcsány a hibás?
 
József Fiziker Mert a birkáknak kell a muníció.Fújják is ezerrel.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 52
Heti: 320
Havi: 1 305
Össz.: 255 069

Látogatottság növelés
Oldal: HírekXXVIII
Balos - © 2008 - 2019 - balos.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: popper péter orbán viktor 168 óra - Vatera.hu