Balos

Baloldali értékeket képviselö honlap

Bartus László: Szőke Feri 2013. március 10. vasárnap 1:12

Bartus László: Szőke Feri

Nem Szőke Feriről szeretnék írni, hanem arról, amit Szőke Feri megtestesít. Elöljáróban annyit, hogy ha igaz, amit Szőke Feri mond, hogy őket senki nem hívta a Fidesz székház védelmére, és semmilyen hivatalos minőségben nem voltak jelen, akkor a Fidesz-székház udvarára nemcsak az alkotmányos rendért tüntetők hatoltak be jogszerűtlenül, hanem Szőke Feri és társai is. Azzal a különbséggel, hogy az alkotmányos rendért tüntetők valóban békések voltak, Szőke Feri és társai viszont fizikailag inzultáltak másokat, és gátolták őket a szabadságukban. Valami furcsa oknál fogva a Fidesz nem sérelmezte azt, hogy Szőke Feri és társai jogszerűtlenül behatoltak a magánterületükre, ezt csak azokkal szemben kifogásolták, akik emberi jogaikra kívánták felhívni az egykori liberális párt figyelmét. Bűnözőkkel nincs problémájuk, csak jogvédőkkel. Ha úgy teszünk, mintha komolyan vennénk Selmeczi Gabriella cinikus süteményes gesztusát, akkor Szőke Feri és társai azokat inzultálták, akiket a párt süteménnyel akart megvendégelni. Mi az oka, hogy ezt a Fidesz nem kifogásolja?

A kérdés költői, de azért érdemes az erre vonatkozó ismereteket összegezni. A Ferencváros valamikor egy sportegyesület volt, amelyben a sporttevékenység volt a meghatározó foglalkozás. A Fradi az ország legnépszerűbb futballcsapata volt. A kilencvenes években azonban egy puccs történt a Fradi körül. A hírhedt ferencvárosi 2-es szektor átvette a belső hatalmat. Egy ideig az egyesület sporttal foglalkozó vezetői harcban álltak a bűnözői szervezettel, de az erősebbnek bizonyult és győzött. A hatalomátvétel úgy történt, hogy a 2-es szektor bűnözői bevontak játékosokat maguk közé, elfoglalták és terrorizálták az öltözőt, majd az egész egyesületet. A csapaton belüli embereik vezére Simon Tibor volt, aki sajnálatosan, de jellemző módon végezte életét, köszönhette ezt annak, hogy milyen társaságba keveredett. Sokan emlékezhetnek arra, hogy az edzőket életveszélyesen megfenyegették, lemondásra kényszerítették, az autóik gumiját kiszúrták, ha nem engedelmeskedtek a 2-es szektornak, és például nem azt a csapatot játszatták, akiket ők akartak.

Varga Zoltán barátom volt, pedig nem álltunk egy politikai oldalon. A futball szeretete kötött össze bennünket. Varga Zoli politikailag azon az oldalon állt, amelyre a Ferencvárost az MDF-kormány idejében tolták: a kommunistázó jobboldalra, majd a szélsőjobbra. Az MDF az 1994-es kampányzáró gyűlésén avatta a szélsőjobboldal és a bűnöző mentalitás szentélyévé az Üllői úti stadiont. Szimbólumává lett az antiszemita, hungarista ideológia és az alvilági bűnözés összefonódásának. Ha mond ez valamit: „Magyar Magyarországot” követeltek, ne „idegenek” kormányozzák az országot. „Idegenek” alatt persze a balliberális pártokat értették, akiket „zsidóként” kellett dekódolni. A dekódolással nem volt baj, a stadionban a náci, hungarista szélsőjobb díszpintyei foglaltak helyet. A 2-es szektor testesítette meg a szervezett bűnözés és a nyilas ideológia sajátos keverékét, összefonódását: innen “indult a vonat Auschwitzba” a meccseken, és az alvilági bűnözők központja lett a klub.

A szélsőjobboldali előretörés hozta helyzetbe a 2-es szektort, amely a durvasága és a szervezett bűnözésben játszott szerepe mellé kapott egy ideológiát. Hazafiak lettek a verekedő, kábítószerkereskedő bűnözők. Varga Zoli cseppet sem állt távol a jobboldali ideológiától, sőt, ha az MTK szóba került, nehéz volt nem észrevenni az alig burkolt zsidózást. Az ideológiai hasonlóság ellenére Vargát a 2-es szektor nem fogadta be, mert őt a játék érdekelte, a labda, a sport, a munka, és nem a maffiakapcsolatok. Varga Zoli elmesélte, hogy a csapatából kihagyta a 2-es szektorral kapcsolatban álló játékosokat, mert kábítószert fogyasztottak, és az erőnlétük is leromlott. Az edzéseken habzott a szájuk. A 2-es szektortól kapták a kábítószert. Varga Zolit és a többi fradista sportembert ez a társaság kiebrudalta a Fradiból. A „Varga Zoli disszidál” című könyvemben azt írtam, hogy a „Ferencváros egy kicsit mindig tükörképe volt a magyar társadalomnak. Aki látta a Fradit, látta a magyar valóságot”. Ez most is így van. A Fradi ma nyilas és maffiaközpont, ahogy ez az országra is jellemző lett.

Ejtsünk néhány szót a 2-es szektorról. A 2-es szektor tagjai az alvilágban keresték a megélhetésüket. Pénzbehajtással, kábítószerterjesztéssel foglalkoztak. A magyar alvilág keresztapáinak dolgoztak, tolvajok, gyilkosok és kábítószer-kereskedők emberei voltak. Az ukrán-orosz maffia megjelenése a magyar alvilágban új “rendet” teremtett, majd később felbomlott a maffiabéke. A kábítószert ellenző régi vágású bűnözők szembekerültek az oroszokkal, és az alvilág fiatalabb generációjával, akik a nagy bevétel és a nagyobb fegyveres erő bűvöletében az oroszok mellé álltak. Ezek közé tartozott Boros Tamás és Seres Zoltán. Mindkettőjüket megölték később. A Fradi 2-es szektor vezetői Seresnek dolgoztak, aki az orosz maffia egyik alvezérének, Leonid Sztecurának alárendeltségébe tartozott. Nem kis fajsúlyú bűnözőkről van szó, hanem az alvilág legkeményebb magjáról, ahol az emberi élet értéke a nullával volt egyenlő. Ez a szervezett bűnözői csoport magyar, szlovák, ukrán és orosz bérgyilkosokkal volt tele. A maffia különböző szintjein szolgáltak a 2-es szektor vezető személyiségei és tagjai. Ezek közé tartozott Szabó Ferenc, akit Szőke Feriként ismernek, és aki az alvilág egyik pénzváltójának, az „Olasz Misi” néven ismert bűnözőnek a meggyilkolásában való részvételért ült tíz évet. Azért, hogy érzékeltessük ennek a társaságnak a szellemiségét, felidézzük, hogyan ölték meg „Olasz Misit”: a három elkövető egyike hasba lőtte, utána egy erdőbe vitték, zsákot húztak a fejére, majd kétszer fejbe lőtték. Ebben a gyilkosságban való részvételért ítélték 14 évre Szőke Ferit, aki ebből le is ült tíz évet. Ez az ember védi a Fideszt az alkotmányos jogokért tüntetőkkel szemben, és a Fidesznek ez ellen nincs szava. Ellenkezőleg: elégedett.

A Fradi az ukrán-orosz maffia befolyása és ellenőrzése alá került. Ők adták a védelmet, s ez ugyanolyan volt, mint a maffia védelme általában: védelmi zsarolás történt. A Fradi védelmi pénzt fizetett azoknak, akik fenyegették. Seres emberei bekerültek a klubba, a felső vezetésbe is, közük lett a pénzügyekhez. A Fradiból eltűnt pénzek egy jó része az orosz maffiához és magyar alvezéreikhez vándorolt. Seres nevezte ki Hypóst a 2-es szektor élére, Seres állt a biztonsági főnök mögött. A 2-es szektor vezetői a nagybani piacról kerültek ki, ez volt Seres működési területe. A nagybani piac drogelosztóként működött, innen került az Üllői útra a kábítószer, amelyet a stadionban is terjesztettek. A 2-es szektorhoz tartozó személyek szerezték meg a büfét, az interneten található írások némelyike felveti, hogy egyes büfék az Üllői úti stadionban kábítószer elosztóhelyek voltak. A csapat öltözőjéből beszerveztek embereket az éjszakai életbe, a Citadella körül csoportosultak néhányan, egyeseket az ukránok később kifosztottak. Még Nyilasi Tibort is belekeverték a Kisbandi-féle gyémántügybe, és alig tudott kikecmeregni belőle.

Az orosz maffia, annak magyar kapcsolatai, és a magyar törvényhozás jelentős mértékben vett részt jelentős mértékben részt vett az olajügyekben. Az olajszőkítésnek volt fideszes leágazása is, hogy mást ne mondjunk, Tóth Béla volt fideszes kampánymenedzser és gazdasági tanácsadó szerepe  ismert a Monon Kft. révén. Az ukrán-orosz maffia Sztecura-féle szárnya Boros Tamást és Seres Zoltánt felhasználta az alvilági háborúban, de minden valószínűség szerint Boros és Seres kivégzése mögött is ők állnak. Az Aranykéz utcai robbantás bombamaradványait (ahol Boros volt az áldozat) a rendőrség összehasonlította a Seres Zoltán elleni sikertelen bombamerényletnél használt bombával, és az 1998-as választások előtti politikai jellegű robbantássorozat maradványaival. Megállapította az azonosságot. Valamennyi esetben a szálak Jozef Roháchoz vezettek, aki közismerten az ukrán-orosz maffia bérgyilkosa volt, és ahhoz a szárnyhoz tartozott, amely a 2-es szektor fölötti ellenőrzést gyakorolta. A minden bizonnyal politikai megrendelésre készült robbantássorozat és az ezt követő belpolitikai instabilitás enyhén szólva nem az MSZP-SZDSZ koalíció érdeke volt, hanem ellenfelei érdekeit szolgálta. A képet bonyolítja, hogy az oroszok magyar ellenlábasai, akik szintén gyakorlottak voltak a kézigránátdobálásban, a Fideszhez húztak, mert ott reméltek védelmet, és a Fidesz mellett álló rendőri vezetőkkel álltak szoros emberi és üzleti kapcsolatban. Még a Fidesz Lendvay utcai székházánál is robbant bomba, aztán az első Orbán-kormány hivatalba lépése után a leszámolásos merényletek, a robbantások és a kézigránátdobálások varázsütésre megszűntek. A 2-es szektor tagjai ennek az alvilági háborúnak voltak a kiszolgálói, a Boros-Seres és ukrán-orosz csoportosulásnak voltak a végrehajtói és “katonái”. A Fradi ezeknek a kezében volt. Drogterjesztők, zsarolók, pénzbehajtók, végrehajtók. Az alvilág alja.

A 2-es szektor egyik központja a Simon söröző volt. Ebből a díszes társaságból jön Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. A 2-es szektor maffiája az oroszok módszereit követte, és a különböző funkciók szerint rétegződött. Voltak verőlegényei, gyilkosai, kábítószerterjesztői és üzletemberei, sőt „értelmisége” is. Ez utóbbiak közé tartozott Kubatov Gábor, aki középiskolát végzett ugyan, de felsőfokú oktatási intézmények hallgatója is volt. Hypóshoz és Szőke Feriékhez képest magasan kvalifikált értelmiséginek számított. Kubatov nem tagadja, hogy a 2-es szektor tagja volt, jó viszonyt ápolt velük. Legutóbb akkor beszélt erről, amikor alig egy éve Simon Tiborról nevezték el a 2-es szektort. A 2-es szektor idővel szervesen beépült a Ferencvárosba, üzletileg belefolyt a játékosok eladásába, a maffia összefonódott a klubbal, a legalsó szinten a 2-es szektor – vagyis az alvilág – vette át a Fradi biztonsági feladatait, maga Hypós lett a biztonsági főnök. Közismert, hogy Magyarországon a biztonsági cégek az alvilági csoportok fedőszervei. Ezzel megtörtént a politikai felvilág és a maffia összefonódása is.

Már az első Orbán-kormány idején létrejön az intézményes kapcsolat a Ferencváros, annak kemény magja és a kormány között. Torgyán miniszter és klubelnök csak pénzkifizető strómanja volt a kormánynak. Orbán Viktor 2006-ban, nem sokkal a tévészékház ostroma előtt “hazament”: beült a 2-es szektorba, hogy learassa a befektetése gyümölcsét. A közelmúltban napvilágra került diplomáciai táviratok arról számoltak be, hogy a 2006-os zavargások (államcsínykísérlet) idején személyes összekötő vitte a megrendelést a Fidesztől a Fradihoz. Amikor Kubatov lesz a Ferencváros elnöke, akkor emelkedik kormányzati szintre a 2-es szektor és a mögötte meghúzódó alvilág, hogy a hatalom érdekeit kiszolgálja. Hálából ezért építenek tízmilliárdokért az adófizetők pénzéből új stadiont nekik. A belpolitikai feszültség és bizonytalanság szítását szolgálták 1998 előtt a kemény mag tagjai, ezt a koreográfiát használta fel a Fidesz a 2006-os államcsínykísérletkor, amely végül hamvába holt. A magyar társadalom további sokkolását szolgálta a koreográfia tökélyre fejlesztése a romagyilkosságokat megelőző jobbikos menetelésekkel és gárdista provokációkkal, amelyek mindig kísértetisen jól időzítettek, és ahol a résztvevők összetétele nagy átfedést mutat a futballstadionok maffiaközönségével. A sorozatgyilkosságok elkövetői abból a városból és abból a kemény magból jönnek, amely most szintén új stadiont kap. Ha a T. Olvasó veszi a fáradságot, különös dologra bukkanhat: a debreceni egyetemistákat megfenyegető “erős emberek” korábbi szórakozóhelye és kedvenc időtöltése nem a véletlen műve. A Loki kemény magjából támadtak a kormányt bíráló egyetemistákra.

Kubatov Gáboron keresztül a politikai és a kormányzati hatalom formálisan is eggyévált az alvilággal, amelynek csak egyik megnyilvánulása, hogy a 2-es szektor gyilkosságért elítélt maffiózója megy a párt székházát megvédeni. Végül is a Fradiban nem történt semmi más, mint ami az egész országban: a politikai és a gazdasági maffia megszerezte a totális uralmat. Mint Szőke Feri elmondta: „A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!” A régi szép időkben Szőke Feri és társai az éjszakai élet mocskában tapicskoltak, és valamelyik kupleráj befenyítésére küldték ki őket, nem pedig az alkotmánymódosítás vitáját döntötték el izomból. A maffiózók az életük nagy részét éjszakai bárokban töltötték. A 2-es szektor révén az alvilág a Ferencvárost ugyanerre a célra alakította át. Az éjszakai szórakozóhelyeken a prostituáltak szórakoztatják őket, a Fradi futballistái ugyanezt a funkciót töltik be: az alvilág bűnözőinek szórakoztatását látják el. Ha egyszer valaki azt mondja, hogy a 2-es szektor nem kívülről zsarolja és terrorizálja a klubot, hanem teljes mértékben elfoglalják, és ők adják az elnököt is, azt a kilencvenes évek elején még senki nem hitte volna el. Azt pedig különösen nem, hogy a maffiából az elnöki székbe kerülő ember a kormánypárt pártigazgatója is lesz egy személyben. A kormánypárt szóvivője és kommunikációs igazgatója pedig nemcsak hogy nem takaríttatja el a pártszékház közeléből azt a mocskot, amely állítólag hívatlanul érkezett, hanem konstatálja, hogy Szőke Feri és társai a rendőrök asszitálása mellett teszik a dolgukat.

A 2-es szektor bűnözőinek ma öntudatuk van, a „nemzeti oldallal” azonosítják magukat, tevékenységüket a haza szolgálatának tartják.  Az ő intellektuális színvonalukon áll a nyilas ideológia, amely a Fidesz politikájának is a burkolt lényege lett. Az alvilág és a hungarizmus összetartozó fogalmak, nem véletlen, hogy egy gyilkosnak tetszik a gyilkos ideológia.

Kubatov 2002-ben lépett be a Fideszbe, és talán nem véletlen, hogy neve egyelőre nem a rákgyógyításról, hanem a választási csalásokról híres. Nem volt nehéz a futballbolond Orbán közelébe és bizalmába férkőznie. Egy év múlva már a Fidesz soroksári elnöke, 2004-től a Fidesz egyik elnöki megbízottja és koordinátora. A 2006-os választásokon  már a „mozgatásért” felelős megbízott volt, és ehhez megvan a hálózata. Mint tudjuk, 2010-ben már a “mozgatás” nagyon jól sikerült, amelynek 2009-ben a pécsi időközi polgármester-választás volt a főpróbája, mint arról a nyilvánosságra került hang- és képfelvétel is beszámolt. A kommunisták a kékcéduláikkal elsőáldozók voltak ehhez képest. A Fidesz Kubatov Gábor pártigazgatón keresztül remekül használhatja a 2-es szektorból örökölt szervezett struktúrát és mozgósítási gyakorlatot. Az alvilág úgy működik, mint egy hadsereg. Fegyelmezettségre és engedelmességre épül. Nem véletlenül hívják úgy az egyes alvezérek embereit, hogy „katonák”.

Azt mindenesetre nehéz lenne megmagyarázni, hogy a 2-es szektor eminens tagja ugyan a Fidesz „mozgatásért” felelős embere, de amikor a Fradi huligánjai mintegy spontán megrohamozták az MTV székházat, akkor ahhoz semmi köze nem volt a mozgatásért felelős embernek, aki a Fidesz vezérkarával is, a szurkolóknak nevezett maffiózókkal is szoros kapcsolatot tartott. Közismert, hogy az egyes szurkolói csoportok vezérei ellentmondásos viszonyban, de kapcsolatban állnak egymással. Nem egyszer léptek már fel közösen rivális csapatok „kemény magjai”. A 2006-os zavargások mögött nyilvánvaló volt a szervezettség, és egyértelmű, hogy melyik párt céljait szolgálták. Budapest felgyújtásáért felelnie kellene azoknak, akik ezt a háttérből koordinálták és irányították. Orbán Viktor szabadságharcosoknak nevezte a rendőrségre támadó köztörvényes bűnözőket, és az Astoriánál tartott Fidesz-gyűléssel kevés híján utcai puccsot hajtottak végre a focihuligánok, akik csak kívülről látszanak szurkolóknak, civilben az alvilág prominens tagjai. Kövér László volt titokminiszter alapos munkát végzett, otthagyta alvó ügynökeit a kulcspozíciókban. Nem véletlen, hogy a köztársaság és a demokrácia titkosszolgálata nem volt képes leleplezni, letartóztatni és bíróság elé állítani nemcsak a végrehajtókat, hanem a megbízókat sem. Egészen véletlenül a televízió székház ostromába keveredett Urbán Flórián edző is, akit fél évvel az ostrom után Orbán futballcsapata, a Felcsút edzőjének szerződtettek. Ugyanezért az RTL Klub kommentátoraként kirúgták. Felcsúton ez nem kizáró ok volt, hanem érdem. Urbán honnan tudta, hogy oda kell menni, és egy sportember ezt vállalhatja?

Az elmúlt napok történései világossá tették, hogy a Fradinál semmi nem változott. Szőke Feri is oda tért vissza, ahonnan tíz évre bevonult a börtönbe. Kubatov – aki egy személyben a Fidesz párt igazgatója és a Fradi elnöke – Szőke Ferit nem tanácsolta el a klubtól azután sem, hogy kiderült: büntetett előélete miatt nem lehet hivatalosan a fradista biztonsági cég tagja. Informális „koordinátorként” a Fradi pályán gyülekező alvilági alakok és Kubatov közötti „kapcsolattartás” lett a feladata. Szőke Feri azt akarja elhitetni, hogy mielőtt a Fidesz székházához ment „rendet” tenni, nem beszélt a Fradi elnökével, aki mellett „koordinátor”, és aki a Fidesz pártigazgatója. Kubatov pedig azt akarja elhitetni, hogy semmi köze nincs az alvilág mozgósításához, miközben Szőke Feri akciója után körlevelet írt, hogy hasonlóan szervezzék meg a Fidesz irodáinak védelmét.

Szőke Feri, miután „minden kérés nélkül” megtisztította a Fidesz-székház udvarát, úgy nyilatkozott, mint egy politikus: senki nem kérte fel. Nem Kubatov Gábor küldte, hanem szeretett pártja iránti aggódás vezette, hogy akár 3 év börtönnel fenyegetett bűncselekményt végrehajtva is segítse a hazát. Börtöntől emiatt nem kell tartania, a rendőrök nem tették szóvá, hogy az orruk előtt bűncselekmény történik. Nyilván nem felejtették el sem ők, sem a főnökeik, hogy a Parlament rendészeti bizottságát (a rendőrség munkáját felügyelő testületet) a fideszes Kocsis Máté vezeti, aki – egyébként – a Fradi alelnöke. Addig rendőrök, amíg Kocsis akarja.

Ha igazak a hírek, hogy a Fradi biztonsági szolgálatán keresztül és talán más jogcímen is Szőke Feri és emberei pénzt kapnak a Ferencvárostól (Szőke Feri havi négyszázezret keres?), akkor azt tekinthetjük a Fidesztől kapott fizetésüknek, amelyért ellenszolgáltatással tartoznak. Az alvilági banditák a Fidesz zsoldosai. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Fradi állami cégektől és a közvagyonból kapja a pénze egy részét, akkor egy pénzmosás közbeiktatásával az adófizetők pénzéből tart fenn a Fidesz egy alvilági katonákból álló rohamcsapatot. Ez szükség esetén bevethető a demokráciáért tüntetőkkel szemben, vagy a hallgatói jogokat követelő diákok ellen. Kopasz kábítószeres bűnözők jelennek meg spontán, hogy megvédjék a „nemzeti ügyek kormányát” és a „nemzeti ügyek miniszterelnökét”. Mindez jól mutatja, hogy Orbán kicsoda, és kikhez tartozik. A mostani stratégia azt mutatja, hogy nem a rendőröket vetik be, nehogy számon lehessen kérni, amikor a Fidesz a rendőrség intézkedésével szemben a rendbontók mellé állt. Úgy tesznek, mintha Orbán és a Fidesz e vitákon kívül állna. Ha verekednek, akkor majd jön a jó Fidesz, aki rendet tesz. Ezért a rendbontók verőlegényeit uszítják a békés tüntetőkre, az alvilágot állítják a demokratikus jogokat követelőkkel szemben, mintha ezek egymással vitáznának. A Fidesz csak hozza a süteményt.

Ki gondolta volna, hogy Orbán Viktor valaha erre a szintre süllyed? Gyilkosok és rablók kapitánya, alvilági csőcselékre támaszkodik az emberi jogokat követelő fiatalokkal szemben a Hősök tere egykori szónoka. Mondhatnánk, hogy maffiával és bűnözőkkel szövetkezik Magyarországa kormánya saját népe ellen. De szó nincs erről. A maffia nem kívül van, hanem belül. Ez a párt maga. Szőke Feri a saját pártját megy megvédeni. A pártigazgató a bűnözők társa. A rendőrségnek a magánterületről minden illetéktelen személyt el kellett volna távolítania, ha a tulajdonos szerint jogtalanul tartózkodik ott. Szőke Ferit és csapatát is elő kellett volna állítani, de ők nem voltak idegenek. A bűnözők a Fidesz-székház udvarán otthon voltak.

A Fidesz nem egy klasszikus maffia, amelynek megvannak a megvett politikusai, a pénzügyi szakemberei és a végrehajtó emberei, de az államhatalmon kívül áll. A Fidesz olyan maffia, amely maga birtokolja az államhatalmat. De tolvajok, rablók és gyilkosok gyülekezőhelye is, akiknek megvan a maguk szerepe a párton belüli munkamegosztásban. A fehérgalléros bűnözők mellett ott van a klasszikus alvilág. Fidesz és Orbán kormányzása kompatibilis Szőke Ferivel. Stílusában és színvonalában az alkotmánymódosítások Szőke Ferivel azonos szinten vannak. De ennél is többről van szó. Orbánék Kubatovval és Szőke Ferivel egy pártban vannak, a köztörvényes bűnözők pártfeladatot hajtanak végre. Kopaszok vannak a Fideszben. Megértük ezt is. Hol vannak a gyilkos Szőke Ferihez képest a kisgazdák és az MDF operett skinheadjei, akik kifütyülik Göncz Árpádot? Orbán Viktor a hierarchia tetején áll, szorosan együttműködve a politikai és kormányzati szintre emelkedett maffiával: ő megrendel, azok pedig végrehajtanak. Orbán Viktor a saját bűnözői csoportjának párt- és miniszterelnöke. Nem ismeretlen ez a világtörténelemben, előbb-utóbb börtönben végzik, vagy adócsalásért, vagy a nőügyeik miatt. Ám elődeik képtelenek voltak arra, hogy megszerezzék és egy kézben tartsák a gazdasági, végrehajtói és törvényhozási hatalmat. Ez az unortodox, magyar maffia lényege. A “független” Alkotmánybíróság végső lerohanása és a totális hatalom megszerzése hétfőn történik meg az alkotmány negyedik módosításával.

Orbán lezüllesztette az országot a Balkánnál is alacsonyabb színvonalra, mert bűnözők martalékává tette az országot, a kormányzási stílusa pedig a 2-es szektort idézi. Ne felejtsük el Selmeczi Gabriella idétlen röhögcsélését a süteményekkel, amely a magyar nép megvetése. Amikor majd jó szokásuk szerint a félázsiai magyarok, akik az ő híveik, megint embereket lógatnak a villanyoszlopra, majd jusson eszünkbe ez a kínos röhögés. Akik bemásztak a kerítésen, azok nem bűnözők, de nem találtak megfelelőbb megoldást, hogy figyelembe vegyék őket, és elmondhassák a véleményüket. Ők soha nem fognak bántani senkit. De akik sósavat akarnak önteni az arcukba, azok egyszer megelégelik a hazugságokat. Ha nem hallgatnak a jogvédőkre, akkor olyan országot építenek, amelyben azok is rosszul érzik majd magukat, akik ma sósavat öntenének a honfitársaik arcába. Ezektől pedig a Szőke Feri sem fogja megvédeni őket, hacsak nem ő maga lesz az első, aki átdobja az ágon az első kötelet. Nem olvasnak klasszikusokat? Mindig így történik.

Újra megalázták a jogaikért tüntetőket a sütikkel, és a leplezetlen cinizmusukkal készítik elő a saját katasztrófájukat. Az a fiatal lány, akit Szőke Feri húzott ki a Fidesz udvarából, és nem tudta, hogy a miniszterelnökének köszönhetően egy gyilkos kezében van, Orbán Viktornak teszi a legnagyobb szívességet, amikor a demokrácia és a jogállam hiányára figyelmezteti. Ahol ezt lebontották, ott katasztrófa következik, amely majd először a diktátort temeti maga alá. Ahol nem lehet tárgyalni, ott az erőszak veszi át a terepet. Megvolt ezek főpróbája 1998 előtt, 2006-ban és a 2010-es választások előtt is. A Fidesz szélsőjobboldali „béketüntetői” és a 2-es szektor alvilági bűnözői között vannak azok, akik előbb-utóbb vagy a szelíd, de bátor bölcsészlánynak a vérét ontják, vagy a megbízóikét. A történelmi tapasztalatok nem sok jót ígérnek.

Szőke Feri, mint a pisztoly a színházi dramaturgiában, megjelent a színpadon.

Bartus László: Megint a Gyurcsány 2013. szeptember 16. hétfő 2:10

Bartus László: Megint a Gyurcsány

Borzasztó silányságnak tartom, amikor valaki azzal kezdi a dicséretét, hogy előtte jól belerúg abba, akivel egyetértését szeretné kifejezni. Ezért most nem emlegetném fel mindazokat az eseteket, amelyekben nem értettem egyet Gyurcsány Ferenccel, mert a mostani helyzethez ezeknek semmi közük nincs. Legfeljebb arra teszek utalást, hogy engem nem lehet vakbuzgó Gyurcsány-hívőnek nevezni, mert elvi alapon is ellenzem, hogy politikusokat bálványozzanak. Meggyőződésem, hogy ez tönkreteszi a politikusokat, megrontja őket. Ebből fakadnak olyan modoros megnyilvánulások, amelyek lekopnak azokról a politikusokról, akiknek minden nap és minden percben meg kell küzdeniük, meg kell dolgozniuk az elfogadásért, még saját szimpatizánsaik körében is. Az ilyen politikusok egészséges lelkű emberek maradnak.

Újságíró különösen csak addig újságíró, amíg van független véleménye, jól felismerhető értékrendje. Újságíró nem lehet politikus lelkes híve vagy csicskása, mert attól kezdve nem újságíró. Tisztességes politikus ezt nem is várja el. Csupán emlékeztetni szeretnék arra, hogy ennek a követelménynek én mindig megfeleltem. Állok egy helyben, mint a cövek, és ehhez a ponthoz képest személyválogatás nélkül igyekszem megítélni a konkrét jelenségeket, magamra zúdítva a szerepzavarba került imádók forró gyűlöletét is. Sok vitám volt saját olvasótáborunk Gyurcsány-imádóival is, könyörögvén nekik, hogy ne emberben bízzanak, hanem az igazságban, és az embert az igazsághoz mérjék minden esetben. Ne legyenek elvakultak, ne legyenek bálványimádók, mert ezzel ártanak legtöbbet annak, akit bálványoznak. Politikusból nem szabad celebet csinálni, mert az életveszélyes. Rá nézve is. Mindig nevetségesnek tartottam azokat a véleményeket, amikor az “ellenséghez pártolással” vádoltak meg, mert kritizálni mertem a bálványt, s ennél már csak az nevetségesebb, amikor azt olvasom némely bálványimádótól, hogy megváltoztam előnyömre, mert valamiben egyetértettem az imádott személlyel. Azt nem tudják elképzelni, hogy én nem változom, azonos értékrenddel ítélek, és ennek az értékrendnek néha megfelel, néha nem felel meg egy konkrét helyzet. Az értékrenddel lehet vitatkozni, de a távolságtartó szereppel nem. A köztünk levő különbség abban áll, hogy én a rosszra azt mondom, hogy rossz, és azért érdemes odafigyelni arra, mert a jóra viszont azt mondom, hogy jó. Ők viszont a rosszra és a jóra egyaránt azt mondják, hogy jó. Ezért a véleményük egy fabatkát nem ér.

Nem akarom a hitelesség látszata miatt felidézni mindazokat az eseteket, amikor nem értettem egyet Gyurcsány Ferenccel. Amit mondani akarok nem ettől lesz hiteles. Senki nem tökéletes, ezért mindig vannak egy életpályának csúcsai és mélypontjai, minden embernek vannak gyengéi és erősségei. Ezeket tagadni kár lenne, de ezek nem oltják ki egymást. Amikor most minden erőmmel Gyurcsány Ferenc védelmére kelek, nem számít, hogy korábban mit tett jól vagy rosszul, egyetértünk-e mindenben, vagy nem, az ízlésünk azonos vagy nem. Dicsérni jöttem most Gyurcsányt, nem temetni, és nem azzal kezdem a mondandómat, hogy előtte jó magyar szokás szerint belerúgok néhányat, hogy amit mondok, azt hitelesebbé tegyem. Nem emlékszem semmire, és nem érdekel semmi, ami korábban történt. Semmi nem homályosítja el, semmi nem relativizálja a mostani helyzetet, és ebben a helyzetben való egyértelmű kiállásomat. Egyet látok, hogy egy ember az igazságért harcol, és nála sokkal gyengébb kvalitások üldözik, rágalmazzák, hazugságokkal elborítják, és mocskolják. Ilyen helyzetben egy emberként kellene egy országnak felzúdulnia, hogy megvédje az értékeit, de ez az ország nem Magyarország. Ebben az esetben mindenkinek erkölcsi kötelessége lenne az üldözött és az igazság mellé állni. Ezt a hosszú bevezetőt nem a magam fényezésére szántam, hanem egy rossz magyar szokást szeretnék ezzel elítélni. Ebben az esetben nincs egyrészt, másrészt.

Ki kell mondani: amit ma Gyurcsány Ferenccel az MSZP politikusai, Bajnai Gordon tíz fős szövetségének tagjai művelnek, az gyalázatos. A baloldali karaktergyilkos kórus lassan Selmeczi Gabriella szintű mélységekbe száll alá, és a Fideszre jellemző hazugságokat terjeszt. Ezek a szövegek egybevágnak, de olvasom például, hogy Kónya Péter a Facebookon üzent Gyurcsány Ferencnek. Szerinte ugyanis “a DK elnöke az összefogás helyett az ellenzéki vetélkedést választotta, és ha nem mutat több bölcsességet, felelős lehet azért, hogy Orbán Viktor újra hatalmat kap. A DK az ellenzéki szövetség érdemi tagja lehetett volna, ám Gyurcsány Ferenc úgy döntött, mégsem az összefogást, hanem az ellenzéki vetélkedést választja inkább” – fogalmazott Kónya Péter, az Együtt-PM társelnöke. Majd: “Gyurcsány Ferenc pontosan tudja, hogy az ellenzék megosztása a kormányváltás esélyét csökkenti. Az utóbbi napok nyilatkozatai és történései alapján arra lehet következtetni, hogy Gyurcsány Ferenc már nem Orbán 2014-es legyőzésére készül, csak a DK megerősítésére – a többi ellenzéki erő rovására.” Nem Kónya személye a fontos, mert ezt a szöveget úgysem ő találta ki: ez egy politológus duma, rendes obsitos katona ilyen stílusban nem beszél. Ezt a szöveget készen kapta, ezt a mantrát kell nyomni.

Mi ez? A Fidesz? Ezt szó szerint bármelyik fideszes szóvivő előadhatta volna. Ez a “baloldali összefogás” nevű hazugságözön olyan szintre jutott, hogy a magát demokratikus ellenzéknek tartó tömörülés a fasiszták goebbels-i propagandájának stílusában kommunikál.

Először is, Gyurcsány nem választotta a vetélkedést, hanem az emeszpés és együtteses elvtársak kirúgták maguk közül, pontosabban nem is engedték be maguk közé. Már az is egy fideszes stílusú hazugság, hogy a vetélkedést választja az, aki egyedül elindul egy parlamenti választáson. Parlamenti demokráciában az a normális, hogy mindenki megméreti magát, például az obsitos katona is kiáll, elmondja, mit akar, aztán kiderül, hányan kíváncsiak rá. Azt csak Orbán csaló választási törvénye eredményezte, hogy nem lehet a pártoknak külön indulniuk egy választáson, mert matematikai esélyük csak akkor lehet a hatalmon levők leváltására, ha az egymással is vetélkedő, egymástól homlokegyenest eltérő politikai erőknek is össze kell fogniuk. Az ősbűn ennek a helyzetnek az elfogadása és tudomásulvétele. Ha olyan a választási törvény, hogy a hatalmon levő párt leválthatatlan, ha a demokrácia szabályai szerint az össze nem tartozó pártok külön indulnak, akkor ott vége van a demokráciának. Nincsenek szabad választások. Az uralkodó párt leválthatatlanná tette magát. Az nem normális dolog, hogy csak úgy lehet leváltani valakit, ha egy táborba kényszerítenek egymással rivalizáló politikai pártokat. Kónya Péternek ezért a helyzetért nem Gyurcsányt kellene hibáztatnia, hanem Orbán Viktort. Mindenki ennek a helyzetnek az áldozata, de ezt nem kellett volna elfogadni. Nem kellett volna hülyézni azokat, köztük szerény személyemet, akik a választás bojkottját javasolták addig, amíg a szabályok nem korrektek. Gyurcsány hibája ebben annyi, hogy engedve a haszonleső, Puch elvtárs pénzére vágyó, sunyi, éhenkórász, jellemtelen baloldali pesti értelmiségi és média elitnek, valamint az általuk manipulált baloldali közönség nyomásának, elfogadta ezt az elfogadhatatlan helyzetet: az összefogásról szóló hazugságot, és elvi alapon nem mondta az első perctől kezdve, hogy ez nem választás, ez nem szabad, ez nem demokratikus, ebben mi nem veszünk részt.

A Kónya szájába adott szöveg rendkívül aljas. Miközben saját pártjuk tárgyalni sem akart Gyurcsánnyal, az MSZP pedig ezt az alkalmat arra használta fel, hogy akkorát rúgjon egykori elnökébe, amekkorát csak tud, Kónya már előre vetíti, hogy Gyurcsány lesz a felelős azért, ha Orbán újra hatalmat kap. Ebből az olvasható ki, kedves feleim az Úrban, hogy ezek a nyeretlen kétévesek már most tudják, hogy semmi esélyük, hogy Orbán simán nyeri ezt az antidemokratikus választást, és már előre megtalálják a bűnbakot annak az embernek a személyében, akit ebbe az összefogásba nem vettek be, hanem porig aláztak. Szigetvári társelnök úr is megerősítette, hogy Gyurcsány személye volt a megegyezés akadálya, mert amint azt Mesterházy mester megmondta, Gyurcsány megosztó személyiség. Lázár János elvtársukat parafrazálva azt kell mondanunk, hogy aki nem megosztó személyiség, az annyit is ér. Íztelen, színtelen, szagtalan, se nem hideg, se nem meleg, akit még Isten is kiköp a szájából, mondván: legyél hideg, vagy legyél meleg, csak olyan jellegtelen, szürke, jelentéktelen langyos alak ne legyél, mint például ennek az ún. baloldali összefogásnak valamennyi vezéregyénisége. Jellemző a tudatlanság mértékére, hogy az egyetlen karakteres figurát, aki közöttük lehetett volna, kiutálják maguk közül. Ha ismeretlenül egy amerikai választási szakértőt idehívnak, és elé állítják ezt a rongyos bandát a fodrászverseny győztesétől, a futballkapuson, a drogoson és az inkvizitor kinézetű piarista diákon át az obsitos katonáig, az elsírja magát, és azt mondja, hogy nincs ebben az országban egy karakteres figura, akit legalább utálni lehet, akinek a megjelenése önmagában egy provokáció? De a szürkék az egyetlen színt is kihúzták maguk közül. Gyurcsány hibája legfeljebb annyi, hogy egyáltalán szóba állt a rongyos bandával, és vállalta volna, hogy lesz a szürkék hegedűse.

De természetesen nem erről van szó. Nem az a baj, hogy Gyurcsány megosztó személyiség. Az MSZP-ben például egyáltalán nem megosztó személyiség, egységes a vele szembeni utálat. Nem arról van szó, hogy Gyurcsány megosztó személyiség, hanem arról, hogy ezt a bandát megeszi reggelire, és ha ő beáll közéjük, akkor a szürkéket nem lehet látni. Másrészt az MSZP soha nem bocsátotta meg Gyurcsánynak az őszödi beszédet, mert ebből a beszédből az ország népe megismerhette az MSZP igazi arcát, a mutyizós talpas kiselvtársak belterjes világát, az Audi-kulcsos államférfiak lélektanát, a pártpénztárnoki rendszer velejéig korrupt és mocskos világát. Soha nem bocsátotta meg nekik, hogy a jó öreg komcsi mentalitásból és a naftalinból ki kellett volna jönni, világpolgárrá kellett volna válni, és a “tömjük a zsebünket” kezdetű népi játékot be kellett volna fejezni. Felkarcolta a sok rossz lelkiismeretet, és neki tulajdonítják, hogy a posztkommunista jó világ végetért. Nekik a kormányzás a régi komcsi újraelosztást jelentette, amelyből az elosztást végzők szabadon lakmározhatnak. Ezért nem vették be Gyurcsányt, amiért megakadályozták azt is, hogy az MSZP-ből kivált pártjának frakciója legyen, mert akkor is fontosabb volt az utálat, a gyűlölet és a bosszú, mint egy fasiszta rendszer megfékezése. Most ugyanezt csinálták: ők vitték bele az ellenzéket Bajnaival együtt abba a zsákutcába, amely Orbán elfogadhatatlan választási feltételeinek elfogadását jelentette, ők hazudoztak összefogásról, de még egymással sem tudtak összefogni. Ők nem adtak esélyt sem arra, hogy Gyurcsánnyal megegyezzenek, de a várható tuti biztos katasztrófát, amely saját rossz döntéseik következménye lesz 2014-ben, már előre Gyurcsámy nyakába varrják. Nem is értem, hogy ezeket az embereket Orbán miért nem veszi fel a fizetési listájára, ezek már most jobbak, mint a legaljasabb fideszesek bármelyike.

Kónya szája által azt hazudják, hogy Gyurcsány ennek a szövetségnek a tagja lehetett volna, de ő választotta inkább a vetélkedést. Megjegyzem, én szóba sem álltam volna velük, és azt mondtam volna, hogy a választások nem arról szólnak, hogy egy lábosba öntöm a cukrot és a sót, a hideget és a meleget, a tüzet és a vizet. De itt szó sem volt arról, hogy Bajnai elfogadja Gyurcsányt (ez már akkor világossá vált, amikor rossz színpadot választott, ugyebár), az MSZP pedig csak azért fogadta el Bajnait, hogy ne kelljen elfogadnia Gyurcsányt. Egyszerűen kigolyózták maguk közül, és saját várható vereségüket máris a nyakába varrják. Még abba sem gondolnak bele, hogy ha szerintük Gyurcsány megosztó személyiség, és az ártana a híres szövetségnek, akkor miért veszítenének miatta, ha távol marad? Gyurcsány egy lehetetlen helyzetre mondott nemet, és ezzel megőrizte morális tartását és emberségének maradékát ebben a mocskos játszmában és hazugságözönben, amit ellenzéki összefogásnak neveznek. Nem akart itt megegyezni és összefogni senki senkivel. Mindenki főnök akart lenni, és olyanokat keresett, aki tolja a szekerét. Mesterházy azon dolgozik, hogy a baloldalon megcsinálja ugyanazt, amit Orbán a jobboldalon: egy a tábor, egy a zászló. Nem elég tehetséges ahhoz, hogy riválisokat megtűrjön maga mellett, és állandó összehasonlításoknak tegye ki magát. Az MSZP aljas és hazug játszmát folytatott, egyrészt el akarta játszani, hogy ő bizony az összefogás híve, másrészt le akarta szalámizni a baloldali riválisokat. Miközben – tegyük hozzá – egy fasiszta diktatúra épült ki, amely 2014 után direkt sebességbe kapcsol, és tíz év múlva már tombolni fog, emberek életébe kerülhet, hogy vége legyen, de nekik ez a legfontosabb.

Náluk felháborítóbb már csak az a baloldali értelmiségi és média elit volt, amely az elmúlt húsz évben haszonélvezője volt az MSZP mutyis világának (a színházaktól a sajtóig bezárólag), és a Fidesszel közösen létrehozott pártpénztárnoki rendszerből élt. Ezek már nem tudnak és nem is akarnak a piacon és versenyben megélni, ezek alig várják, hogy legyenek új előszobák, ahol lehet előszobázni. Ahol benyújthatják az igényelt összeget, és alig várják, hogy legyen kik körül zsongani, a kijelölt elvtárs fenekét fényesre nyalni egy kis baksisért. Ezeknek nem számít igazság, erkölcs, morál, tisztesség, szarnak ezek nagy ívben arra, hogy eltörölték az Alkotmányt, ezeket nem érdekli, hogy a választási törvény eltörölte a demokráciát. Ha ezek a feltételek, akkor így rohanjunk neki, akárhogyan, csak jöjjenek már vissza a kinyalható seggek, és legyen már kinek benyújtani a pénzügyi igényt. Ezek hajtják az összefogást, a hazugságot, és csodálkoznak, hogy nem lehet egymással rivalizáló és egymást kizáró programokat képviselő pártokat egybe tömöríteni, mert a demokrácia nem így működik. Csodálkoznak, hogy a tömegek nem állnak e hazugság mögé, és nem állnak a hazudozók pártjára, mert pontosan érzik ennek az egész “összefogás” mítosznak a hamisságát, és látják lelki szemeik előtt a sok kiéhezett semmirekellő gazembert, ahogyan várják, hogy kijelöljék újra, melyik előszobába kell menni a pénzért. Az egész úgy undorító, ahogyan van. Miközben lefogadom, hogy az MSZP-ben a politikusok többsége úgy tartja, hogy nem kell Orbánt leváltani, nem kell ezt a szarkupacot a nyakukba venni, hanem ki kell valahogy egyezni velük, hogy legnagyobb ellenzéki pártként, a hitelesség látszatának biztosítása fejében biztosítsák a tisztességes megélhetést és a szereplési lehetőséget. Közben hazudoznak választási győzelemről, hülyítik a szerencsétlen embereket, akik miattuk kerültek ebbe a bajba, és szeretnének megszabadulni tőle.

Ez a nagy büdös helyzet, elvtársak. Most pedig szeretnék valami fontosat mondani. Mindenki úgy aljas, ahogyan akar. Aki hülye, hogy ezeket a hazugságokat elhigyje, az hülye is marad, azon nem lehet segíteni. De azt, hogy ehhez a mocskos lábukat egy ártatlan emberbe törlik, akit olyasmivel rágalmaznak meg, amit ő nem tett, amiért ő nem felelős, az nem marad büntetlen. Ha üldözik az ártatlan vért, az Istenhez kiált. Ha saját mocskos hazugságaikat azzal próbálják fedezni, hogy minősíthetetlen módon hazudoznak egy emberről, aki erre nem szolgált rá, az megbosszulja magát. Ez a baloldali szövetségnek nevezett hazugsághalmaz eljutott a tolerálható aljasság szélére. Amit most tesznek, az már nem politikai játszma, nem taktikai harc, hanem fasiszta tempó, goebbelsi technika, becstelenség és embertelenség, és ezzel eljutottak ugyanarra a szintre, ahol Orbán Viktor van, akivel szemben állítólag alternatívát kínálnak. Ez a mocskos hadjárat, amelyet Gyurcsány Ferenccel szemben folytatnak, kontraproduktív lesz, mert kísértetisen hasonlít a mesék világára, a kislányom is felismeri a Hamupipőke és más történetek törvényszerűségeit benne, és a vége csúfos bukás lesz. Gyurcsány pedig felemelkedik. Belzebub által nem lehet kiűzni az ördögöt. Orbánt nem fogja soha leváltani olyan politikai erő, amely nem különb nála. Mesterházy Attila büntetése az lesz, ha le akarja gyilkolni a riválisait, hogy soha nem kapja meg, amire vágyik. Aki elveszíti az ő életét, megnyeri azt. Aki megtartja, elveszíti azt. Aki el tudja engedni azt, amire vágyik, az végül megkapja. Aki aljasságokat is képes elkövetni érte, az soha nem éri el.

Gyurcsányról lehet sok mindent mondani, ahogyan másokról is. Általában azok mondanak róla mindenfélét (az általános szabályoknak megfelelően), akik a cipőfűzőjét sem köthetnék meg. De ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy ha Orbán Viktor fasisztoid rendszerének van komoly ellenfele, akkor azt Gyurcsány Ferencnek hívják. Az egyetlen komolyan vehető szellemi erő, amely ma Magyarországon megtalálható. Az nem biztos, hogy ezt érvényesíteni is tudja, de intellektusban, politikai érzékben, konfrontációs képességben, a rendszer mibenlétének szellemi ismeretében, elvszerűségben, szellemi erőben, még csak hasonlót sem lehet találni hozzá. Mondom ezt én, aki nagyon sokat bíráltam, és ezt akkor sem gondol

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 105
Heti: 336
Havi: 1 707
Össz.: 252 675

Látogatottság növelés
Oldal: Bartus-Szöke Feri
Balos - © 2008 - 2018 - balos.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »