Balos

Baloldali értékeket képviselö honlap

2014.juni.27.

Nehézkes útkeresés

von Tibor Takacs, Samstag, 28. Juni 2014 um 16:33

Légüres tér

Szerintem egy légüres térben van a mai baloldal.Ezt nem csak magyar vonatkozásban értem,de pl:nálunk szerintem nagyon jól megfigyelhetö!Az elözö negyven évvel nem tudtak,tudtunk szakítani úgy,hogy megörizzük azt ami abban jó volt,de egy új a jelen kornak megfelelö ideológiát -fogalomrendszert - kell kialakítanunk!

 

Egy kiegészítés Sógor Bélától!

Nehézkes útkeresés

Várjál, így pontatlan a megfogalmazás. Olvasd át, mielőtt kiteszed...Ráadásul azzal nem értek egyet, azaz nem így értek egyet, hogy a baloldal légüres térben van. Eddig még sehol nem birkóztak meg a feladattal, hogy megfogalmazzák az új ideológiát, ami a társadalmi tagozódást teljesen új szempontok szerint írja le... A fogalmak (és tartalmuk) is megváltoztak... Másként kell közelíteni... És nem a baloldal, a társadalmak vannak "lebegő" állapotban. Nem légüres térben. Abban élni nem lehet...


Ma (a XXI. században) mást jelent a munkás szó, hol van már az akár csak ötven év előtti paraszt, s már régen nem számít valaki értelmiséginek egy érettségi után, mint 100 éve... Tágultak is, szűkültek is, de mindenképpen változtak a társadalmi csoportok, s változott a világ... S, ha az előbb a szociáldemokráciát említettem, nos ez a fogalom viseli legnehezebben a konzervatív megközelítést... Éppen a lényege a folyamatos változás... És mindig megkeresi az eszközöket, hogy önmagát és az ide sorolható embereket felkészítse a változásra... Egyik leglényegesebb ismérve éppen ezért a permanens tanulás... (iskolai és autodidakta )...

(Tölem)
Ezért is mondják itt kinnt Németországban a "képzés-müveltség-a jövö!Bildung ist Zukunft!

 
2014.juni.26.

Kedves csoporttársak.
A segítségeteket kérem.
Az önkormányzati választásokra készülünk. Arra gondoltam,hogy szórólapokat kívánok osztani, melyen rövid ,tömör, mindenki számára érthető mondatokban felvázolnám a választás fontosságát, -azt,hogy miért fontos, miért fontos az,hogy a dem.oldal által támogatott önkörmányzati testület álljon fel. Tapasztalom az,hogy sok kisebb településen ,független, vagy elkötelezett MSZP-s,- polgármestert választanak, és az egyéni körzetekben viszont ellenzékiek nyernek. Ez nem jó. Kérlek írjatok kommenteket. Összegyűjtöm ,és egy szórólapot készítek ,amit majd közzéteszek. Úgy gondolom,hogy erre szükség van. Tudom, a személyes beszélgetést semmi sem pótolja, ---de a szó elszáll, az írás megmarad. Többek között ezzel kívánok segíteni a dem.pártoknak az önkormányzati választások kampányában. Újfehértón megméretettem magam,---a demokraták ,az igazságosság oldalán.
Köszönöm előre is a támogatásotokat.

 
2014.juni.8.

Könyörgöm....

von Tibor Takacs, Samstag, 7. Juni 2014 um 18:17

....koronázzuk meg már,és Ö legyen "elsö Kolompár Lakatos Orsós Orbán Winettu Viktor" minden magyarok nagy királya!

De,most tényleg ez az ember addig nem nyugszik,míg nem fogják megkoronázni.

Nem baj,de utánna meg le lehet(kell) dönteni a trónjáról!!!!
 
2014.juni.1.

Szeretettel köszöntjük a pedagógusokat !

A tanítóhoz

Jó szót, bölcset, szépet adj.
Ésszel, szívvel láttasd
a szép világot.
Szavad, hited varázsa,
mint földben mag,
megfogan, kikel.
Ragyogj a hittõl;
szépbe, jóba vetett reménytõl,
lobogj, akár a fáklya.
Fáklya légy,
benned van ezrek reménye,
s pályád végén
büszkén mondhatod:
megérte.

Legyen ..

Legyen tartásod,
mint a büszke tölgynek,
hajlékonyságod
a nyírt hazudtolja meg,
szemedbõl a szépbe,
tudásba vetett
hit ragyogjon,
hogy minden gyermek elõtt
példakép lehess.
Szelíd szavad,
türelmed, mint a bérc,
szilárd legyen,
játékos kedv s kitartás
kísérje minden percedet,
a sokszínû egyéniség
számodra
féltve õrzött kincs legyen,
így vívhatod ki érdemekkel
a PEDAGÓGUS nevet.

 

Egy vélemény rólunk

von Tibor Takacs, Sonntag, 1. Juni 2014 um 13:51

Csoporttársunktól Andreától!

Szerintem meg azért volt szuper a balos csoport,mert színes volt" baloldalról" értem én ezt ùgy, hogy jól megfértek egymás mellett a balos vagy balhoz közel álló irányzatok ,különféle demokratikus és európai ideológiák.Európához higyjétek el egy markánsabb baloldali (időnként radikálisba átcsapó baloldaliság ) kevés.Itthon biztos, hogy sokkal szocialistább ,humánusabb ,szociálisan érzékenyebb légkör kell,hogy megvalósuljon.Ami ugye jelenleg nincs,de Európához kell egy csipetnyi liberalizmus ,vagy legalább tolerancia annak halovány elfogadásához.Változik az idő,változik vele a baldaliság megfogalmazása is.

2014.máj.30.

Mérgemben

von Tibor Takacs, Freitag, 30. Mai 2014 um 18:11

Nem csak személytöl függ a baloldal,hanem tartalomtól.Szerintem Gyurcsány már nem az a baloldali,olyan baloldali amely most kellene.

A baloldaliság nem zárja ki a demokráciát!Söt.Az a tipusú baloldaliság Szocializmus ami volt ,elmúlt volt benne jó és rossz,de azonkívül is kell,hogy legyen más alternatívájú,más jellegü baloldaliság!
Kell,?vagy lehet egy más tipusú baloldal,ill.társadalmi rend amely felváltja ez a piacgazdaságot(kapitalizmust) ami most van.Ehhez kell egy új ideológia,új alapok és új személyek.
Ezt pobáljuk a facebook balos oldalán is elhinteni,de sajnos a napi politikai események most kicsit elsodorták mindezeket és átmentünk személyeskedésbe.
 
 
 
2014.máj.29.

"Baloldali érzelmű barátaim!
Ma Magyarországon él 4 millió szegény ember. Nemsokára ebből már öt lesz. Ha nem kapnak baloldali jövőképet, baloldali válaszokat, ha nincsen baloldali párt amelyik közöttük él, s nem belőlük, akkor ez a tömeg a fasiszták martaléka lesz. Az MSZP-nek nem csak új elnökre, új stílusra, új névre és új emblémára van szüksége, hanem egy 21. századi jövőképre! Ha lesz ilyen, s ha a napi politikai gyakorlatban egy ilyen megújhodó párttá válik, akkor lesz helye és szerepe a magyar politikában. Én ennek örvendenék, szükségesnek tartanám. Megvédeni, felemelni az elesetteket, kiállni és kiharcolni emberi létüket, ez az igazi baloldali politika! Az országnak erre égető szüksége van, lenne. Ha nyílik rá mód, egy ilyen politikát, egy ilyen megújhodást személy szerint is minden létező módon tiszta szívből tudnék támogatni. Az MSZP életben most fordulópont jöhet. Egy hosszas bénult, lepusztuló folyamat után lehetőség nyílik akár igen gyors revitalizációra. Kívánom, hogy így legyen! Segítsünk ebben."

( Lovas Zoltán )

 
 
2014.mál.26.

Születésnapra!

von Tibor Takacs, Montag, 26. Mai 2014 um 18:26

Kádár Csermanek János

 

Szerintem az egész mizéria ott kezdödött amikor 60 éves korában el akart menni nyugdíjba,de nem engedték.Amikor pedig idösebb lett én nagyon vártam azt,hogy Berecz János lépjen a nyomdokaiba.Nem ez történt.Tudom,személyhez ne kössünk semmit,de ezt a helyzetet ami a mai Magyarországon van máshogy nem lehet megitélni.

Ja!Ajánlom a mai magyar baloldali politikusoknak,hogy olvassák el Marosán Györgytöl a Tüzes kemence és a Az uton végig kell menni cimü könyveket!JA!!!És a Kommunista Kiáltványt!
Szerintem van honnan táplálkozzék a magyar baloldal,mert meg vannak azok az alapok amin el kell,hogy tudjon indulni.Erröl is szívesen beszélgethetnénk.

Egy körkérdés: Miről lehetne megismerni egy valóban baloldali pártot?


  • Éva Sárkány Arról, hogy nem isteníti a Jobbik embereit, elitéli a rasszizmust, náci elméleteket és talán onnan, hogy nem agresszívek, mint a jobbik és kdnp-fidesz kompánia. 2006-ban megmutatta a jobbik-KDNP-Fidesz az igazi arcát, de akkor még demokrácia volt és a rendőrségünk nagyon is felkészületlen.
    Tibor Takacs Jobb kérdést nem is lehetet volna feltenni!!!!Mit is jelent a baloldal?
    Ildikó Adorján Voltam egy konferencián,ahol a téma a felemelkedés volt.Én ekképpen fogalmaztam meg....."ha majd a párt érdek és a magánérdek felé emelkedik a köz érdeke,na majd akkor lesz felemelkedés"Hát ez egy balos gondolkodás szerintem.
  • Katalin Páros Mindig a közérdek az első, a többi csak aztán....
 
2014.máj.23.

Fortélyos félelem

von Tibor Takacs, Freitag, 23. Mai 2014 um 18:02

Azok akik a Fortélyos félelem idején,a Horthy-korszakban éltek és mesélni tudnának e korszak fonák oldaláról tisztelelet a kivételnek már nem élnek közöttünk.

Jó apámnak aki 1921-ben született volt szerencséje átélni a hárommillió koldus országát és e rendszer rékfenékjét megismernie.Télen többé-kevésbé jó volt mert a mezön a földesuraknál,nagybirtokosoknál nem volt dolog mindent belepett a hó.Igaz akkor is volt már levente mozgalom amiben ha akarta,ha nem részt kellett vennie.Szóval ilyentájt télvíz idején otthon volt.

De,ahogy tavaszodott azonnal munka volt,napszám,cselédség,a környezö birtokokon így péládául a györi megyéspüspöknél,a herceg Eszterházy hitbizománynál,vagy az örgróf Pallavicini,-késöbb Pálinkás a neve talán ismerös- földjein.Cukorrépa egyeléstöl a takarmányok búza,árpa,rozs betakarításáig késö öszig hétfötöl szombatig virradattól sötétedésig dolog volt.Mexikopuszta,Nyárazsd ma Nyárliget,Pusztacsalád községekben nagyon sok vele egykorú komája és sok a falújukból származó lányok dolgoztak ott,és nyári estéken az elkeseredettség,bánat és dü miatt sokszor kesreves sírás hangzott fel az istállókból ahol aludtak.

Mesélte öregem,hogy egy alkalommal jött az egyik Eszterházy és elöször jött az intézö a csendörökkel,kioktatni a napszámosokat,hogy mit kell csinálni ha a hintó megérkezik.Hát vivátozni és kalapot lobálni kellet.

Volt egy himodi festö Áldozó Béla aki átélte majd lefestette e keserves idöszak fortélyos félelem élményeit.

Ja!És akkor jött a háború.A nagybátyámnak a soproni laktanyában amikor az orvos megvizsgálta azt mondta,hogy "ágyútöltelékenek ez is jó lesz!"Kapuváron a sorozás után mikor faterom büszkén viselte kalapját amin sorozási szalag logott  egy frontkatona azt mondta,hogy a  mindannyian a vágóhidra megyünk!

 

 
 
2014.máj.17.

Hangulat a baloldalon

von Tibor Takacs, Samstag, 17. Mai 2014 um 12:58

A hangulat a baloldalon kísértetiesen hasonlít az Összefogás előtti állapotokhoz. Egy koki innen, egy-két saller házon belül, - a nyaklevesek végén szavazásra invitálnak.
Ugye ez vicc? Még azt is elriasztják magatartásukkal akikben ott bujkál a részvételi szándék.
Tessenek mondani?-végül is mi a cél?


Kiegészítés tölem!
Katalin!Olyan jó az írás,hogy utólagos engedelmeddel kitettem az oldalunkra.MÁS!Szerintem elöször is tisztázni kell,hogy mi is a jelenlegi Magyar Baloldal.Annyi párt illetve szervezet szerepel ezen égisz alatt,de mindegyiknek más az elképzelése véleménye magáról a fogalomról.Egyben talán a kormányváltásban azonosak.De a többi kérdésben mindnek más-más véleménye van.És persze ott vannak a liberálisak ahohgy ök magukat nevezik akik olyan messze állnak a baloldaltól mint Makó Jeruzsálmtöl.De ök is ebben a kalapban vannak.Sajnos nem tud a jelenlegi ellenzék közös nevezöre jutni,ami csak a fidesznek kedvez.
 
 
2014.máj.16.

Zsömle

von Tibor Takacs, Freitag, 16. Mai 2014 um 15:55
Csak azt nem értem,hogy ezen mindenki jogosan felháboródik aztán minden lecsendesedik.Példa:Törökország bányaszerencsétlenség.Szürnyü dolog és az emberek tüntetnek.Nálunk miért nem?Már a Zsömle miatt is!
 
Elözmény:

Megdöbbentő: répás zsömlével etetik az iskolásokat

"Dunakeszi, általános iskola első osztály, uzsonna. Köszönjük a Humán Szolgáltató Központnak, ők ezt képesek 105, ft-ból a gyerekek elé tenni. Azért tettem fel, mert már nem ez az első alkalom, hogy hasonló mennyiséggel szúrják ki a szemüket. Havi szinten 10 000 forint fölötti tételről beszélünk!! Bele se merek gondolni, mi lehet ebédkor a tányérokban!!" - írta egy szülő a Facebookon.

 
2014.máj.09.

Köpködés

von Tibor Takacs, Freitag, 9. Mai 2014 um 17:35

Édesanyám fel van háborodva,és már mint magyar szégyelli,hogy magyar.

Hát lassan én is szégyellem,hogy magyar vagyok.Mégpedig azért,mert a Vajdasági magyarok vezetöjét a nyílt utcán leköpdösték,és futnia kellett.Teszem fel,addig jók a környezö országokban élö honfitársaink míg a szavazatukat leadják,utánna meg fussanak a köpködök elöl?

Azt sem értem,hogy mint a Vajdasági magyarok képviselöjének nem jár-e valami rendvédelmi biztosítás.Ha,igen miért nem volt.Plusz ahogy mutterom mondta,a rendörség azzal "védekezik",hogy köpködésért nem vonható senki felelösségre.No,és ha tán Pintér urat köpnék le?
 
 
2014.máj.08.

Nem értem

von Tibor Takacs, Donnerstag, 8. Mai 2014 um 17:40

Azt nem értem,hogy a "nagy büdös Németországban" hogyan tudott a baloldal értem itt a die Linke a Balpártot az 1990-ben ért KO vereség után amit az egykori Német Szocialista Egységpártra (SED) mértek ilyen gyorsan magukhoz térni!Már az 1990-es parlamenti választások után az akkori utódpárt a Demokratikus Szocializmus Pártja (PDS) bennt volt a parlamentben.

Valahogy nem értem.Mi meg Magyarországon egymást gyözködjük,véresre vitatkozunk egymással,de eredménytelenül.Sajnos!Nem értem!!!!Segitsetek!!!
 
 
2014.máj.07.

Egy kérdés,és az arra adott válasz!

von Tibor Takacs, Mittwoch, 7. Mai 2014 um 18:36

Tibi ! ... Nem jól látod. Nem mosolygok. Egyenesen mérges vagyok... Mindenki feszegeti a baloldaliság kérdését, de a végiggondolás hiányzik. Többször elmondtam, hol rövidebben, hol hosszabban, hogy igazán baloldali nem lehet az, aki "konzervatív". Aki nem érti meg, hogy a fogalomnak a tartalommal együtt mozogva követnie kell a változásokat, hogy a ma emberének nem a tegnapi fogalmakra kell választ keresnie, az nem érti a lényeget... Pöröghetünk mi, akár a búgócsiga, ha elfelejtünk tanulni... És a régi szakszervezetektől és szocdemektől pontosan azt kellene először megtanulni, hogy a fejekben igyekeztek "lámpást gyújtani"... Ezért csináltak önképzőköröket is. Ott lehetett megtanulni sok mindent, amire iskolában nem volt lehetőség. És ott váltak a tagok közösséggé, ott tanulták meg az érdekérvényesítés módozatait, s ott választódtak ki a vezetésre alkalmas személyek... És ott be kellett illeszkedni. Az intrikusokat, az okoskodókat, a tenni nem akarókat nagyon hamar kivetették maguk közül... Tehát megtanulták az alkalmazkodás, de egyúttal a szolidaritás minden módját... No, ezért lenne érdemes dolgozni. És ez nem kell, hogy okvetlenül egy párthoz kötődjön. Az azonban biztos, hogy "istenített személyhez" semmiképpen.

 
 
2014.máj.04.

Rozsnyai Ervin: Munkásmozgalom-Fasizmus...

von Tibor Takacs, Sonntag, 4. Mai 2014 um 19:29

Rozsnyai Ervin: Munkásmozgalom-Fasizmus....

" A szociáldemokrácia ma sem szűnt meg „reformista” párt lenni, csakhogy ma a reformok tartalma többnyire pontosan az ellenkezője annak, ami régebben volt. Az egészségügyi reform az állami (mai műszóval: „paternalista”) gondoskodásról az „öngondoskodásra” való átállást jelenti, a „szociális reform” a munkásmozgalom szociális vívmányainak felszámolását; az oktatási reform elrekeszti a művelődés feltételeit az alsóbb társadalmi rétegektől.6 Ezt a sajátos reformtevékenységet a politikai ellenreformáció hajtja végre, elég gyakran szociáldemokrata kormányok révén, amelyek a „piszkos munkát” szemrebbenés nélkül elvállalják. A szociáldemokrata pártok „jóléti” reformizmusa részint szertefoszlik, részint tömény utópiává, szociális óhajtások giccses gyűjteményévé „finomodik”; ezek a pártok maguk alatt vágják a fát, elrúgják maguktól saját szavazóikat. S ebben az a tragikomikus, hogy a lépre csalt, becsapott választók időről időre mégis százszor lelepleződött árulóik alá tolják a bársonyszéket.
Miért? Azért, mert akármennyire hasonulnak is a szociáldemokraták a burzsoázia konzervatív-liberális szárnyához, a politikai szereplőgárda általános és folyamatos jobbra csúszása miatt akarva-akaratlanul mindig a baloldalon találják magukat. „Baloldaliságuk” ugyan több mint kérdéses, és egyre veszélyesebben telítődik nyíltan jobboldali elemekkel, de amíg következetesen baloldali párt nincsen, addig ők az egyetlen számottevő akadály a fasizmus útjában – noha a fasizmus útját voltaképpen maguk kövezik ki, és akadályként sem mindig hatásosabbak egy keresztbe tett szalmaszálnál. Vajon meddig játszhatják kétes szerepüket? Minél inkább „rosszlétire” fordul a „jóléti” állam – amiről a korunkbeli tőkefelhalmozás objektív törvényei abszolút biztonsággal gondoskodnak –, annál kevésbé használhatja fel a burzsoázia a szociáldemokráciát a munka és a tőke ellentétének demagóg elegyengetésére. Ezt a funkciót hovatovább már csak a fasizmus képes ellátni. Korunk őserdei gazdasági, politikai és ideológiai közegében a szociáldemokrácia hanyatlása és a fasizmus előretörése nem ideiglenes, átmeneti jelenség, hanem az objektív alapviszonyokat tükröző, hosszú távú, törvényszerű tendencia – amelyet forradalmi vezérkar nélkül nem lehet feltartóztatni."


http://mebal.hu/index.php/tudastar/hagyomanyunk/1802-rozsnyai-ervin
 
 
2014.máj.1
 

Május elsö napja

von Tibor Takacs, Donnerstag, 1. Mai 2014 um 12:07

Nekem ez volt.

Felkészülés és vártuk a jó idöt.

Jókedvüen irány az édesanyám munkahelye,már útközben mosolygós arcú emberekkel találkoztunk.

Majd a gyár udvarán összegyülve vegyesen mindegy,hogy irodában vagy az üzemcsarnokban dolgoztak a vállalat munkásai elindultunk a mai Várkerület,annak idején Lenin-körút irányába,ahol "az emelvény" volt.Az utcák hangosak voltak,zene szólt mindenhol.Vidáman integeve FELVONULTUNK,majd valahol a Lackner Kristóf utcában leadtuk a zászlókat,és sipircc haza.Ja!Én mindig a PIROS-KÉK vasas zászlót vittem!Az anyu meg örült,mert neki csak a nemzeti vagy vörös szinü papírzászlót kellett vinnie.Otthonn fater a Pesti felvonulást nézte,majd ebéd után irány a Bécsi-domb,MAJÁLIS!

No,ott volt tömeg,mindenki ünnepelt!Aztán este ahogy visszemlékszem UTCABÁL!!!

Közös Európa

von Tibor Takacs, Donnerstag, 1. Mai 2014 um 20:11

Ez a gondolat a Közös Európa az öreg kontinensen egy örök téma.

A szabad szellem,a szabadság,az egyenlöség -fajra,nemre függetlenül-egy közös Európa létrehozása.

Mindig voltak eszmék,ideológiák amelyek egymás ellen küzdöttek.Voltak nagy világégések amelyek mindig valami újat hoztak.

A legújabb kori történelemböl talán tanulva vajon a KAPITALIZMUSBÓL mi lesz,mit fog magával kezdeni a "KOMMUNIZMUS", -reál szocializmus-bukása után.Létrejön-e egy emberközpontú világ,vagy ismét hatalmak,érdekek harcává válik-e ez az öreg kontinens? 

 
 
2014.ápr.28.

Miért vagyunk fajgyülölök?

von Tibor Takacs, Montag, 28. April 2014 um 17:44

Olvasom a ma esti Második Német Adón a 100 évvel ezelötti Sarajevói merényletröl készült film kritikáját és már ott is írnak rasszizmusról,fajgyülöletröl.

Nézem a televizíót és nagyon friss hírben közlik,hogy a Los Angelesi kosárlabda csapat tulajdonosa,ahol fekete börüek,négerek játszanak szintén rasszista kijelentést tett.

Volt már rá példa,hogy fekete börü sportolók mikor játszottak húhogtak a lelátokon.

Kérdem én mire jó ez?Ennyire jól megy sokaknak,hogy mindent meg engedhetnek maguknak,vagy annyira tobzódnak a jólétbe,esetleg pont az ellenkezöjében,hogy mindig keresnek valami ürügyet  az embertársaikat megszégyenítésére?Esetleg megérett az EMBERISÉG egy új világégés bekövetkeztére?

Egyébként ma emlékeztek meg IZRAELBEN a holokauszt aldozataira!
 
100 évvel ezelött tört ki az elsö világháború.Ma este a második német adón!
http://www.zdf.de/das-attentat-sarajevo-1914/spielfilm-sarajevo-1914-das-attentat.-inhaltsangabe-32784706.html
 
2014.ápr.27.

Németország

von Tibor Takacs, Freitag, 25. April 2014 um 17:20
Csoporttársunk Seregi Katalin egyik bejegyzésére reagálva,miszerint Németországban a minimálbér 8,50 euró,egy kis kiegészítés!
Annyi fog lenni,de még nem érték el mindenhol.Nekem mint takarítóerönek 7,86 az órabérem.Különben a munkaadók nem értenek teljes mértékben a minmálbér bevezetésével,mert azt mondják,hogy a versenyképesség rovására fog menni.Viszont béremelésre is szükség van,mert bárhogyan is erös Németország attól függetlenül itt is drágaság van.Az is igaz,hogy a realtív alacsony munkanélküliség következtében nagy az adóbevétel amivel a német állam az adósságát akarja törtleszteni.Másik probléma az,hogy az úthálózat nagyon maródi már,sok hidat utat,autópályát fel kellene újjítani,de miböl?
 
2014.ápr.23.

A közelgő anyák napjára

von Béla Sógor, Mittwoch, 23. April 2014 um 19:19

Közeledik anyák napja. Erről meg ne feledkezzünk.

 

 

A SZÓ,  AMI  MINDANNYIUNKÉ  ...

 

Csodálatos szavaink vannak. Olyanok, melyeknek tartalmát csak nagyritkán gondoljuk végig, s valahogy mégis belénk ivódott. Velünk, bennünk van, meghatározza életminõségünket. Jelentõségüket mégis csak akkor éljük át, amikor hiányuktól szenvedünk. E szavak közé tartozik a szabadság, az egészség, s ha lehet megkülönböztetést tenni, azt mondhatjuk: elsõ az egyenlők között a szó, mely mindannyiunké. Ami megnyugtat, vigasztal és erőt ad. S e legfelsõbb fokban mondható   - és érezhető -   szavunk:   ANYA.

Ez az a szó, ami a legnehezebben megmagyarázható dolgot-fogalmat jelenti. Ami egyszerre kézzelfogható és misztikus. Amelyik egy síkra helyezi az élet racionális és emocionális rétegeit. Hiszen:

 

,,... azt anyákban van valami, ami alatta marad

és ami fölébe is emelkedik a józan észnek.

Az anyának ösztöne van. A teremtés

végtelen és kiszámíthatatlan

akarata él benne, az vezérli tetteit."

(Victor Hugo)

 

Az anya szerepe és helyzete az emberiség története során sokszor változott. Hosszú ideig tartotta magát a nézet (és a gyakorlat), hogy a nő hivatása a családi otthon boldogítása. Ez a felfogás a nőt a társadalmi életből kizárta, anyagilag, társadalmilag kiszolgáltatta. A férfi és a család szolgálójává degradálta. Helyét a főzőkanál és a mosásra váró pelenka mellett határozta meg.

E helyzet megváltoztatásáért született a feminista mozgalom. De minden mozgalomnál hatásosabbak azok az alkotások, melyeket nők, asszonyok hoztak létre. Hiszen vitathatatlanná teszik a nők képességeit, alkalmasságukat a tudományban, a művészetekben, s az élet bármely területén való részvételre.

Azonban mindez nem változtatja meg, csak erősíti, még tisztelendőbbé emeli azt a szerepkört, ami át nem adható, ami a nőnek kizárólagos sajátja, amit úgy hívnak: anyaság. S ami a megtartást és mindig megújulást is jelenti.

Nem véletlen, hogy az anyák napját éppen májusban ünnepeljük. Abban a hónapban, amely a természet   - téli álom utáni -   megújulását, újjászületését hozza.. Amikor a rügy fakad, virágba borulnak az éltető gyümölcsfák, s amikor elementáris pezsgés indul a természetben.

Köszöntjük, ünnepeljük az anyát, aki félelmetes fájdalmak között hozza világra gyermekét, ám amikor a gyermek elsõ síró hangja fülébe csendül, a fájdalomról máris megfeledkezik. Testével táplálja, óvja, védi, s ha betegség, láz gyötri, mosolyba rejti aggodalmait. Fáradt kezével támogatja, tekintetével kíséri, szép szóval igazgatja lépteit, s az önzetlenség csodáját mutatja, amikor lazulnak az egymásrautaltság szálai. A gyermek boldogsága fontosabb. Érte virraszt, érte dolgozik, s mégsem adja fel önmagát: megkettőzi életét. A világ csodálatát kivívó tudós lesz, mint Marie Curie; ország-vezető,, mint Indira Gandhi; káprázatos művész, mint Edit Piaf, Fischer Anni vagy Ella Fitzgerald; esetleg író, költő vagy  ,,csak"  szövőnő, aki három műszakban szövi a kelmét, s megfáradt lélekkel szövi a szálak közé álmait.

Mert mindenütt ott találjuk, ahol az életnek csírája sarjad, amely védelmet, gondozást igényel. Csak vele egész, vele kerek a világ...

Szükségünk van rá, ha örömünket szeretnénk megosztani, és vigasztaló szava nélkülözhetetlen, ha szívünket bánat szorítja.

S amikor napjainkat társadalmi gondok szorítják, amikor az infláció és a munkanélküliség okozta feszültség a családi kötelékek szálait   - mint alattomos rágcsáló a növények gyökerét -   szaggatja, akkor hárul az anyára a legnehezebb feladat. Meg kell találnia azt a keskeny mezsgyét, amelyen haladva a család átjuthat a krízises időszakon. És az anya   - természetfeletti erővel rendelkezik  ? -   megtalálja...

Amit tesz, természetesen teszi. Nem ágál, nem lázad, s elismerést sem vár.  ,,Érdemrendje"  -  gyermeke. Gyermeke, akinek sikereit saját sikereként is érzékeli, s csillogó szemmel büszkélkedik. S ha valamely lépését kudarc kíséri, vagy a gyermek fals útra téved, a kudarcban, szégyenben is osztozik  (átvállalná akár egészen is !),  de ragaszkodása   - működik az anyai ösztön ! -   egy percre sem szűnik...

Mindezt köszönjük meg neki azzal a szál virággal, amit május elsõ vasárnapján átadunk jelezvén, hogy Ő nagyon fontos nekünk. Ez a szál virág beszéljen helyettünk, mert az anyai érzést   - nem létezik olyan empátia -   a maga teljességében férfi meg nem értheti. S ha mégis szólna szánk, a szavakat egy asszonytól, egy anyától kölcsönözzük. Szóljon hát helyettünk és nevünkben is Várnai Zseni.

 

 

 

Várnai Zseni:  GRACCHUSOK  ANYJA 

 

Ha eljönnének hozzám Róma Hölgyei,

e üszke patricius-asszonyok,

ha eljönnének bíboros ruhában

s megmutatnák fénylő ékeik:

a rubintot, mely hónyakuk diszíti,

a smaragdot, mely kezükön ragyog,

a gyöngyöket selyemhajukba szőve...

ha jönnének e fénylő asszonyok

és szánakozva dísztelen ruhámon,

rejtett ékeim gúnnyal kérdenék,

ha szánakozva dísztelen ruhámon

rejtett gyöngyeim gúnnyal kérdenék:

 

Én besurrannék kis ágyasszobámba,

hol két kicsiny fiacskám szendereg,

halkan suhannék kis ágyasszobámba,

hol két fiam édesen szendereg

s én, büszke anyja az új Gracchusoknak,

e drága kincseket karomra véve,

szent gőggel állnék nagy Róma elébe:

-- Ím lássátok az ékességeim !
Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. SÁTOR PAVILON SÁTOR SÖR PIACI RENDEZVÉNYSÁTOR ÁRUS HARMONIKA EASY UP SÁTOR!

► Pavilon sátraink Vízállóak, vízlepergetősek, belül gumis, kívül szövet - v. PVC, UV szűrős! RENDEZVÉNY-PARTY-RAKTÁRSÁTORNAK! IPARI ÉS SÁTORCSARNOKOKNAK! ELADÁS BÉRBEADÁS!

bankbiztositas.hupont.hu

2. BÁDOGOS SZAKÜZLET Tiszafüred

► Bádogos- és fémlemez áruk, acél-, alumínium-, cink tetőfedő és ereszcsatorna rendszerek, trapézlemez és polikarbonátok, kiegészítők, lemezmegmunkáló gépek, kéziszerszámok márka- és szakkereskedése

badogosszakuzlet.hupont.hu

3. Biatorbágy eladó lakás | Lakás eladó Biatorbágy lakóparkban

► Biatorbágy Lakás Eladó | Új építésű szuper lakás 61 nm + 55nm saját kert

biatorbagy-elado-lakas.hupont.hu

4. Nyaralás a Balatonnál!

► Olcsó, de színvonalas szálláshely Fonyódon!

balatonnyaralas.hupont.hu

5. Exkluzív búvóhely a Bp. XI. Nádorliget lakóparkban...

► Van kivel, de nincs hol? Extrán felszerelt búvóhely néhány órára is kiadó! Romantikus hangulat, programozható LED fények, tantra fotel. Külön kérésre: szexhinta, felnőtt filmek.

buvohely-ujbuda.hupont.hu

6. TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST

► TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST. NINCS KAUCIÓ! INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN! KEDVEZŐ BÉRLETI DÍJ!

budapestigepkolcsonzo.hupont.hu

7. Bútor, bútorfestés, gyermekbútor, konyhabútor, egyedi bútor, stb.

► Olcsó bútorlap, bútorasztalos - bútorkészítés, szekrény - modern asztalok, fafaragás, beépített bútor ára, használt faipari gépek.

butor-lap.hupont.hu

8. Bevételnövelés a KKV szektorban - Kasza Tamás

► Miért nincs elég bevétel a kkv szektorban az értékesítésből? Kasza Tamás elmondja bevétel növelő tippjeit, amiket több, mint 400 kkv sikeresen használ már. Legyen ÖN a következő!

bevetelnoveles.hupont.hu

9. Bio vetőmagok saját kertemből

► Falun élni nagyon jó! És ez így is lesz, ameddig a városi ezt meg nem tudja! ... Ne harcolj a sötétség ellen. Gyújtsál gyertyát. Sokan fognak követni.

biovetomag.hupont.hu

10. Budapesti Költöztető - Bútorszállító

► Profi költöztetést és bútorszállítás Budapesten, vállalunk még: irodaköltöztetést, lomtalanítást Budapesten, zongoraszállítás Budapesten, belföldi költöztetés, költöztetés Magyarországra, nemzetközi költöztetés, költöztetés bútorszállítás fóliázással

budapestkoltozteto.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

coinmoin.hupont.hu

2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

3. MaTi-CAR Kft. - ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Utángyártott, gyári , és bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

4. ZaZa Kutyaruha

► Kutyahidegben, kutyaruhában, tiszta marad, legalább a kabát alatt. Kutyaruhák egyedi méretre

zaza-kutyaruha.hupont.hu

5. Álomfejtés

► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

alomfejtes.hupont.hu

6. PLASĂ DE SÂRMĂ, PLASĂ DE PROTECŢIE ÎMPOTRIVA ANIMALELOR SĂLBATIC-BRASOV

► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

gard.hupont.hu

7. ZEMPLÉNI TÁJAK CSODÁLATOS KÉPEI, IDÉZETEK,VERSEK,KÉPEK

► ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! "Bízd magad barátokra. De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek". Stephanie Dowrick

elvonultan.hupont.hu

8. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG ! ISZKIRI-TRAVEL

► SZERDA-CSÜTÖRTÖK-SZOMBAT NÉMETORSZÁG FELÉ!CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK-VASÁRNAP MAGYARORSZÁG FELÉ!Utazási igényeket sms-ben vagy a 06-70-429-6227 telefonszámon várjuk.

velemutazz.hupont.hu

9. Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

► ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

10. MaTi-CAR Kft. Miskolc*ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Gyári alkatrészek,Utángyártott-Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Opel alkatrészek,AUDI-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-KIA-MAZDA-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-VW alkatrészek-szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

maticar-alkatreszek.hupont.hu

11. Egészségügyi tananyagok mindenkinek

► “A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”

egeszsegugy.hupont.hu

12. GTA San Andreas

► Minden, amit tudni kell a GTA-ról! Kódok, módok, végigjátszás és egyebek! :)

gta-sandreas.hupont.hu

13. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

14. Tis-CaR-Sec Kft - KOREAI ÉS JAPÁN AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON..

► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/DAIHATSU/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

japanautoalkatresz.hupont.hu

15. Tanulj velem könnyen németül!

► Oldalamat azoknak ajánlom akik el szeretnék sajátítani a német nyelv alapjait. könnyen, egyszerűen,gyorsan.

konnyennemetul.hupont.hu

16. Nagymamám konyhájából

► receptek a kredenc mélyéről

nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

17. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

18. Eszterlánc Kreatív Hobby üzlet / Pécs

► Nem csak a "kézügyeseké" a világ, aki ügyes az rajzol vagy fest....a többiek hozzánk jönnek:) ! Pécs, JÓKAI Mór U. 6.

devaimarti.hupont.hu

19. KISBIG KIFŐZDE

► A magyar konyha és a világ ízei hagyományos kézműves technológiával valódi alapanyagokból!

kisbig.hupont.hu

20. Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

► Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

albaregalis.hupont.hu

21. MaTi-CAR Kft. Miskolc*ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Ajtókilincsek AUDI-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-KIA-MAZDA-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-VW autótípusokhoz. Alkatrészek szinte minden autóhoz elérhető áron....

ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

22. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

23. MaTi-CaR Kft. -> Új, utángyártott OLASZ autó alkatrészek akció!

► ALFA ROMEO - FIAT - LANCIA autóalkatrészek hihetetlen áron! Olasz autóalkatrészek akciósan!

olasz-auto-alkatreszek.hupont.hu

24. Használt alkatrészek értékesítése!

► Eladó alkatrészek, Elérhetőség: 06-30/892-17-36

alkatreszbazar.hupont.hu

25. CSILLOGÓ képek, feliratok és sok más dolog! Honlapkészítéshez kiegészítők.

► Üdvözöllek az oldalamon! Fotóim, Képeslapjaim Emlékversek, csillogó képek, feliratok, sorelválasztók, és még sok minden...A listát még bővítem, érdemes benézni hozzám!

vajdamariann.hupont.hu

26. Jogi tanácsadás, Családjog, Ingatlanjog, Bontóper, Cégjog, budapesti ÜGYVÉD

► Bontóper, ingatlan adásvételi jogi tanácsadás, családjog, ingatlanjog, öröklésjog, cégjog, kártérítési jog Dr Mohos Gábor ügyvéd Budapest XIII. 06-20 354 8963

jogimegoldasok.hupont.hu

27. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

28. Lámpa alkatrész,üvegbura,lámpabura,paraszt bura,csilláralkatrész,csillár

► Petróleum lámpa alkatrész,üvegbura lámpabura.Elérhetőség:0036/20-416-1273,E-mail:uvegbura28@gmail.com

lampaalkatreszek.hupont.hu

29. MAGYAR Locsolótömlő, ipari tömlő, öntözés, kert, otthon

► locsolótömlő, kerti tömlő, szivattyútömlő, szívótömlő, tömlővég, tömlőösszekötő, tömlőcsatlakozó, szivattyú, gyorscsatlakozó, 1"-os gyorscsatlakozós rendszer, bilincs, szórófej, takaróponyva, szerelvény, Weekend Master, Master Extra, Master Plus, ATS

locsolotomlo.hupont.hu

30. ANTENNABOLT-WEBÁRUHÁZ A BP 1174.BOCSKAI U 29.

► TEL:0612570573,+36309847295 MINDIGTV,FÖLDI ANTENNA, MŰHOLDVEVŐ,KAMION ANTENNABOLT.

sat.hupont.hu

31. BETEKINTÉS AZ ÓVODAI ÉLETBE - Goró Erzsébet óvónő

► " Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített" - Chateubriand

ovodaivilag.hupont.hu

32. ~Csajsziknak~

► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz

csajszik-oldala-love-it.hupont.hu

33. TOYOTA ALKATRÉSZ MISKOLCON! TOYOTA ALKATRÉSZEK AKCIÓS ÁRON!

► Gyári-, utángyártott autóalkatrészek TOYOTA 4-RUNNER, AYGO, AVENSIS, AURIS, CAMRY, CARINA, CELICA, COROLLA, DYNA, HIACE, HILUX, IQ, LAND CRUISER, PICKUP, PREVIA, PRIUS, PREMIO, RAV4, STARLET, URBAN CRUISER, VERSO, YARIS típusokhoz akciós áron!

toyota-alkatreszek.hupont.hu

34. Profi gázszerelő Budapest és környéke

► Precíz gázszerelő Budapest és övezete, korrekt árak, garancia 06 30 457-9181

gazszerelobudapest.hupont.hu

35. ☺Idézetek^^

► ...ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen :)

idezzeteek.hupont.hu

36. MaTi-CAR Kft. Miskolc *FRANCIA* AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Gyári/Utángyártott/Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. CITROEN ALKATRÉSZEK-DACIA ALKATRÉSZEK-PEUGEOT ALKATRÉSZEK-RENAULT ALKATRÉSZEK-FRANCIA autókhoz alkatrészek elérhető áron..

francia-auto-alkatreszek.hupont.hu

37. MÉREGTELENÍTÉS REG-ENOR A TÚLSÚLY ÉS AZ ÖREGEDÉS ELLEN! RO VIZTISZTÍTÓK!

► BIOBOLT WEBÁRUHÁZ: TERMÉKBEMUTATÓ- ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁRA ÉS KÖRNYEZET VÉDELEMRE ALKALMAS TERMÉKEKET, TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐKET KÍNÁLUNK! VÍZTISZTÍTÓK AZ EGÉSZSÉGÉRT!

meregtelenites.hupont.hu

38. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-329-4217

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

39. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

40. MaTi-CaR Kft. -> Új, utángyártott fűtőmotor-előtét ellenállás akció!

► Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW fűtőmotor előtét ellenállás, fűtőradiátor, fűtőventillátor

futomotorelotetellenallas.hupont.hu

41. A földrajz

► .

foldrajzkrisz.hupont.hu

42. Védett Föld

► Föld és Természetvédelem: (Védett és kipusztult állatfajok - Védett növényeink) A Tasmán Tigris - (másnéven) - Az Erszényes Farkas. (Veszélyeztetettségi státusz: besorolás)

vedettfold.hupont.hu

43. Lakatos Budapest

► 40 éves tapasztalattal rendelkező lakatos Budapest területén és környékén vállalja kerítések, kapuk, korlátok, tetőszerkezetek elkészítését 06 70 528-8645; kovacsoltvaskerites@yahoo.com

lakatosbudapest.hupont.hu

44. Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

► Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

lapfoldiketto.hupont.hu

45. Bio vetőmagok saját kertemből

► Falun élni nagyon jó! És ez így is lesz, ameddig a városi ezt meg nem tudja! ... Ne harcolj a sötétség ellen. Gyújtsál gyertyát. Sokan fognak követni.

biovetomag.hupont.hu

46. Finom ízek varázsa

► Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

ki-suti.hupont.hu

47. Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

► Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

hiressegek.hupont.hu

48. Burkolás-gipszkartonozás

► Építőipari kivitelező hideg-meleg burkolást, gipszkartonozást, festést vállal Budapesten és környezetében. A helyszíni felmérés után korrekt árajánlat! Norius Holding Kft.

burkolas-festes-gipszk.hupont.hu

49. MINŐSÉGI ANGOL HASZNÁLTRUHA ÉS HOLLAND HASZNÁLT RUHA NAGYKERESKEDÉS

► ANGOL HASZNÁLT RUHA - HOLLAND HASZNÁLTRUHA - MINŐSÉGI BÁLÁS RUHA OLCSÓN, JÓ MINŐSÉGBEN KÖZVETLENÜL AZ IMPORTŐRTŐL

angolbala.hupont.hu

50. Csak foci

► Az egész foci, semmi más

csakfoci.hupont.hu

51. Szórakozz jól!

► Ezen az oldalon vicceket olvashatsz,ami bearanyozhatja a napodat!

szorakozzjol.hupont.hu

52. HATODIK NAPON

► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://napcsillag.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

hatodiknapon.hupont.hu

53. Minden ami számvitel... A-tól Z-ig

► Számvitel vizsgára készülsz, vagy szeretnéd ismereteidet bővíteni, netán most ismerekedsz a tantárggyal vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy? Ha a válasz igen, akkor itt a helyed! Gyere, és számvitelezz Te is!

szamvitelezz.hupont.hu

54. Clara vagyok! Üdvözöllek Szeretettel!

► Csillogó,weboldal díszítő, glitteres képek,és még sokféle! Gyere kukk be! :) Ha meg tetszik valami nyugodtan viheted,vagy csak nézelődj.

klarika.hupont.hu

55. Naked Light

► Az idézet kifejezi az összes érzésed.Néha sírásra ,néha nevetésre késztet.

sajatidezetek.hupont.hu

56. KÉPESGÉP - a géphirdetések lapja - új és használt haszongépek, eszközök

► Eladó haszongépek, traktorok, talajművelők, betakarítók, építő- és földmunkagépek, daruk, emelők, targoncák, járművek, alkatrészek, tartozékok, szerviz. Hirdetései megjelenéséhez árajánlatot a kepesgep@gmail.com e-mail címen kérhet.

kepesgep.hupont.hu

57. MaTi-CaR Kft. autóalkatrészek elérhető áron...

► Főtengely ékszíjtárcsák-Szíjtárcsák Audi-Bmw-Citroen-chevrolet-Dacia-Daewoo-Fiat-Ford-Honda-Hyundai-Isuzu-Iveco-Kia-Lancia-Mazda-Mercedes-Mitsubishi-Nissan-Opel-Peugeot-Renault-Saab-Seat-Skoda-Suzuki-Toyota-Volvo-Vw-minden autótípushoz!

fotengely-ekszijtarcsa.hupont.hu

58. Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

► Élményeim...

esolivia.hupont.hu

59. Társasházkezelő - Közös képviselő -Társasház Üzemeltetés -Ingatlankezelés

► Mert mi a társasházak jövőjét képviseljük. Mi család tagjaként dolgozunk, és „családtagnak" is érezzük magunkat a társasházakban. Mi alakítjuk a társasházak jövőjét. Kapcsolat tel.: + 36 30 555 4367

tarsashazkezelo.hupont.hu

60. Képek, viccek és leírások az állatokról!

► Itt megnézheted az állatokról készült képeket és rövid leírásokat, állatos vicceket!

animalfun.hupont.hu

61. Vörösrózsa álmai Versek,gondolatok,természet

► Ez egy szerény,de szeretettel írt oldal

vorosrozsaalma.hupont.hu

62. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás 13 lépését. www.lezarasspecialista.hu

lezarasspecialista.hupont.hu

63. i d é z e t e k *_*

► ... Örüllök h. Erre az oldalra Kattintottál! (: Ha idézeteket keresel vagy verset ha csak jól szeretnél szórakozni, akkor jó helyen jársz! (: Kellemes időtöltést, és gyere vissza máskor is! (: puszii♥

szomruidezetek.hupont.hu

64. Használt, futózott és új gumik: Személy, Teher, Munkagép Tel.:06-70/6048810

► HASZNÁLTGUMI: (6.HÓNAP) FUTÓZOTT GUMI: (LEFUTÁSIG) ÚJ GUMI: (2. ÉV GARANCIÁVAL) Cím: H - 2060 BICSKE SZENT LÁSZLÓ ÚT 50. e-mail: unityrekft@gmail.com

gumi-reifen.hupont.hu

65. MaTi-CAR Kft. Miskolc*Új Fojtószelep-Fójtószelep ház akciós áron Miskolcon.

► Új Fojtószelep elérhető áron Miskolcon.AUDI-ALFA-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-HYUNDAI-KIA-MAZDA-MERCEDES-MITSUBISHI-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-TOYOTA-VW ,szinte minden autótípushoz fojtószelep elérhető áron..

fojtoszelep-fojtoszelepek.hupont.hu

66. TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

► "Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

67. Versek, fotók, művészetek, süni, természet.

► "akkor lesz itt szép világ, ha égig ér a szarkaláb, és az úton sündisznócska, riszálja a popsiját"

antalkiss.hupont.hu

68. Keller cukrászat honlapja: torták, aprósütemények, pogácsák

► Honlapunkon megnézheti az általunk készített termékek fényképeit és tájékoztatást kap árainkról.

kellercukraszat.hupont.hu

69. Német online - távoktatás SKYPE-on

► Felkészülhet külföldi munkára, nyelvvizsgára, érettségire vagy egyszerűen tanulhatja a német nyelvet (kezdőként, újrakezdőként, haladóként ) - akár SKYPE-on is, saját otthonában.

nemet-tavoktatas.hupont.hu

70. KERTI JÁTÉK-Játszótér

► EU Szabványos Szabadtéri,Udvari és Közterületi Fa Játék várak Játszótéri eszközök,Egyedi tervezésű Játszóterek,Játszó udvarok és Játékok TELJES KÖRŰ KIVITELEZÉSE ENGEDÉLYEZTETÉSE 06-70-940-1795 kertijatekhj@gmail.com

kertijatek.hupont.hu

71. "B"liturgikus év RAJZOS EVANGELIUM, REJTVÉNYEK, kottás VÁLASZOS ZSOLTÁR

► Katolikus vasárnapi Igeliturgia gyerekek számára.Kottával turbózott válaszos zsoltárt is találtok, az adott ünnepnapon.Tegyük vonzóvá, és érdekessé a gyerekek számára azt a tanítást, amely a szívünkbe ültetve tud csak gyümölcsözővé válni!

rajzosevangelium.hupont.hu

72. http://tukoraltaltalanyos.hupont.hu/ REJTVÉNYEK KICSIKNEK

► Ezen az oldalon Bibliai ihletésű, rejtvényeket találhattok rejtvénytípusonként csoportosítva.

rejtvenyekkicsiknek.hupont.hu

73. Pesterzsébeti Használt gyerekruha és bababizományi

► Szerettel várunk pesterzsébeti üzletünkben nagy választékban találsz baba és gyermekruhát és babakocsit, etetőszéket, járókát, kiságyat, játékokat!

bababizomanyi.hupont.hu

74. Mobilkemence!- minden alkalomra ajándékozhat kemencét!

► Kiváló hőtartású családi kemencék. Könnyen szállítható hőszigetelt kerti kemencék, beltéri kemencék. Cég: Vida-Kádár Szilvia vállalkozó Őrbottyánban Infó: Vida Sándor 0670 3875870

mobilkemence.hupont.hu

75. ABS-JELADÓK MaTi-CAR Kft. Miskolc*ABS-SZENZOROK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► ÚJ Utángyártott Abs jeladók-abs szenzorok-Abs kerékfordulatszám érzékelők szinte minden autótípushoz elérhető áron.....

absjeladokmindenautohoz.hupont.hu

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 149
Tegnapi: 160
Heti: 309
Havi: 2 915
Össz.: 209 168

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek XXIV.
Balos - © 2008 - 2017 - balos.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: popper péter orbán viktorról - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »