Balos

Baloldali értékeket képviselö honlap

Béla Sógor 

Sógor Béla

Hívnának, küldenének
Szaporodnak egyre
az „átköltözött” barátok, ismerősök,
árnyék-kezeik felém karmolásznak.
Némelyik tán már meg is ölelne,
ha ellökött is, amikor
még hús-vér karral tehette.
Sanda szemmel várják:
az árnyékvilágban,
akárcsak itt sokan, kiknek
ellenszegültem, hogy
az élők sorsa engem is elérjen:
<egyszer mindenki megéri,
hogy ő lesz a legkedvesebb rokon,
a legjobb barát.
De mért kell ehhez megdögölni ? >
Barátaim !
Még várjatok kicsit ! …

2012.febr.9.

Nyári Zsolt

Így sért állampolgári jogokat a kormány, és így teszi HAJLÉKTALANNÁ AZ ÁLLAMPOLGÁROKAT! (így leszek holnaptól hajléktalan)
Nos, ha nincs állandó lakcímed, csak tartózkodási helyed, nem vagy jogosult a TB ellátásra, hiába is fizeted. Az okmányiroda ad állandó lakcímkártyát utca, házszám nélkülit, abban az esetben, ha nyilatkozol arról, hogy nincs lakcímed, és hajléktalan vagy. (meg kell szüntetni a tartózkodási helyet) Tehát, ha ezt nem teszem meg, akkor nincs eü ellátás. Ha megteszem? Nem tudok dolgozni, mivel lakcím híján nem kötnek velem munkaszerződést. Az okmányiroda ezzel takarózik: Akinek nincs állandó lakcíme, az nem számít BELFÖLDINEK. 1992 évi LXVI. törvény 5.§, 2. 3. bekezdés, 26§ 1. bekezdés, valamint a 146/1993 (X.26) Kormány rendelet. 38§ 4. bekezdés.
Felhívtam az OEP-et, ahol azt mondták, hogy nem arról kell nyilatkoznom, hogy hajléktalan vagyok, hanem arról, hogy nincs lakcímem. Szerintük a kettő nem ugyanaz. És takaróznak az 1997/80 as törvény 4. valamint 16.§-ra. Holnap megyek tárgyalni az OEP vezetőjéhez. Olyan jegyzetet írok gyerekek, hogy csak na. Hivatalosan hajléktalanná kell váljak, ha akarok eü ellátást. Ha nem, akkor meg fizetnem kell, hiába fizetem a tb-t. A jegyzet után pedig azt hiszem pert is indítok a magyar állam ellen, miután konzultáltam a jogászommal.
Osszad meg, hogy minél többen tudják, és lájk, ha nem értesz egyet vele.

 

Gondolatok az MSZP-röl címmel új menüpont a baloldalon!

Hosszú írás a NÈPSZAVÀBÒL,de érdemes elolvasni!

2012.febr.8.

Tibor Takacs hat ein Dokument bearbeitet.

....,és mindig ugyanazok a képek,ugyanazok az ismerösök jelennek meg.Vagyunk egypáran akik egyett akarunk,DE!És itt jön a nagy DE!Egyáltalán akik itt a csoportokban tevékenykednek át tudják e adni másoknak,-azoknak akiknek nincs lehetöségük az internetre-azokat a dolgokat amiröl itt irunk,vagy beszélünk.
Valahogy ezen embereket is szükséges megszólítani,mert pont róluk,azon emberekröl,polgártáraskról,az Ö érdekeikröl vitatkozunk,akiknek nincs módjuk ezt a modern technikát élvezni.Elgondolhatjuk,hogy miért?Gondolom ehhez nem kell magyarázat!

Zsuzsa Kné Pungor 

Amióta az ÁFÁ-t és a jövedéki adókat kitalálták, aggastyántól a csecsemőkig mindenki adózik és a fogyasztása révén ráadásul keresletet teremt, amivel munkahelyeket tart el! - Viszont a közszféra tekintetében nagyon igaz, hogy senki sem akarja lefűrészelni azt az ágat, amin ő maga is ott ül, vagy éppenséggel oda akar majd felmászni...:)
De ha tömegek halnak majdnem éhen, akkor vajon ki fogja megvásárolni a boltok polcairól az áruk rengetegét? :D
A magyar GDP egy főre eső összege több 3 milkónál, tehát csakis az elosztással vannak óriási bibik! Tudtommal GDP arányosan az EU átlag körül vannak a magyar nyugdíjak és persze nem a cirka 300 eurós havi átlagos kifizetésekre gondolok, hanem arra, hogy éves szinten a GDP 1/10-e és a költségvetésnek meg cirka 1/5-e kell erre a célra.

2012.febr.7.

Új menüpont a baloldaon."Mit tehet a kormány a bérekkel?"-cimmel.

Baraksóné Juhász Andrea

 • ‎(forrás:László Vince Polgári)
  Önkéntesek segítő munkája

  "Négy napja mindennap járom Budapest utcáit kamerámmal e szörnyű évek óta nem látott hideg napokon. Mondhatni didereg az ország, a szibériai "klima" senkinek sem kegyelmez. A jeges szél alábújik a kabátok alá, lilára fújja szél az ajkakat, szemekben könnyeket fakaszt, a végtagokban hasító fájdalom költözik. Bizony jól esik egy pohár forró tea ebben az alaszkai környezetben, legyen az szegény ember, vagy nem szegény.
  Négy napja hősiesen dacolnak a DK-s aktivisták Tél tábornok rohamaival szemben, úgy a Blaha Lujza téren, mind a Moszkva téren - Széll Kálmán tér -.
  Mindkét helyen váltó aktivista szabad-csapatok küzdenek naponta a szokatlan különös téli időjárással. Minden aktivista barátunknak dicséret, köszönet jár.
  Azonban engedjétek meg, hogy külön foglalkozzak Élő Norbival, aki már ötödik napja sztender a Moszkva téren.
  - Sziasztok - köszönök a minap, látom szemében a hideg szél okozta könnyeket.
  Szia - fogad mosolyogva és szorgalmasan osztja a teát és ami kell, a hozzánk fordulónak.
  - Hogy vagytok? - kérdezek fogvacogva.
  - Kösz jól - és ugrálva válaszol Norbi, így próbálja elviselni az elviselhetetlen hideget.
  - Már négy napja látlak itt, kitartó vagy.
  - Igen, még holnap is jövünk, és mindaddig tart ez a szokatlan hideg.
  Te jó ég - mondom magamban - napi három óra, még gombócból is elég, hidegben pedig embert próbáló feladat. Szervező vezetőként is példamutató, aktivistaként is dicséretes.
  Köszönjük Élő Norbert, köszönjük minden egyes aktivistának, köszönjük Demokratikus Koalíció, szolidaritásból jeles.
 •  

  2012.febr.6.

  Zsuzsa Kné Pungor 

  A hatalomtól mindenki megrészegül és elveszti a realitásérzékét, ha volt is ilyenje valamikor. Szvsz az igazságosság meg eleve nem fér össze a hatalommal éléssel.

  Jól ismerem a történelmi meséket és a vallási előírásokat és ezért állíthatom, hogy már az ősközösségi társadalmakban is megjelentek az előjogok, amikkel kezdettől visszaéltek az "erősek" és az "okosok", azaz a törzsfőnökök és a varázslók.

  Azt is pontosan tudom, hogy a társadalmak nem működőképesek értelmes alapszabályok, erkölcsi minimum nélkül, de azt is, hogy mindig azok uralkodnak, akik a "kivételek", akik a többiekre hátrányos, nekik kedvező törvényeket írják és mások szenvedéséből húznak hasznot!
  Szép napot!

   

  2012.febr.3.Tibor Takacs Nyári Zsolt

  Ugye-ugye?

  Vajnai Attilától
  A rendkívüli hideg talán ráirányítja a figyelmet azokra az emberekre, akiktől megvonták a létfenntartáshoz szükséges segélyeket, támogatásokat. A fagy gyorsan öl, az éhség sokkal lassabban. Görögországban már élelmiszer jegyeket osztanak a szegényeknek, mert belátták, hogy a piacgazdaság nem képes kezelni a tömeges szegénységet. Nálunk most több helyen tüzifát osztanak, és hamarosan itt is szükség lesz élelmiszer segélyre. Ugye kevesen gondolták, hogy ilyen "demokratikus" lesz a kapitalizmus!

  2012.jan.29.

  Az Európai Únióról már egy kédés lett feltéve a Facebook balos csoport oldalán,de kicsit bövebben,és idöben visszatekintve is beszélgethetünk erröl a kédésröl.

  A dokumentumok közt vannak írások amelyek a létezö "reál szocializmus" felbomlásáról szólnak.Képzeletünket megeröltetve elgondolkodhatnánk azon,hogy akkor annak idején a létezö baloldali blokkban,egy úgynevezett kelet-Európai Úniót is meg lehett volna valósítani.Milyen megvalósítható dolog lett volna az,hogy a Keleti-Tengertöl a Fekete-Tengerig,Kaszpi-Tengerig a keleti blokk állampolgárai útlevél nélkül,mindenféle vámvizsgált nélül szabadon utazhattak volna.

  Nagyon jól emlékszem arra,amikor milyen nagy "torturába került"mig Magyarországról Csehszlóvákiába a hátáron átjutottunk.Sajnos ott nem sokszor volt Druzsba,mig az állami-és pártvezetök egymás csókolgatták.Ez csak egy kiragadott példaként írtam le,de talán igy sok más apró dolokkal együtt azt a rendszert vonzóbbá,atraktívabbá lehett volna tenni.

   

  Baraksóné Juhász Andrea 

  Közjogi szőnyegbombázás nak nevezte a strasbourgi „magyar napon” a kormány ázas törvényalkotásá t Bokros Lajos. Az Európai Parlamentben ő bírálta a egkeményebben a hazai közállapotokat. Kettős krízisről beszélt: szerinte Magyarországon egyszerre van gazdasági és költségvetési, valamint jogi és politikai válság. Sztálinista alkotmánnyal Magyarországot nem vették volna fel az unióba – védte Danie Cohn-Bendit a leváltott ’89-es alaptörvényt, és rajta kívül egyedü Bokros állt ki a megsemmisített alkotmány mellett.

   

  2012.jan.28.

  Új menüpont Történelem munkafüzetemböl címmel az OLDALAK alatt megtalálható!!!

  Érdekvédelem

  Engedjétek meg,hogy egy Németországi példát irjal le az érdekvédelemmel kapcsolatban.

  Egy a Németországban müködö Áruház konszern az egész ország területére új pályázatot irt ki az üzlethelységeik takarítására.Így a példában szereplö áruházra is.A döntés megszületet,és egy új az ország teljes területén müködö kb:22000 embert foglalkoztaó alvállakozó nyerte el a pályázatot.Az eddig ott már 20 éve helyi -e városból ahol a nevezett áruház van- való céggel amelyik ott takarított,megszüntették az üzleti kapcsolatot.Zárójeleben megjegyezve,talán ez is jó példa a "Nagyhalak megeszik a kishalakat" elméletre. Az nevezett üzletház részéröl kérés merült fel az új alválalkozó részere,hogy 3-4 a régi cégnél dolgozó,és az áruhazat ismerö munkatársat vegyenek át,azonos feltételek,kondicíókkal,mint ahogy eddig is dolgoztak.Elöször ezt nem akarták,vagy nem tudták teljesíteni az új cég képviselöi.

  Ezek után az áruház üzletvezetöje,és ami a LÈNYEG,A ÁRUHÁZ ÜZEMI TANÁCSA VEZETÖJÉNEK hathatós RÁHATÁSÁVAL sikerült elérni,hogy a régi cégnél dolgozó munkatársak az eddigi feltételek mellett,tehát nem rosszabb anyagi kondicíóval dogozhassanak az új takarító válalkozónál. 

  Talán a fent leírtak is egy rövid példa lehet a munkavállalók érdekképviseletére,és talán a modernkori osztályharcra is"!

  2012.jan.26.

  Béla Sógor 

  Most olvastam egy bejegyzésben: "akik 1990 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywood-i mindent túlélő fenegyerekek"...
  Igaz. Csak ne hogy a később születettek még nagyobb hősök, esetleg hősi halottak legyenek. Mert - nekem van összehasonlítási alapom ! - a mostani helyzetet talán nehezebb lesz túlélni. Nem azért, mert ma szegényebbek, vagy rosszabbul élők lennénk, mint pl. az 50-es, 60-as években élők. Nem. Akkor nehezebb volt és szegényebbek is voltunk. De tudtuk: az országot: a MI ORSZÁGUNKAT építjük, s napról napra jobb lesz. Kiszámítható volt az élet. ... Vagyis ma azért sokkal rosszabb, mert a biztonságunkat veszik el, s a hitünket, hogy holnap jobb lesz. Ez égbekiáltó bűn. Egy nemzetet alázni porig azzal, hogy úrhatnám kis mitugrászok pillanatonként más-más szerzett jogától fosztják meg. Sokszor visszamenőlegesen is. S ha este úgy kell ágyba bújni, - ha még van lakás és van ágy ! - hogy félünk elaludni, ne hogy kellemetlen legyen az álom. Az előbb-utóbb katasztrófához vezet. Nem, én nem kívánom, hogy mindenki utcára menjen és lázadjon a jelenlegi hatalom ellen. Nem, mert én már többször láttam romokban e jobb sorsra érdemes kis országot. S ha ismét rommá válna, azt is nekünk kellene újjá építeni. Én valami békésebb megoldást szeretnék. És azt, hogy mielőbb álljon meg ez az ámokfutás.

  2012.jan.25.

  Nyári Zsolt 

  Ma Magyarországon a nemzetközi békeszerződés ellenére, törvényesen létezhetnek katonai színezetű,félkatonai, szélsőjobboldali szervezetek, melyek szabadon masírozhatnak miközben ellenséges, mind pedig revizionista propagandát folytatnak. (ez legális) Ellenben azok az antifasiszták akik, szavukat emelik fel ellenük, mely tettekben is megmutatkozik,az szabálysértés a bíróság szerint... Itt tartunk Magyarországon. Röviden ennyi a mai nap tanulsága. Este pedig jön a bővebb közlemény.

  Egy kis eszmecsere

  • Pál Arady Szerintem a dk erősödésével még néhány ember biztosan távozni fog,ebböl a csoportból. Ez a polaruzáció sajnos, de szükséges.  Ennek a csoportnak a tagjai nem szivesenlátott nickek egy csomó oldalon - ezt ne felejtsük el. Én büszkén vallalom a továbbakban is a tagsággal járó cimkét, és az esetleges kritikákat is!

  • Tibor Takacs Engem mindig örömmel tölttöt el,és ezután se lesz másképpen,hogy e csoportban békésen megférnek a különbözö baloldali irányok.A bal-liberálistól,a MSZP,SZPD-n át a fundamentális kommuista világnézetig.Ez csak hasznos lehet!

  • Pál Arady Az egyéni politikai-szellemi fejlődés szempontjából a sokféleség a kívánatos, ez nem vitás. A netes tapasztalataim alapján állíthatom, hogy akár évekbe is kerülhet, míg egy ilyen csoport kialakul, és VALODI viták keletkeznek anélkül hogy személyes sértésnek vegye valaki ha valamiben nem lett igaza, mert pl nem jól érvelt. 

  • Én hiszek benne hogy az ilyen oldalak fogják továbbadni azt a hihetetlen menyiségű tudást és gondolatot, ami a baloldalon felhalmozódott.

  2012.jan.23.

  Egy új menüpont jött létre,Gyurcsány Ferenc címmel.Ajánlott olvasmány!!!

  Béla Sógor

  MÉG mindenkinek joga van tüntetni, bár az Orbán-rezsim mindent elkövet, hogy a vele szemben véleményt megfogalmazó pártokat, civileket, szakszervezeteket, médiumokat megfélemlítsék, és elhallgattassák.

  .....

  Még jó, hogy az okosban privatizáló nagytőkés fizette a számlák egy részét, mert, ha a kormánypárti tüntetőket szállító ingyen buszok utasai saját zsebből fizették volna a tankolást, akkor az első benzinkút után visszafordultak volna.

  Baraksóné Juhász Andrea

  Nagy örömmel töltött el,a több ezres tömeg,a tegnapi klubrádió és szabadszólásjogokért való tüntetésen.De azonban,vissza nézve a demonstrációt,vegyes érzelmeim támadtak Dénes Balázs felszólalása kapcsán.Amivel egyetértettem: "Hogyan jutottunk el odáig, hogy a hatalom elnémíthat egy több százezres hallgatottságú ellenzék rádiót? Mirő szól tehát szerintem ez az egész?” – tette fel a kérdést Dénes Balázs, amit meg is válaszolt Elsőként említette, hogy a sajtó nagy része képtelen ellátni a egfontosabb demokratikus funkcióját, a hatalm visszaélések feltárását és a hatalom kontrollját. Beszélt a politika és a gazdasági elitről, akik hídfőállásokat alakítottak ki, hogy aztán rövid pórázon tarthassák a médiát beszélt az országot megosztó pólusokról, és a hallgatókról, akik ha nem is boldogan, de e...lfogadták az elmúlt két évtized sajtópiaci vezérelvét."
  De amit Dénes a Jobbik,az uniós zászló égetése kapcsán gondol,az szerintem súlyos tévedés.
  "Egy politikai közösség zászlajának nyilvános elégtése vegytiszta esete a politikai vélemény szavak nélküli, szimbolikus kifejezésének. Egyértelmű szimbolikája azzal függ össze, hogy a zászlóégetés nyilvános aktus, politika véleménynyilván ítás. Ugyanakkor önmagában véve teljesen ártalmatlan abban az értelemben, hogy fizikailag semmilyen kárt nem okoz. Fel sem idéz az erőszakot, amennyiben csak a vélemény kifejezéséről szól, és nem járul hozzá további cselekvésre való felhívás"
  Nem gondolom,hogy ezt ennyire könnyedén kellene venni.Mert hogy ez egy folyamat kezdete.Mindig egy hosszú és tragikus kimenetelű terror kezdete.Nem hiszem hogy az efféle,vélemény nyílvánítás,bele tartozna a szabadságjogok védelmébe.Ismerjük már a törzénelemből,mit is jelent a radikális jobboldal hazug,megtévesztő szabadságjogairól való elképzelése.Ne legyenek illúzióink...

  Egy rövid jegyzet

  Vajnai Attila

  A Magyar Nemzet megrendelt riportban bizonygatja, hogy Magyarországon a kommunisták nem akarják leváltani a kormányt, mert az úgymond nem oldana meg semmit.

  Bátran állíthatom, hogy Magyarországon a kommunisták is le akarják váltani a demokratikus alapjogokat veszélyeztető kormányt. Természetesen ez a kormányváltás sem elég a rendszer válságának megoldására, de a kormány leváltása nélkül nincs lehetőség sem a rendszer demokratikus kritikájára. A fasizmus egyre fenyegetőbb erősödése, a szélsőjobboldali szervezetek felsorakozása a kormány mellett azt mutatja, hogy az antifasiszta összefogás is csak akkor lehet hatásos, ha az ordas eszméket megtűrő kormányt közös erővel leváltjuk.

   

  2012.jan.22.

  Baraksóné Juhász Andrea

  Egy vélemény,amivel nagyon együtt érzek..: "Egyedül maradtunk. Azt hiszem ezzel a demonstrációval végképp kiderült, hogy a magyar nép nem kíván az európa kultúrállamok közösségéhez tartozni. Kitaszítottuk magunkat egy olyan közösségből, ahová tartozni szerettem volna. Bizonyára világossá vált a világ számára, hogy a magyarok ezt szeretnék. Szar kedvem van ettől." Biztos vagyok abban,hogyha a 2/3 pénztárcáját is eléri az Orbáni forradalom,akkor jön a döbbenet jó részüknek.Csak az a gondom,hogy ez a megvezethető buta tömeg a szélsőjobb felé hajlik majd gyógyírért!

  Erika Hajnal

  Loptam, de ígérem nem írok belőle kis doktorit!

  "Szeva Viki!

  Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok!
  ...
  Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem!
  ...
  Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi, bazmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat, a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja, nem?!

  Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!, ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra, még nagyobb kasza!

  Ezt figyeld: TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM!

  Na és ugye, ha valakinek utasa van???? Személyszállítási hozzájárulás! Nem adó, mert az olyan kommunista csökevény!

  Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! Államosítjátok a THULE-t, és máris hatalmas bevétel! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni!

  Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!

  És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak! És ez is az emútnyocév miatt, különben eszetekbe sem jutna! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya! Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől, és a bánattól, hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda?

  JÁRDAADÓ! Bzmg! Mekkora ötlet, mi? J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron, állami monopóliumban - kártyát, amit mindenkinek kötelezően kellene hordania, és ha a rendőrök (vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!) meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik, annak teljes vagyonelkobzás!!!!!!!

  Lesz itt rend!

  Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok!

  Öllellek és kívánok sok erőt és kitartást!

  Maradok Tisztelettel.

  P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!"

   

  2012.jan.20.

  Erika Hajnal

  ‎"Az 1984 (eredeti címén Nineteen Eighty-Four) egy szatirikus politikai regény és szerelmi történet George Orwelltől. A történet egy disztópia (negatív utópia), melyben a felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást diktál a polgárok között, hazugságokkal, félelemkeltéssel és kegyetlen büntetésekkel. Az 1949-ben kiadott mű Orwell legnépszerűbb munkája, és az „orwelli” jelzőt ezzel a művel kapcsolatban használjuk. Az angol irodalom eme művét sok nyelvre lefordították.
  „ A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik. ”
  Számos eleme vált szállóigeszerűen idézetté, főként az elnyomással és a diktatúrákkal kapcsolatban. Az 1984 vezette be a ma már híres mindenlátó Nagy Testvér alakját, a közismert 101-es szobát, a Gondolatrendőrséget, amely teleképeket (olyan televízió, amely kamerát tartalmaz – ez a Párt minden tagjának lakásában, majdnem az összes szobában megtalálható) használ, valamint az újbeszél nevű fiktív mesterséges nyelvet.
  A történet 1984. április 4-én kezdődik (Winston Smith, a regény főhősének naplójában az első bejegyzés), 13.00-kor („Derült, hideg áprilisi nap volt, az órák éppen tizenhármat ütöttek”)."

  Ma 2012-öt írunk! ÉBRESZTŐ!

  Mi lehet az oka annak, hogy ez a "szabadságharcos" nép nem megy az utcára "harcolni" a jogaiért?

  von Erika Hajnal, Donnerstag, 19. Januar 2012 um 19:33

  Szóval, azon töprengtem ma, hogy miért nem veszik észre az emberek, hogy Orbán mit művel velük, velünk. Talán érdektelenek, talán nem érdekli a sorsuk, talán félnek? Kérdés, kérdés hátán. Vajon mi lehet az ok? Aztán szép lassan jönnek a gondolatok, no nem időrendben, hiszen az lehetetlen, hanem egy-egy téma kapcsán. Először a magánnyugdíj-pénztári befizetések „államosítása”, mondván „megvédik” a „zemberek” pénzét. Majd a megvédés következményeként állítólag az államadósság csökkentésének egy részére használták fel.  Nem rendelkezem tényszámokkal, ezért csak spekulálhatok, hogy miért nem háborodtak fel az emberek, miért nem mentek az utcákra tüntetni. A fenyegetés miatt, hogy nem lesz se ez, se állami? Nem hiszem. Aztán az jutott eszembe – talán nincs igazam, mert miért is lenne -, hogy azok, akik eddig fizették, talán 10-15-20 év múlva mennek majd nyugdíjba, tehát egyelőre nem különösebben érdekli őket, hogy hová fizetik a járulékot.  (Nem háborog, nem megy az utcára tüntetni.)

  Aztán eszembe jutottak a jogszabályok, amelyeket az elmúlt közel két év alatt hozott meg a kormány. Sokan úgy élik le az életüket, hogy fogalmuk sincs, mi fán terem egy jogszabály, mi érinti minden napi életét és mi nem. Mindenki csak akkor találkozik vele, ha valamilyen ügyet kell intézni. Ettől még nem kap „idegrohamot”, mert az sincs minden nap. (Nem háborog, nem megy az utcára tüntetni.)

  Akkor nézzük a szolgálati nyugdíjasok „ellátását”. Tudjuk, hogy az emberi szellem és test a külső körülmények hatására elhasználódik, ha olyan körülmények között dolgozik, ezért hozták létre a szolgálati nyugdíj rendszerét. Az Orbán-kormány ezt nem nézte jó szemmel, ezért megszűntette. Vajon hány embert érint ez a munkaképes dolgozókhoz képest? (Ezt mindannyian felháborítónak tartjuk, de annyira már nem, hogy az utcára menjenek, menjünk tüntetni.)

  Nagyobb horderejű törvények (a teljesség igénye nélkül): sajtótörvény: ennél volt némi „mocorgás”, de még mindig kevés; Alkotmánybíróságot, bíróságokat, ügyészségeket  érintő törvények: tüntetés semmi!

  Tákolmány! Na, ezzel aztán végképp nem találkoznak a minden napi életben, az össz-lakosságnak talán 5 %-a olvasta, több nem. /Itt azokról nem írok, akiknek hivatalból kell ismerniük ezt a törvényt./ (Ami az Operánál volt, az inkább csak meglepő volt, de nem rengette meg Orbánékat.)

  Egyelőre eddig jutottam, s mint látható, talán 150-200 ezer ember gondolta úgy, hogy az utcára kell mennie! KÖZEL KÉT ÉV ALATT! Minden esetre elgondolkodtató!

  2012.jan.19.

  Megtámadtak minket?

  Ez már lehetetlen és türhetetlen állapot ami itt a Facebookon is folyik.Most már ennek a totálkáros Orbánnak mindent szabad,csak azt nem,hogy eltakarodjon a magyar politikai életböl,az aljas  naplópóival együtt.Föleg azokkal akik ennek az elmebeteg,és a Horthy-rendszert visszasíró a Trianonban elvesztett országrészek meghódítására ösztökélö ember útját egyengették.

  Olyannak mint Pozsagai aki államföi babérokra pályázott,és miután nem ö lett a köztársasági elnök szembeköpte azt a társadalmi rendszert amibe felnött és tanulhatott,Szürös Mátyással együtt.

  Ez a miniszterelnök a legaljasabb módszereket is beveti,hogy a hatalmába maradhasson.Mit,hogy a hatalmába?Neki nincs hatalma,Ö a nagy vezér egy sakk figura,méghozzá a legutolsó paraszt,akit mozgatnak a mai Magyarország úrai!Azok akik a pézt és ezzel a  együtt a látszólagos hatalmát adják ennek az elözö rendszer véren felnevelkedett böszmének.

  Vigyázz Viktor,játszd a játékodat,tedd a gyerekes csintevéseidet,bár amit müvelsz az nem az,de jól vigyázz mert "FELÜL A GÁLYA,ÈS ALUL A VÍZNEK ÁRJA,AZÈRT A VÌZ AZ ÚR!

  A víz pedig a magyar emberek becsületes kétkezi többsége,akik csak egy kis békességre,és nyugalomra vágynak.Arra,hogy hagyják élni öket! 

  Apropóp!!!Miért is irtam midezt le?

  Csak azért,mert a elözö napokban a Balos csoport oldalát ismét idegen kezek támadták meg!

   

  2012.jan.15.

  Persze,hogy az ember álmodik egy társadalomról,egy rendszerröl,ahol megszünik az ember ember általi kizsákmányolása,és minden ember egyenlö,nincsenek gazdagok,nincsenek szegények,nincsenek osztályok.

  De ez csak álom.Bármennyire is sokan úgy gondolják,hogy ez egy elérhetö kézzelfogahtó cél,ez még mindig egy álom marad.A mai világunkban tudomásul kell venni,hogy a világ egypolusú,szociális piacgazdaságnak nevezett tökés rendszer.

  A mai magyar baloldalnak egy nagy problémája van.Mégpedig az,hogy ezt az egypolusú rendszert vannak akik elismerik,söt támogatják és ennek a megvalósításáért küzdenek a mai Orbanista Magyarországon.

  Ezenkívül vannak olyan baloldali erök,amelyek alapvetöen elutsítják ezt a rendszert,és egy más társadalmat szeretnének létrehozni.

  Sajnos ahogy látom itt a baloldalon belül is elletmondás meg nem értés van,ami egy Gordiuszi-csomóhoz hasonlit,és nem lehet elvágni.Közben meg országunk tényleg az államcsödhöz közelít.

  Sürgösen össze kell fognia minden haladó,progresszív,baloldali erönek,akármilyen módon képzeli vagy ÁLMODJA  meg a jövöt,mert ellenkezö esetben katasztrófa következik be.

   Egy példa a Tanácsköztársaság idejéböl.Volt egy magyar film,amely Karikás Frigyesröl és vörös katonáiról szólt.Ök a francia csapatok ellen küzdöttek az Alföldön.Hozzájuk csatlakozott egy szociáldemokrata egység.Karikás Frigyes ismerte a parancsnokát,és amikor rákérdezett miért jöttetek hozzánk,a parancsnokuk azt felelte,hogy"egy közös ellenség ellen közössen kell harcolni"!

  És érdekes módon mikor a francia csapatok ellen felvették a küzdelmet,egy jól ismert szoc.dem.éneket énekeltek,amit a franciák is ismertek,és meglepödtek rajta!

  Aprópó,hogy ezt miért irtam le?Mindez Schiffer András kapcsán jutott az eszembe!

   

  Könyvismertetö

  Erich KNIGHT és Isabel Allende könyveiröl! 

  Erich KNIGHT 

  LÉGY HŰ MAGADHOZ

  Az egyik legjobb háborús regény a második világháború elején játszódik Angliában. Nem a front első vonalait ábrázolja naturalista eszközökkel, hanem a háborúba kényszerült védtelen ember szenvedéseit mutatja be, az élet és a halál nagy kérdéseit boncolgatja. Főhősei, Clive, egy szabadságos katona és szerelme, Prudence, a katonai segédszolgálatos lány. A mű tragikus cselekményén is átragyog az író humanizmusa és a tisztult, jövőbe vetett hite. A szerelmi történettel párhuzamosan Knight bemutatja a háború első éveinek angol társadalmát, az eszmék és gondolatok zűrzavaros kavargását. - A lebilincselően izgalmas és ugyanakkor mélyen szántó, gondolatébresztő regény máig tartó népszerűségét mélységes humánumtól fűtött érzelmi gazdagsága és szuggesztív antimilitarizmusa biztosítja.

   Isabel Allende 

  Paula 

  Látomások, vágyak, szerelmek, a múlt és jelen képei kavarognak ebben a csodálatos könyvben. Az írónő felnőtt lánya gyógyíthatatlan betegségben szenved; attól a perctől kezdve, ahogy elveszti az eszméletét, valamennyien tudjuk, hogy a túlvilág integet neki, ha hosszú is lesz odáig az út. De ez a könyv mégis az élet regénye: egy felcseperedő kislány mélyrelátó szemeivel tekinget maga körül, nemzedékek vonulnak el előtte, szülei és nagyszülei, családtagok és barátok, a távoli ország Chile, mesébe illő furcsa figurái, akik persze hétköznapi emberek, de a kislány, a majdani írónő azt is érzi, látja bennük, amit senki más. Aztán már saját magát figyeli, mind jobban kivirul neki az élet, jönnek a szerelmek, kudarcok, tragédiák és közben árad körülötte valami megfoghatatlan szépség, ami átverekszi magát a nyomorúságon. Paula, a lánya haldoklása feszíti szét a világ kereteit, a mások és saját sorsa így kerül lelkének mikroszkópja alá, egyszerre szenved és örül, mert Paula az utolsó mezsgyén állva megmutat neki valamit, ami csak kevés élőnek juthat osztályrészül.

  A Kísértethát és a Szerelem és árnyak írónőjének új regénye nemcsak világsiker: egyszerre megrázó és optimista vallomás arról, hogy a szomorúság és a kín is magában rejtheti a boldogságot.

  Ezt a könyvet mindenki figyelmébe ajánlom!Az írónö nem csak az mutatja be,hogy milyen tragikus körülmények között vesztette el lányát,Paulát,hanem a Pinochet rendszerröl is,az 1973 szeptemberi puccsról is egy képet fest le nekünk!Rámutat a puccs valódi okaira is!

  Szép és megrázó könyv!

   

  Krisztina Noé

  Levél Vona Gábornak

  Elnök Úr!

  Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozták azon a tüntetésen, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviselete elé szerveztek.
  ... Amennyiben ezt komolyan is gondolják, javasoljuk, hogy kezdjék a saját pártjukkal.
  Hívják vissza képviselőiket az Európai Parlamentből, és fizessék be az általuk eddig propagandára felhasznált pénzt a magyar állam költségvetésébe.

  Budapest, 2012. 01. 14.

  Trasciatti Attila
  Zöld Baloldal
  ügyvezető elnök

  Vajnai Attila
  Magyarországi Munkáspárt 2006
  elnök

  2012.jan.14.

  Katalin Seregi

  ‎"Nekünk nem kell már

  Nem kell a szépen hangzó szólam, nem kell az ígéret
  Nem kell a mennyországot itt, ezen a Földön ígérned
  Nem kell a szédült eszmék fogságában tartott világ
  ... Nem kell a minden és nem kell a semmi és nem kell a hazugság
  Nekünk nem kell már, nekünk nem kell már.

  Nem kell az öntelt póz és nem kell fölfújnod magad
  Hidd el, hogy másnak is eszébe juthat néhány gondolat
  Nem kell a csalhatatlanságtól elvakult vezér
  Nem kell az ősi gyűlölködést felszító szenvedély
  Nekünk nem kell már, nekünk nem kell már.

  Ha benned valami becsület mégis volna
  Ha lelked mélyén valami mégis szólna
  Hogy a békesség és a szeretet többet ér
  Talán hallgatnál, meg sem szólalnál.

  Nem kell a zászlót lobogtatni, nem te vagy itt a nép
  Mi nem változunk vezényszóra, bárhogy is szeretnéd
  Nem kell a kínos bizonykodás, hogy te voltál a hős
  Ha régen gyengén álltál ellen, most ne légy erős
  Nekünk nem kell már, nekünk nem kell már.

  Ha benned valami becsület mégis volna
  Ha lelked mélyén valami mégis szólna
  Hogy a békesség és a szeretet többet ér
  Talán hallgatnál, meg sem szólalnál
  Milyen jól tennéd, talán élveznéd.

  Mert hidd el hát, hogy egy kis szeretet, az mindenkinek jár
  S ha rosszul mennek a dolgaink, az mindenkinek fáj
  Nagyon fáj, úgy fáj, úgy fáj, úgy fáj, úgy fáj
  Jaj, nagyon-nagyon fáj
  Nekünk fáj, úgy fáj, jaj, nagyon fáj, jaj, nagyon fáj, fáj, fáj
  Nagyon fáj."

  Erröl a teszröl biztos,hogy mindenki hallott már valamit.Csak azért jutott az eszembe,mert a német diákok jó pár évvel ezelött ezt az általános müveltségi tesztet nagyon rossz eredménnyel zárták.Aztán az is kiderült,hogy a felnött lakosság müveltségi szinvonala is kívánni valót hagy maga után.

  No most,hogy ez így kiderült,a német teleizíós müsorokban ezt követöen nagyon sok müveltségi,kultúrális vetélkedöket szerkesztenek.Például "Ki lesz milliomos" címü RTL produkció,ami nagyon hasonlít a valamikori Egri János által vezetett Lehet egy kérdéssel több címü vetélkedöre.

  Nem tudom,hogy a magyar emberek,gyerekek általános müveltségi szintje meilyen,és vannak e ilyen jellegü,és tartalmú magyar adások.Talán akad egy vagy kettö.

  Megint csak a múltból visszaemlékezve,annak idején az átkosba,a fent említett müsoron kívül,még jó néhány volt,amelyeket szívesen is néztünk.Talán közösen ezen adások címet össze tudnánk írni,itt ennél a témánál.

  Óvodások müsora

  Zsebtévé

  Tizentúliak Társasága

  Cimbora

  Mindenki iskolája Dr.Sass Elemér és Antal Imre,ahogy a fizikát okították

  Öveges professzor

  Iskola Tv

  Fabula

  Hirtelen ennyi jutott az eszembe!!!

  Játék a betűkkel.

  Most mutasd meg

  Lehet egy kérdéssel több?

  Ablak

  Jogi esetek

  Kék fény

  Ki mit tud

  Három kívánság

  Delta

  Kapcsoltam

  Panoráma

   

  2012.jan.8.

  Baraksóné Juhász Andrea

  Szeptember 1-jétől Magyarországon az előrehozott szakiskolai képzésben nincs irodalom tantárgy. Sőt mi több, nincs magyar nyelv és irodalom tantárgy sem. „Anyanyelvi (sic!) kompetenciaterület"-nek nevezett valami van helyette, melynek tematikájában írók, költők, szépirodalmi alkotások egyáltalán nem szerepelnek. Az irodalomhoz annyi köze van ennek a kompetenciaterületnek, hogy - véletlenül benne maradt? - megemlíti az „időmértékes verselés" fogalmát...
  http://www.es.hu/?view=doc%3B29545
  Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

  KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

  1. BOLTÍVES VENDÉGHÁZ-Sajógalgóc

  ► Jöjjön el Sajógalgócra egy VADREGÉNYES kis faluba, pihenni, túrázni. Kirándulási célpontnak ajánlom a közelben található Szilvásváradi Nemzeti Parkot, Aggteleki Cseppkő Barlangot, Edelényi kastélyt, Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőt.

  boltives-vendeghaz.hupont.hu

  2. BÁDOGOS SZAKÜZLET Tiszafüred

  ► Bádogos- és fémlemez áruk, acél-, alumínium-, cink tetőfedő és ereszcsatorna rendszerek, trapézlemez és polikarbonátok, kiegészítők, lemezmegmunkáló gépek, kéziszerszámok márka- és szakkereskedése

  badogosszakuzlet.hupont.hu

  3. Befogad-LAK Erdőkertesi Állatvédő ALAPÍTVÁNY

  ► HOGYAN MENTHETSZ MEG 100 KUTYÁT,CICÁT 40 PERC ALATT? IVARTALANÍTS! NEM VAGYUNK MENHELY! ELSŐDLEGES CÉLUNK AZ IVARTALANÍTÁS FONTOSSÁGÁNAK NÉPSZERŰSÍTÉSE, A HOZZÁNK KERÜLT GAZDÁTLAN ÁLLATOK REHABILITÁLÁSA, MEGFELELŐ GAZDI MEGTALÁLÁSA!

  befogadlak.hupont.hu

  4. TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST

  ► TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST. NINCS KAUCIÓ! INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN! KEDVEZŐ BÉRLETI DÍJ!

  budapestigepkolcsonzo.hupont.hu

  5. Samsara Masszázs Szalon

  ► Masszázs Balatonfüred

  balatonfuredmasszazs.hupont.hu

  6. Exkluzív búvóhely a Bp. XI. Nádorliget lakóparkban...

  ► Van kivel, de nincs hol? Extrán felszerelt búvóhely néhány órára is kiadó! Romantikus hangulat, programozható LED fények, tantra fotel. Külön kérésre: szexhinta, felnőtt filmek.

  buvohely-ujbuda.hupont.hu

  7. Bútor, bútorfestés, gyermekbútor, konyhabútor, egyedi bútor, stb.

  ► Olcsó bútorlap, bútorasztalos - bútorkészítés, szekrény - modern asztalok, fafaragás, beépített bútor ára, használt faipari gépek.

  butor-lap.hupont.hu

  8. Bio vetőmagok saját kertemből

  ► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen". Én hiszek és bízok a Természetben. És Te?

  biovetomag.hupont.hu

  9. Bevételnövelés a KKV szektorban - Kasza Tamás

  ► Miért nincs elég bevétel a kkv szektorban az értékesítésből? Kasza Tamás elmondja bevétel növelő tippjeit, amiket több, mint 400 kkv sikeresen használ már. Legyen ÖN a következő!

  bevetelnoveles.hupont.hu

  10. SÁTOR PAVILON SÖR PIACI ÁRUS HARMONIKA EASY UP SÁTOR!

  ► Pavilon sátraink Vízállóak, vízlepergetősek, belül gumis PVC UV szűrősek!

  bankbiztositas.hupont.hu

  LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

  HuPont hirdetési rendszer

  1. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

  ► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

  coinmoin.hupont.hu

  2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

  ► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

  kerites.hupont.hu

  3. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

  ► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

  alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

  4. Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

  ► ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

  ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

  5. ZEMPLÉNI TÁJAK CSODÁLATOS KÉPEI, IDÉZETEK,VERSEK,KÉPEK

  ► ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! "Bízd magad barátokra. De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek". Stephanie Dowrick

  elvonultan.hupont.hu

  6. MaTi-CaR Alkatrész- Koreai és Japán autóalkatrészek elérhető áron Miskolcon

  ► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

  japanautoalkatresz.hupont.hu

  7. PRODUCATOR DE GARDURI KOTAJ

  ► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

  gard.hupont.hu

  8. MaTi-CaR Alkatrészek - AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON...

  ► Új, utángyártott alkatrészek kedvező áron Miskolcon. AUDI, BMW, CITROEN, CHEVROET, DAEWOO, FIAT, FORD, HONDA, HYUNDAI, KIA, MAZDA, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SEAT, SKODA, VW alkatrészek! Szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

  maticar-alkatreszek.hupont.hu

  9. GTA San Andreas

  ► Minden, amit tudni kell a GTA-ról! Kódok, módok, végigjátszás és egyebek! :)

  gta-sandreas.hupont.hu

  10. KÜLSŐ - BELSŐ AJTÓKILINCSEK ÉS FOGANTYÚK AKCIÓS ÁRON MISKOLCON...

  ► Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, VW minden, autótípushoz és márkához!!!

  ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

  11. Álomfejtés

  ► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

  alomfejtes.hupont.hu

  12. FRANCIA AUTÓALKATRÉSZEK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon....

  ► Gyári/Utángyártott/Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. CITROEN ALKATRÉSZEK-DACIA ALKATRÉSZEK-PEUGEOT ALKATRÉSZEK-RENAULT ALKATRÉSZEK-FRANCIA autókhoz alkatrészek elérhető áron..

  francia-auto-alkatreszek.hupont.hu

  13. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

  ► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

  angol-nyelvkonyv.hupont.hu

  14. Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

  ► Élményeim...

  esolivia.hupont.hu

  15. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-329-4217

  ► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

  elektromosbicikli.hupont.hu

  16. Schwarenberg kennel, szálkás-, hosszú- és rövidszörű tacskók

  ► Kaninchen, törpe, standard tacskók minőségi tenyészete.

  schwarenberg.hupont.hu

  17. OLASZ AUTÓALKATRÉSZEK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

  ► ALFA ROMEO - FIAT - LANCIA autóalkatrészek hihetetlen áron! Olasz autóalkatrészek akciósan!

  olasz-auto-alkatreszek.hupont.hu

  18. KISBIG KIFŐZDE

  ► A magyar konyha és a világ ízei hagyományos kézműves technológiával valódi alapanyagokból!

  kisbig.hupont.hu

  19. ABS Jeladók MaTi-CaR Alkatrész - ABS szenzorok elérhető áron Miskolcon...

  ► Új, utángyártott ABS jeladók; ABS szenzorok; KERÉKFORDULATSZÁM érzékelők, KERÉKFORDULATSZÁM jeladók szinte minden autótípushoz elérhető áron.....

  absjeladokmindenautohoz.hupont.hu

  20. Egészségügyi tananyagok mindenkinek

  ► “A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”

  egeszsegugy.hupont.hu

  21. ~Csajsziknak~

  ► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz

  csajszik-oldala-love-it.hupont.hu

  22. BMW ALKATRÉSZ - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon..

  ► BMW (1-es, 3-as, 5-ös, 6-os, 7-es, X, Z széria) gyári- és utángyártott alkatrészek széles választéka

  bmw-alkatreszek.hupont.hu

  23. FOJTÓSZELEP-PILLANGÓSZELEP - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon..

  ► Fojtószelepek Audi, BMW, Citroen, Chevrolet, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Toyota, VW és szinte minden autótípushoz elérhető áron..

  fojtoszelep-fojtoszelepek.hupont.hu

  24. Nagymamám konyhájából

  ► receptek a kredenc mélyéről

  nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

  25. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

  ► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

  mindigvantovabb.hupont.hu

  26. Bio vetőmagok saját kertemből

  ► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen". Én hiszek és bízok a Természetben. És Te?

  biovetomag.hupont.hu

  27. KÓTAJSKÉ CENTRUM VÝROBY DRÔTENÉHO PLETIVA, A BETONOVÝCH

  ► DRÔTENÝ PLOT JE NAJLACNEJŠÍ PLOT NA SVETE. HOCIČO BUDETE K TOMU POTREBOVAŤ, U NÁS NÁJDETE ÚPLNE VŠETKO. A ČO JE NAJDÔLEŽITEJŠIE: ZA VÝROBNÚ CENU!

  novyplot.hupont.hu

  28. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS HÁZTÓL-HÁZIG NÉMETORSZÁGBA-AUSZTRIÁBA-SVÁJC ISZKIRI-TRAVEL

  ► HÉTFŐ-SZERDA-SZOMBAT NÉMETORSZÁG-AUSZTRIA-SVÁJC FELÉ!KEDD-CSÜTÖRTÖK-VASÁRNAP MAGYARORSZÁG FELÉ!Utazási igényeiket sms-ben vagy a 06-70-429-6227 telefonszámon tehetik meg.

  velemutazz.hupont.hu

  29. TURBÓCSŐ, TÖLTŐLEVEGŐ CSŐ - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

  ► Intercooler csövek: Audi, BMW, Citroen, Chevrolet, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Nissan, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, VW és szinte minden autótípushoz elérhető áron..

  turbocso-intercoolercso.hupont.hu

  30. FŐTENGELY ÉKSZÍJTÁRCSÁK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

  ► Főtengely ékszíjtárcsák Audi, Bmw, Citroen, Chevrolet, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, Vw és minden autótípushoz!

  fotengely-ekszijtarcsa.hupont.hu

  31. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

  ► Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

  glutenmentesreceptek.hupont.hu

  32. UPC DIRECT ÁTVÁLLALT, VAGY INGYENES BEÜZEMELÉSSEL. HD KÉSZÜLÉKEK.

  ► UPC DIRECT MŰHOLDAS TV CSOMAGOK ELŐFIZETÉSE, VEVŐKÉSZÜLÉKEK, ANTENNARENDSZEREK TELEPÍTÉSE. HELYSZINI SZERZŐDÉSKÖTÉS ÉS SZERELÉS HÁROM NAPON BELÜL. NAGYFELBONTÁSÚ HD KÉSZÜLÉKEK.

  upcdirectupc.hupont.hu

  33. Darázsirtás azonnal 06 70 424 9142

  ► Non-stop darázsirtás azonnal, garanciával Budapesten és országosan, 06 70 424 9142, darazsak irtása házilag tanácsok.

  darazsirtasa.hupont.hu

  34. MAGYAR Locsolótömlő, ipari tömlő, öntözés, kert, otthon

  ► locsolótömlő, kerti tömlő, szivattyútömlő, szívótömlő, tömlővég, tömlőösszekötő, tömlőcsatlakozó, szivattyú, gyorscsatlakozó, 1"-os gyorscsatlakozós rendszer, bilincs, szórófej, takaróponyva, szerelvény, Weekend Master, Master Extra, Master Plus, ATS

  locsolotomlo.hupont.hu

  35. Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

  ► Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

  utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

  36. TOYOTA ALKATRÉSZ MISKOLCON! TOYOTA ALKATRÉSZEK AKCIÓS ÁRON!

  ► Gyári-, utángyártott autóalkatrészek TOYOTA 4-RUNNER, AYGO, AVENSIS, AURIS, CAMRY, CARINA, CELICA, COROLLA, DYNA, HIACE, HILUX, IQ, LAND CRUISER, PICKUP, PREVIA, PRIUS, PREMIO, RAV4, STARLET, URBAN CRUISER, VERSO, YARIS típusokhoz akciós áron!

  toyota-alkatreszek.hupont.hu

  37. Tanulj velem könnyen németül!

  ► Oldalamat azoknak ajánlom akik el szeretnék sajátítani a német nyelv alapjait. könnyen, egyszerűen,gyorsan.

  konnyennemetul.hupont.hu

  38. Naked Light

  ► Az idézet kifejezi az összes érzésed.Néha sírásra ,néha nevetésre késztet.

  sajatidezetek.hupont.hu

  39. Vertikális és Horizontális szélturbinák Katalógusa. 2008 - 2018

  ► Vertikális és Horizontális szélturbinák szines Katalógusa a nagyvilágból. >>> Redaktion: Peter Borsanyi Techniker >>> Savonius-Balaton HUNGARY 2008 - 2018

  savonius-balaton.hupont.hu

  40. Használt alkatrészek értékesítése!

  ► Eladó alkatrészek,

  alkatreszbazar.hupont.hu

  41. PRO-SPORT

  ► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

  pro-sport.hupont.hu

  42. EGÉSZSÉG ÉS HÁZIPATIKA A TERMÉSZETBŐL FŰSZER - ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK HATÁSA

  ► HÁZIPATIKA oldalunkon olyan TERMÉSZETES megoldásokat ajánlunk, amelyek a BETEGSÉG megelőzésére, különböző BETEGSÉGEK és TÜNETEK házi ápolására, az EGÉSZSÉG megőrzésére szolgálnak. A TERMÉSZET MINDENRE AD MEGOLDÁST!

  hazipatika.hupont.hu

  43. CSILLOGÓ képek, feliratok és sok más dolog! Honlapkészítéshez kiegészítők.

  ► Üdvözöllek az oldalamon! Fotóim, Képeslapjaim Emlékversek, csillogó képek, feliratok, sorelválasztók, és még sok minden...A listát még bővítem, érdemes benézni hozzám!

  vajdamariann.hupont.hu

  44. ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

  ► SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!

  zsuzsannamama.hupont.hu

  45. ZaZa Kutyaruha

  ► Kutyahidegben, kutyaruhában, tiszta marad, legalább a kabát alatt. Kutyaruhák egyedi méretre

  zaza-kutyaruha.hupont.hu

  46. Andi77 tuti tárkonyha

  ► Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

  andi-tutireceptek.hupont.hu

  47. MINŐSÉGI ANGOL HASZNÁLTRUHA - BÁLÁSRUHA NAGYKERESKEDÉS

  ► - HASZNÁLTRUHA, BÁLÁSRUHA NAGYKERESKEDÉS - Originál bontatlan nyers bálák és fajtára válogatott szezonális áruk OLCSÓN, JÓ MINŐSÉGBEN! KÖZVETLENÜL AZ IMPORTŐRTŐL!

  angolbala.hupont.hu

  48. Lámpa alkatrész,üvegbura,lámpabura,paraszt bura,csilláralkatrész,csillár

  ► Petróleum lámpa alkatrész,üvegbura lámpabura.Elérhetőség:Mobil:0620/416-1273,E-mail:uvegbura28@gmail.com

  lampaalkatreszek.hupont.hu

  49. Finom ízek varázsa

  ► Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

  ki-suti.hupont.hu

  50. Kárpitos,RESTAURÁTOR 0670 594 8067 Deák Antal - Budapesten és országosan.

  ► Kárpitos - Bármilyen bútor KÁRPITOZÁS RESTAURÁLÁS- Budapest és környékén-Garanciával!Minőségi kárpit,szövet és bőrválasztékkal. Hívjon Bizalommal Országosan.

  butorok-felujitva.hupont.hu

  51. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

  ► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás 13 lépését. www.lezarasspecialista.hu

  lezarasspecialista.hupont.hu

  52. Szélvédőjavítás, szélvédő javítás Budapest

  ► Szélvédő javítás Budapest és szélvédő csere 06 70 602 6000, akár 4000 Ft-tól, helyszíni kőfelverődés javítás hétvégén is!

  szelvedojavitasa.hupont.hu

  53. FORD alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

  ► Gyári alkatrészek,Utángyártott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. FORD-ESCORT, C-MAX,GALAXY,FIESTA,FOCUS,FUSION,KA,MONDEO,RANGER, S-MAX,TRANSIT alkatrészek elérhető áron..

  fordalkatreszmiskolc.hupont.hu

  54. ÉRD SÓDER-BETON DEPO

  ► CÉGTULAJDONOS: SOÓS GYULA

  soderdepo.hupont.hu

  55. Nem minden Fekete-Fehér

  ► Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

  olvaso-oldal.hupont.hu

  56. Sharon képtára

  ► Saját készításű képeim, képeslapjaim. Ingyenes képeslapküldési lehetőség.

  sharon.hupont.hu

  57. Konyhabirodalom

  ► Egyszerűen, gyorsan, jót!

  konyhabirodalom.hupont.hu

  58. Burkolás-gipszkartonozás

  ► Építőipari kivitelező hideg-meleg burkolást, gipszkartonozást, festést vállal Budapesten és környezetében. A helyszíni felmérés után korrekt árajánlat! Norius Holding Kft.

  burkolas-festes-gipszk.hupont.hu

  59. ÉTKES BÜFÉ

  ► Minden nap friss, válogatott alapanyagokból, rendeléskor készítjük ételeinket, melyek között megtalálhatóak a magyar ízvilágot képviselő ételek, úgy mint a házi ízesítésű hurka és kolbász, valamint a reformkonyha jövevényei, úgy mint a gyros.

  etkesbufe.hupont.hu

  60. Huszár Lajos Éremtár, Gyöngyös

  ► Magyarország 1000 éves története érmeken és emlékérmeken - egy különleges kiállítás Gyöngyös belvárosában

  eremtar.hupont.hu

  61. : HASZNÁLT AUTÓ FELVÁSÁRLÁS HÉTVÉGÉN IS BP ÉS PEST MEGYÉBE! 06 30 968 8430

  ► HASZNÁLTAUTÓ FELVÁSÁRLÁS ,TELJESKÖRŰ ŰGYINTÉZÉS - AZONNAL KÉSZPÉNZÉRT

  hasznaltautobakta.hupont.hu

  62. Bontott alkatrészek reális áron

  ► Nálunk nagyon sok mindent megtalál. Használt, bontott alkatrészek garanciával!

  kalapos.hupont.hu

  63. i d é z e t e k *_*

  ► ... Örüllök h. Erre az oldalra Kattintottál! (: Ha idézeteket keresel vagy verset ha csak jól szeretnél szórakozni, akkor jó helyen jársz! (: Kellemes időtöltést, és gyere vissza máskor is! (: puszii♥

  szomruidezetek.hupont.hu

  64. SIK BÉLA RÁDIÓ GYŰJTEMÉNYÉNEK BEMUTATÁSA

  ► RÁDIÓMÚZEUM RADIOMUSEUM

  sikbela-radio.hupont.hu

  65. Születésnapi köszöntő képeslapok,Névnapra virágok,png képek,

  ► Izabella képei

  bellakep.hupont.hu

  66. DÉNER KÉSZHÁZAK és KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAK

  ► ENERGIATAKARÉKOS ELEGÁNS MINŐSÉGI NAGYPANELES KÉSZHÁZAK, KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAK

  keszhaz-vivex.hupont.hu

  67. Kondor Béla Általános Iskola

  ► _____________.-1181 Budapest, Kondor Béla sétány 7-._____________ Alapítvány számlaszáma: 11718000-20456166 Adószám:18507739-1-43

  kondor.hupont.hu

  68. ☺Idézetek^^

  ► ...ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen :)

  idezzeteek.hupont.hu

  69. NAPCSILLAG

  ► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://hatodiknapon.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

  napcsillag.hupont.hu

  70. Keller cukrászat honlapja: torták, aprósütemények, pogácsák

  ► Honlapunkon megnézheti az általunk készített termékek fényképeit és tájékoztatást kap árainkról.

  kellercukraszat.hupont.hu

  71. FELTŰNŐ ÉS EGYEDI NEMESACÉL ÉKSZEREK ÉS BIZSU ÉKSZEREK ALACSONY ÁRON !!!

  ► GYÖNYÖRŰ NEMESACÉL ÉKSZEREK ÉS EZÜST ÉKSZEREK NAGYKER ÁRON!!! AZ ELEGÁNS HÉTKÖZNAPI VISELETTŐL AZ EXTRÉM FELTŰNŐ ÉKSZEREKIG ITT MINDENT MEGTALÁL!!!

  olcsonszepekszert.hupont.hu

  72. Müanyag öntőformák beton és műkő termékek készítéséhez

  ► Üdvözöljük honlapunkon! Cégünk 1999-ben az országban elsőként kezdte meg a kereskedést ezekkel a termékekkel. Az évek során folyamatosan bővítettük a választékot és ma már több mint 100 féle sablon áll vásárlóink rendelkezésére.

  betonsablon.hupont.hu

  73. Clara vagyok! Üdvözöllek Szeretettel!

  ► Csillogó,weboldal díszítő, glitteres képek,és még sokféle! Gyere kukk be! :) Ha meg tetszik valami nyugodtan viheted,vagy csak nézelődj.

  klarika.hupont.hu

  74. Minden ami számvitel... A-tól Z-ig

  ► Számvitel vizsgára készülsz, vagy szeretnéd ismereteidet bővíteni, netán most ismerekedsz a tantárggyal vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy? Ha a válasz igen, akkor itt a helyed! Gyere, és számvitelezz Te is!

  szamvitelezz.hupont.hu

  75. ANTENNABOLT-WEBÁRUHÁZ A BP 1174.BOCSKAI U 29.

  ► TEL:0612570573,+36309847295 MINDIGTV,FÖLDI ANTENNA, MŰHOLDVEVŐ,KAMION ANTENNABOLT.

  sat.hupont.hu

   

  Weblap látogatottság számláló:

  Mai: 81
  Tegnapi: 49
  Heti: 339
  Havi: 1 485
  Össz.: 238 424

  Látogatottság növelés
  Oldal: Hírek V.
  Balos - © 2008 - 2018 - balos.hupont.hu

  A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

  Adatvédelmi Nyilatkozat

  A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


  ▲   Itt: popper péter orbán viktorról - Vatera.hu
  X

  A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »