Balos

Baloldali értékeket képviselö honlap

2012.okt.21.

Baloldal,gazdasági kitörés 2014-Mesterházy Attila írása Oldalak menüpont alatt!

Kormánypárt....

....ellenzék!Milyen lehet a jövö ellenzéke?

ha abból indulunk ki,hogy a jövö évi országgyülési választások után a jelenlegi ellenzék lesz többségben,és így kormányt alakíthat,el kell gondolkodnunk azon,hogy milyen lesz az akkori ellenzék.

Vajon megint a sértödött anyacsászárnöt fogják játszani,és egy ép,ésszerü javaslattal sem fognak tudni,vagy nem is akarnak elöállni.

A jelenlegi legnagyobb ellenzéki párt nagyon jól csinálja,hogy regionális fejlesztési programokkal nyújt alternatívát.Nem tudom,hogy a jelenlegi kormánypárt elöl tud majd állni ilyen programmal,vagy már zsigerböl, sértödöttségböl nem fog tenni semmit.Ahogy én ezt látom és gondolom csökönyösség vagy a butaság fog rajtuk urrá lenni,és inkább ártani fognak mint használni.

Mondjuk ehhez elöször az kell,hogy a jelenlegi ellenzék megnyerje az országgyülési válsztásokat!

Nemzeti intelligencia

Egy nép nagyságát az adott nemzet szellemisége,kultúrája nagyban meghatározza.Nagyon sok összetevö mellett az ifjúság nevelése,oktatása is nagyban befolyásolja a jövö társadalmát.

Amikor itt Németországban az elsö ugynevezett Pisa-teszt után,amely hivatott az iskolás koruak tanulmányi munkáját értékelni,kiderült,hogy a fiatal iskolás korosztály nem is olyan intelligens mint ahogy azt gondolták.A vizsgálat az általános iskola alsó tagozatától az egyetemekig,föiskolákig bezárólag értékelte a tanulmányi munka szinvonalát.Ez kiterjedt mint a társadalomtudományokra,

mint a természettudományokra és általános müveltségi kérdésekre is!

Amikor ezt a tanulmányt elöször nyilvánosságra hozták az elö sokk után az illetékes szakmai gárda elkezdett gondokodni.Egy új koncepciót dolgoztak ki a szinvonal emelése érdekében.Ebbe bevonták a társadalom nagy részét,prominens embereket,szinészeket,müvészeket,irókat,költöket.Igy például nagyon sok olyan televizíós müsor van ahol a fiatal és az idösebb korosztály együtt vetélkedik old meg feladatokat a tudományok minden területéröl!Így e televizíós müsor nézöje is értékes információkhoz juthat,ö is tanulhat.

Már e Pisa-tesztet többször megismételték,és javulás jelei mutatkoznak,bár vannak olyan tartományok ahol még nem elégséges a szinvonal.Érdekes megfigyelni,hogy azok a vidékek,területek tartományok,amelyek gazdaságilag erösebbek,kisebb a munkanélküliség,-Bajorország,Wüttenberg-

ott a mérce jobb,mint ahol pont az ellenkezöje tapasztalható,így a északi vagy a keleti-tenger parton,például Bréma-kikötö,vagy Mecklenburg tartományok.

Nem tudom,hogy hazánkban van e,vagy készitettek e egy ilyen vagy hasonló tanulmányt a diákok munkájáról,vagy esetleg az egész ország szellemi szinvonaláról?

 

2012.okt.20.

Lawrence Ferlinghetti: A Harmadik Világ madarai énekelnek

 

Álmomban kakas kiáltott

valahol Amerika közepén

hogy felébressze a középszerű

amerikai elmét

és a kakaskiáltás

felébresztett engem

rengeteg madarat láttam

repültek felettem

keresztül Amerikán

 

És volt közöttük mindenféle szín

fekete madár és barna madár

és sárga madár és vörös madár

minden országból ahol

szabadságért küzdenek

 

És a sok madár körberepülte a földet

elszálltak minden nagy nemzet felett

és Amerika erődje felett

rajta a nagy sas

karmában villámok

 

És a sok madár egy hangon kiáltott

a hang nélküliek hangján

a láthatatlanok hangján

az elhagyatottak hangján

a Föld földönfutóinak hangján

És te melyik oldalon állsz

dalolta a sok madár

Ó melyik oldalon állsz

 

a Harmadik Világháborúban

a Harmadik Világ elleni háborúban

(fordította: Kappanyos András)

 

Kapcsolódó cikkeink:

Szőcs beszólt Ferlinghettinek:  http://www.millamedia.hu/2012/10/16/szocs-beszolt-ferlinghettinek-amerikai-nepszava/

Ferlinghetti: nem kell a diktatúra plecsnije: http://www.millamedia.hu/2012/10/16/szocs-beszolt-ferlinghettinek-amerikai-nepszava/

2012.okt.19.

Új menüpont az oldalakon,Szociáldemokrácia cimmel!

2012.okt.15.

Egy majdnem elfelejtett nap!

1944.október 15!

http://hu.wikipedia.org/wiki/1944-es_kiugr%C3%A1si_k%C3%ADs%C3%A9rlet

2012.okt.11-14.

Körkérdés közös dolgainkról

Ismét egy ötlet és lehet,hogy mások is kedvet kapnak,hogy ök is elmondják a véleményüket!

 

Megkérdeztünk néhány csoporttársunkat,így Seregi Katalint,Baraksónét Andreát és Józsa Ildikót közös dolgainkról.

Mi a véleményetek a demokrácia és a Szocializmus össze illik-e?

Seregi Katalin

A szocializmus (latin socius = 'társ') olyan eszmei , politikai ideológiák összessége, melyek először a 19. század folyamán jelentek meg, közös elemük , a magánérdek elsődlegességének elvetése, a kollektivizmus, a társadalmi egyenlőség, a szolidaritás előtérbe helyezése. A szocializmus magában foglal egy gazdasági programot – a termelési eszközök fölötti társadalmi ellenőrzés valamilyen formáját –, szociális követeléseket – társadalmi egyenlőséget, az anyagi javak igazságos elosztását – és politikai célokat – a demokrácia megvalósítását, kiszélesítését akár hagyományos parlamenti, formájában. Nem a fent említett mondatok miatt,-de határozott véleményem, hogy a szocializmus és a demokrácia határozottan összeillenek. Sőt,számomra a legideálísabb társadalmi forma. Egy viszont akadályozhatja. Az emberi tényező. A történelem során, mindig ezt láttuk tapasztaltuk. A hangzatos nagy szavak, a szép ideológiák, és -"jön" egy ember, aki másként értelmezi és másként használja, hasznosítja az élhető és kívánatos összeillő ideológiát.

Andrea

A Szocializmus és a demokrácia tökéletesen kiegészíthetik egymást.A szocializmus önmagában foglalja a magánérdek elsődlegességének elvetését, a társadalmi egyenlőséget, a szolidaritás előtérbe helyezését.

A "demokrácia" kifejezés valódi jelentése Nem az a jelentés, ahogyan a politikai pártok használják a propagandájukban, hanem a kifejezés legvalódibb értelmét: "a nép hatalmát" jelenti.

A demokráciát fel kell építeni, nem a pártoknak, hanem valamennyi polgár hozzájárulásával és részvételével.

Maga az alkotmány az alapvető jogokra oszlik, amelyeket szintén a nép határoz meg. Persze normális keretek között,nem mit amit Orbánék most felépítettek.

Ildikó

A szocializmus ès a demokràcia.Anno suttogva szidtàk a szocializmust,ez annyit vàltozott,hogy most orditva szidjàk a demokràciàt......Szinte bàrmelyik politiakai irànyelv összeegyeztethetö lenne,ammenyiben nem emberek lennènk.Nem az irànyelvekben keresnèm a hibàt,hanem az emberi termèszetben.("nekem legyen jo,a többi meg csinàljon amit akar"-idèzet a szocializmusban felnött èdesapàmtol,illetve egy màsik csalàdtag utàn szabadon:"lopni csalni ,hazudni kell,aki hülye,az dôgöljön meg")

 

Október van. Mindenki az ünnepre készül. Ti hogy vélekedtek erről ?

Katalin

Októberi ünnepek,.??? Az aradi vértanúk emléknapja nem nemzeti emléknap.A középiskolákban megemlékezést tartanak, szerencsére még mai napig is.

Október 23.. az 1956-os forradalom ünnepe.

A Harmadik Köztársaság kikiáltásának az ünnepe igen. A 2011-es Alkotmány szerint már csak a forradalom ünnepe. Ez a hivatalos része . Sajnos bennem semmi ünnepi hangulat sincs. Ami magasztos szép gondolatokat ébreszt bennem, az Aradi vértanúk emléknapja. Hősök, akik a szabadságért életüket adták. Tisztelettel és kegyelettel adózok emléküknek. Október 23. ünnepét beárnyékolja a 2011-be elfogadott Alkotmány. Számomra ez nem ünnep.

Andera

Október 23.- val kapcsolatban,pedig mint ahogyan jó páréve már,a mai napon sem tudunk tiszta szívvel,őszintén,felénk nyilazott gyűlölködő nyilak nélkül emlékezni.

Ildikó

Ünnepre nem kèszülödöm.....a nagy demokratikus szabaduszàsban mèg a sajàt szülnapom is majd elfeledtem......Sajnos màr nem emberek vagyunk,csak szàmok ès összegek.

2012.okt.11.

Új  írás az odalak menüpontban,"Orbán és vérségi közösség" cimmel!

 

Kis lépések politikája....

.....,ezt mondogatta annak idején Henry Kissinger az Amerikai Egyesült Államok egykori külügyminisztere.

Valóban a magyar ellenzéki pártok,de elsösorban az MSZP talán ilyen politikával szeretne eredményeket elérni,és felkészülve megnyerni a 2014-es országgyülési választásokat.

Kis lépésekben,de a dolgok alakulnak.Elöször Dunaföldvár idöközi polgármester választás,majd Sopron idöközi önkormányzati képviselö választás.Mindkét választásnak gyöztese az MSZP-s jelölt.

Nem égbekíáltó eredmény,bitzos sokaknak nem mondd semmit,de akkor is valami.A jelek arra mutatnak,hogy az emberek hangulata megváltozott,vagy legalább is változás alatt áll!De ez még nem azt jelenti,hogy "balra át" ra fordult a lakosságnak a véleménye,hanem a "jobbra át"ról kezdenek elfordulni.Lassan kis lepések politikája módján.Ugyanígy az MSZP-nek is ezen a megkezdett uton haladva folytatnia kell a felkészülését 2014-re!

Messzemenö következtetéseket nem szabad még e két idöközi választásokból levonni,de vissza lehet gondolni,az egykori ellenzéki pártra amikor az Európai Közösségi választásokat megnyerték.Milyen gyözelmi mámorban uszott az egész Fidesz!!!!

Külön öröm számomra a Soproni eredmény,már nem csak annál fogva,hogy ezt a sikert helyi MSZP a szülövárosomban érte el,hanem azért is,mert ott most már két ciklus óta a helyi Fidesz finoman szólva "tehetetlenül irányítja"a Hüség Városát.Most legalább egyel több balos van a helyi önkormányzatban,így kicsivel nagyobb nyomást tudnak gyakrolni a város vezetése irányába.

2012.okt.8.

Gondolkodjunk.....

Von Tibor Takacs in BALOS (Dateien) · Dokument bearbeiten · Löschen

Talán a gyorsan változó világunkban,és a gyors napi események mellett is érdemes ilyen dolgokkal foglalkozni.

Egy néhány fogalom,vagy meghatározás!

Számotokra mit jelentenek.

-Oszd meg és uralkodj!

Ezt teszi most Orbán!Az egész magyar társadalom megosztott!

Ugrasszd össze ellefeleid.így uralkodhatsz rajtuk!

-Gondolkodom,tehát vagyok!

Nézzd meg a következö címszavat!

-A lét határozza meg a tudatot!

"Ha megisszuk a lét,elmegy a tudatunk!"Vagy nincs is tudatunk?Az biztos ha vagyunk,ha élünk,akkor tudatunk is van.Gondolkodunk,tehát vagyunk.

-Az embert a munka tette emberré!(Marx)

Az ember gondolkodik,termel,ebböl következik,hogy ÁLLANDÓAN FEJLÖDIK! Általános Iskolai munkafüzetem,ötödik osztály elsö történelem óra!

-Probléma megoldó gondolkodás!

-Dialektika!

-Világ Proletárjai Egyesüljetek!

2012.okt.7.

 

Az Aradi vértanúk napja alkalmából egy kis megemlékezés történt a Facebook Balos csoport oldalán!

 

2012.okt.5.

További vélemények az alábbi cikkhez!

 

Béla Sógor Tibi ! Kik telepítették a kerítést ? (Arra már rájöhettél, hogy nem vagyok "Nyugat-imádó". Viszont igyekszem tárgyilagosan nézni a dolgokat. Én nem hiszem, hogy attól félt a Nyugat, hogy a határon átmegy az ideológia és azt kerítéssel akarták volna megakadályozni. Ez a kérdéskör is bonyolultabb egy kicsit. De legjobb tudomásom szerint a szögesdrót kerítést (akárcsak a berlini falat !) a keleti oldal építette ki. És ugyanezen az oldalon született meg a disszidálás fogalma, és innét akarták meggátolni az elvándorlást. Szerintem Neked erről tanulnod is kellett...

 

Tibor Takacs Béla!Az,hogy itt ilyen témákról beszélgetünk,vitatkozunk számomra örvendetes.Már leírtam Neked,hogy hogyan vagyok ezzel.Ne csak a mindennapi dolgokkal foglalkozzunk,hanem kicsit bövebb háttérbeszélgetéseket is folytassunk.Kár,hogy mások nem kapcsolódnak be,és írják meg véleményüket.Amit a fentiekben leírtál,abban nem kételkedem.Igaz,hogy Magyarországon is,és az NDK -ban is tömegesen hagyták el az országot a kerítés felállítása elött.De miért?Meg az egész témáról az eszmecserét valahol ott lehetne elkezdeni,hogy hogyan és miért jött létre a "Szocializmus"!Tudom,hogy erre megint felkapod a fejed,de véleményem szerint a két társadalom között mindig is megvolt a kibékithetetlen antagonisztikus ellentét.Lehet,hogy egysíkuan gondolkodom,de a Töke sosem tudta megemészteni,hogy van egy más társadalmi rend,ami tán becsületesebb mint a Töke rendje,és ezért mindent elkövetett az ellehetetlenése érdekében.Persze arról is kell beszélni,hogy mekkora "BAROMSÁGOKAT"-bocs a kifejezésért-követtek el a függöny keleti oldalán a politikusok,de ennek a felsorolása is órákba telne.Hát röviden ez a véleményem!

 

 • Béla Sógor Tibi ! Valami megint "kisiklott". Én egy szót sem írtam a két társadalmi berendezkedés milyenségéről. Viszont, ha már erről van szó, egy nagyon leegyszerűsített gondolatot hadd írjak le. Ha csak elvi alapon közelítünk, nem lehet kétséges, hogy a közösségi érdeket szem előtt tartó rendszer humánusabb, igazságosabb. Csakhogy a gyakorlat olyan vadhajtásokat eredményezett (a vezetők egy részének személyiségéből előbújt a egoizmus, a tévedhetetlenség képzete és az uralkodási vágy, de nem tanulta meg a társadalom-lélektant és sok minden mást.), amelyek következtében a bukás elkerülhetetlen volt. )Erről is értekeztünk már más összefüggésben.) Azaz nem kellett a Nyugat ellehetetlenítő magatartása sem - bár kétségtelen, volt ilyen is - saját sírját ásta a szocialista rendszer. ... Ugye, emlékszel még arra, amikor Horváth Edét és Burgert Róbertet említettem jó példaként a szocialista vezetőket illetően ? Nos, ha aszerint működött volna az országunk, esetleg a többi szocialista (illetve annak mondott) ország, akkor más lenne a helyzet...
 • Tibor Takacs Szerintem semmi nem siklott ki,csak én egy kicsit az idöben távolabbról kezdtem el a bukásról gondolkolkodni.Amihez Te nagyon helyesen még lényeges dolgokat,gondolatokat hozzátettél!
 •  

  2012.okt.4.

  A vasfüggöny bukása íráshoz!

  Béla Sógor Tibi ! Mindenkit óvok (talán nem véletlenül !) attól, hogy világtörténelmi kérdésekben akarjon valami igazán helytállót mondani néhány mondatban. Mert érdekes a fejtegetésed, de - ne haragudj, hogy kimondom - nagyon felületes. Először is: hol pattant meg először a "zománc" ? Ez olyan, mint a tyúk és a tojás kérdése. Nehéz eldönteni. Igaz, amit a lengyelekről írtál, Az is igaz, amit a magyarokról. S, ha két igazság van, akkor van több is. Vagyis: egyik sem lehet "az igazság". Mert ugye az is igaz, hogy volt egy Gorbacsov, aki kísérletet tett arra, hogy kissé lazábban fogja a gyeplőt, mint elődei. Azonban az kimaradt a számításból, hogy a hatalmas területet, a rendkívül heterogén, más hagyományokkal, más-más szokásokkal és életformával bíró népeket gyengébb kézzel aligha lehet egyben tartani. No meg a fél világon állomásozó hadsereget egyre több jövedelemmel, egyre modernebb felszereléssel (amit egyébként nem használnak !) ellátni már meghaladja az erőt... Tehát mondhatnánk azt is, hogy az első repedések itt keletkeztek. És ez legalább annyira igaz, mint az előző kettő. Bizonyára van egy általánosabb igazság, melynek az említett három (és ki tudja, még mennyi !) is része, s amiről a történészek is majd valamikor egy-két száz év múlva fognak többet tudni.... Ami pedig a német kérdést illeti: korábban egyszer már más összefüggésben leírtam, hogy óriási hiba volt pl. a kétféle márka 1/1-es átváltása. Gazdaságilag szinte roppantó ereje volt. Mint ahogy annak is, hogy az ország keleti felében (mint '90 után nálunk is) szinte mindent felszámoltak. Azt is, ami addig kiválóan működött... Én többször jártam az NDK-ba. Nem igaz, hogy elmaradottak voltak a városok. (Bár, lehet, hogy voltak ilyenek is.) Gyönyörű volt Lipcse, Mejszen, vagy Stralsund, Sassnitz és sorolhatnám. Kiváló műszaki cikkeik voltak, amit nálunk is szinte fillérekért lehetett megvásárolni. (Nem éppen a Trabantra és a Wartburgra gondolok, mert tudjuk, egyik sem Opel vagy Mercedes. De elérhető áron megvehettük és nem kellett gyalog járni. Láttam olyan Trabantot, amire ki volt írva: "inkább ezzel járok, mint gyalog" !) Szóval, óvatosan a felületes megnyilvánulásokkal. Erősebben tévútra vihetnek, mint a tudatos hazugság.

  2012.okt.3.

  Tibor Takacs‎ hat ein ‎Dokument‎ erstellt.

  A vasfüggöny bukása

  Igen október 3.-án a Német Egyesülést ünnepelik itt kint Németországban.

  A fáma úgy tartja,hogy mi magyarok vertük be az elsö szeget a vasfüggönybe,vagy mi bontottuk ki az elsö téglát a Berlini falból!A magyar nép ezen áldozatkézségét a Berlini Reistag falán kétnyelvü emléktábla örökíti meg.(Aprópó VASFÜGGÖNY!Ha jól tudom elöször Churchill haszálta ezt a kifejezést a híres Fultoni beszédében,amikor,úgy fejezte ki magát,hogy a Keleti-tengertöl az Adriai-tengerig egy "vasfüggöny" erszkedett le.Csak az a kérdés,hogy miért?)

  Szóval a bontással kapcsolatban én a történelemben kicsit visszább mennék!Úgy a hetvenes évek vége idöszakára.Úgyanis akkor a világ nagy meglepetésére egy lengyel érsek Karol Woitilla lett a római katolikus egyház vezetöje,a római pápa!Pár évre rá 1980-1981-ben ismert dolog,hogy Lengyelországban megalakult a Szolodaritás szakszervezet,mely el kezdte müködését,és a végen szükségállapotot vezettek be!Valohol ott üthették be az elsö nem létezö szegeket az egykori keleti blokkba!Aztán majdnem tíz évre rá,talán úgy mint a kártyavár összeomlott az egész stabilnak hitt Szocialista világrendszer.

  Nagyon érdekes dolog a követketzö kis töreténet.Amikor a nagyhatalmak,és Németország akkori külügyminiszterei aláírták az egyesülésröl szoló okmányokat,Ahromajew szovjet marsall,aki Gorbacsov katonapolitikai tanácsadója volt,tálán a megdöbbenésében így nyílatkozott,hogy "most vesztettük el a második világháborút!"Talán ezen is el lehet gondolkodni!!!

  Mit hozott a vasfüggöny leomlása.A németeknek sokat.Végre egyesült a két német állam,eltünt a belsö német határ,szabadon közlekedhetnek az emberek.Az elszakított családok ismét egyesülhettek,rég nem látott barátok ismét találkozhatattak.Az is igaz,hogy a gazdságilag tönkrement keleti országrészben óriási változások álltak be,egy bizonyos fejlödés indult el.De,hadd idézem ismét Churchillt aki valamikor úgy fejezte ki magát,hogy a németek akkora bünt követtek el az emberiség ellen,hogy a második világháború befejezésétöl minimum hetven évnek el kell tellnie,hogy meg lehessen vizsgálni azt,hogy a két német állam egyesülhet e!

  A német belsö határ eltünésével az egyesüléssel gondok,és problémák is jöttek a felszinre.A keleti tartományokban megjelent a munknélküiség,gyárak üzemek zártak be,és sokan úgy gondolták,hogy a nyugati tartományokban majd szerencsét probálhatnak.Így a keleti tartományok városi még inkább üresek lettek,igaz már az elött is azok voltak!A következö évek során azért egy bizonyos visszaköltözés jelei mutatkoznak.

  Egy teljesen új probléma is megjelent keleten ami még a mai napig is nagyon égetö probléma.Ez a neonáci újfasita konfliktus,amit az egykori NDK-ban egyszerüen elnyomtak.

  Mondhatjuk így,hogy a német egyesüléssel egy világrendszer omlott össze,és egy más társadalmi-gazdasági rend alapjai bontakoztak ki.

  Mindenki maga döntse el,hogy ez számunkra,számára milyen eredményeket hozott,föleg a mai Magyarországon!

  2012.okt.1.

  Szocializmus ma?Utópia vagy sem?

  A téma aktuális vagy sem,nem lehet egyszerüen megítélni,de a mai Magyarországon talán néhányan úgy gondolják,hogy a kormányváltással párhuzamosan rendszerváltás is bekövetkezhet!Utópikusan gondolkodnak e vagy sem?Van e esély egy ilyen gyökeres társadalmi fordulatra?

  Itt közép-kelet Európában egyedül egy államban ezt képtelenség megvalósítani.Egyrészt szerintem nincs akkora tömegbázisa akármelyik fundamentalista balos pártnak,hogy ezt végig tudná vinni.

  Másrészt egy ország ahol ez megvalósulna,a környezö európai államoktól politikailag-gazdaságilag el lennne szigetelve,így lehetlenné vállna magának az államnak a müködése.

  Azon is el lehet tünödni,hogy a valamikori Szovjetunió a második világháború után a valós vagy valótlan nyugati veszély miatt ránk eröltette azt a rendszert,és a végén meg cserben hagyott minket.

  Elgondolkodtató,hogy a második világháború után milyen módon alakul nemzetünk,államunk sorsa,ha nem azt az utat választjuk,vagy kellett,hogy válasszuk mint amilyen rendszerben éltünk.

  Érdekes dolog az is,hogy a Szovjetuinó összeomlása után Oroszország még mindig keresi önmagát,identitását.Még mindig nem heverte ki a Szovjet-Birodalom bukását.A Nato nagy barátja,jó kapcsolatokat ápol e szervezettel,de a világtól veszélyeztetve érzi magát.

  A nyugdíjas Világnap alkalmából!

  Béla Sógor hat ein Dokument erstellt.

  Egy napot jelöltek

  Egy napot jelöltek ünnepelni,

  háromszázhatvanötből egyet,

  legyen ez miénk.

  Mert a többi mind másoké.

  Te nyugdíjas vagy, ráérsz,

  csináld meg ezt, csináld meg azt,

  vigyázz a gyerekre, etesd az állatot,

  szereld a villanyt, vizet.

  Ne törődj az „itt fáj-ott fáj”,

  kizsigerelt, megkopott szervezettel,

  mind támaszt remélnek tőled

  a később születettek.

  És légy büszke, mert szükség van rád,

  amíg tenni és adni tudsz.

   

  Egy napot jelöltek ünnepelni,

  és most vigyázó kezek becéznek,

  ezen a napon úgy pihenhetsz,

  hogy környezeted nem nyűgnek éli meg.

  Te nyugdíjas vagy, ráérsz,

  hát ünnepelj. A ma elmaradt

  dolgokat majd holnaptól pótolod.

  Ne törődj az „itt fáj-ott fáj”,

  recsegő-ropogó, sajgó szervezettel,

  ma ünnepelj, a sorsosok

  vesznek körül és az emlékek,

  melyek új erőt adnak

  a holnapi folytatáshoz.

   

  Milyen rendszer ez ?

  Milyen rendszer az, ahol egy fő-okos előterjesztése alapján a 2/3-os szavazógép gondolkodás- és a következmények mérlegelése nélkül hoz törvényeket, több munkára, adminisztrációra kényszerítve a szolgáltatásban (az egyszerűség kedvéért az önkormányzatokat és a háziorvosokat is ebbe a kategóriába sorolva) résztvevőket és idegö

  lő utánjárásra, kérvényezésre, különböző címeken történő plusz kiadásokra kötelezve az állampolgárokat ?

   

  Nem szoktam magánüggyel a nyilvánossághoz fordulni. Most mégis megteszem. Igen, hogy egy példán keresztül érzékeltessem a jelen helyzetet.

  Ötvenhárom éve egy üzemi baleset következtében elvesztettem bal karomat. Huszonegy éves kálvária után 1980-ban elértem, hogy személygépkocsi vezetői engedélyt kaptam. Egy gyárilag automata sebességváltóval szerelt kocsim van. Most azonban lejárt a jogosítványom érvényességi ideje. A szokásos módon mentem a háziorvosomhoz, hogy meghosszabbíttatom. Közölte: 2010. óta új törvény van életben. Ő nem hosszabbíthatja meg. Írjak kérvényt a megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének. Ott majd eldöntik, hogy behívnak Bizottság elé (tán megnézik, nem nőtt-e ki a kezem ?), esetleg PAV-ra (pályaalkalmassági vizsgálatra) küldenek Budapestre. A 32 év balesetmentes vezetés nem elég referencia ? Az idő múlik, az idegek morzsolódnak ! …

  Nem, nem állítom, hogy mindenki, aki hasonló traumán esett át, alkalmas a vezetésre. Azt viszont állítom, hogy akik nem szenvedtek el ilyet, azok közül sem alkalmas mindenki.(S mégis mennyien vesznek részt a forgalomban !) Úgy gondolom, más elbírálás alá kellene venni a most indulót és azt aki már bizonyított. Milyen rendszer az, ahol ez semmit nem jelent ?

            Sógor Béla

  (Megjelent  NÉPSZAVA, 2012. október 01-i számában.)

  2012.szept.27.

  Szociális picgazdaság,Kapitalizmus,Válság

  Vissztérö téma mind ezen az oldalon mind a mindennapi politikában.

  Válságban a kapitalizmus,válságban a Világ?Németországban vissztérö téma erröl a kérdésröl tárgayalni,vitatkozni,és a megoldást keresni.

  Tény,hogy a szegénységben élök és a gazdagok,nagyon gazdagok között rés,olló mind jobban nyítodik,igy távolodik egymástól.Magyarul,a szegényebb még szegényebb,a gazdag meg még gazdagabb lesz!Valahogy nincs rendben a világ,nincs rendben az emberiség!Hogy lehet az,hogy ekkora megkülönböztetés jöhetett létre,hogy van az,hogy az egyiknek több jut mint a másiknak?

  Hol van itt az emberi egyenlöség?

  Ez a társadalmi rend már sok vihart megélt,átvészelt,egy másik társadalmi rendet maga alá gyürt,és ezt a problémát ha nem is gyorsan,de meg fogja oldani.A kérdés csak az,hogy hogyan.

  Egyik megoldási mód amiröl pro és kontra alapon vitatkoznak a "Gazdagok adója",ami azt jelenzi,hogy a milliomosok,gyártulajdonosok,nagyvállakozók a millióik után adózzanak.Ez nagyon kényes téma,vannak akik az adózás mellet,vannak akik az adózás ellen érvelnek.

  Talán ez vezet a válság megoldásához,vagy tán van valami más megoldás?.....

  Rohan az idö

  Ha jól emlékszem talán egyik Tv táncdalfesztiválon volt ez a dal az egyik nagysikeü sláger.

  Hát igen,rohan az idö....

  Én valahogy úgy vagyok az egésszel,ha az számítógép elé leülök,és különösen a Facebook oldalait nézem,akkor az idö rohan.Fél órá vagy még egy órá is kevés,hogy elmélyedjünk az internet világában,erre a kis idöre nem is érdemes a gép elé leülni.

  Aztán meg vannak mindennapi dolgaink amiket nap nap után el kell intézni,el kell rendezni.Itt nem csak nagybevásárlásra,vagy nagytakarításra esetleg mosásra gondolok,amelyek ugye fontossak,nem beszélve az utódokkal való foglalkozára!Hanem a miegyéb dolgok mellett vannak olyan tevékenységek amelyek talán a mindennapi életünkhöz hozzátartoznak!Esetleg egy közös családi mozilátogatás,vagy"ne adj isten" a házastársunkkal közössen egy szinházi este!

  Igaz az is,hogy manapság már minden elérhetö az interneten,igy itt tudsz olvasni,rádiót hallgatni,újságot olvasni stb.De mennyire más,ha egy könyvet veszel a kezedbe és a sorok,a lapok között olvasol,és orrodba érzed a papír illatát!Most például nem régen kezembe akadt Ernest Hemingway 49 történet címü könyve,amit igyekszem minél elöbb elolvasni.Ha meg az ember ilyen vagy hasonló olvasmányt talál elfeledkezik az idöröl,de akkor is,ha belemerül az internet világába!

  Szóval rohan az idö!

  2012.szept.24.

  Egy vélemény a balos csoport oldaláról!

  Béla Sógor Nagyon szomorú vagyok, hogy a nagy többség még mindig nem ismerte fel, hogy Orbán az „oszd meg és uralkodj” elve alapján működik. Szinte futószalagon készülnek az állampolgárokat egyre jobban kiszolgáltató, rossz és még rosszabb törvények. S mi csak tűrjük. Bár van némi mozgolódás. A civilek Szolidaritás néven demonstrálnak, Baloldali kerekasztal szerveződik, diák-mozgalom indult Hallgatói hálózat néven, stb. De ebben is a megosztottság mutatkozik. A civilek nem hajlandóak párbeszédre a pártokkal, az ellenzéki pártok sem hajlandóak összefogni, a diák önkormányzatok és a Hallgatói Önkormányzatok nem fognak össze a Hallgatói hálózattal. … Mintha mindegyiknek más lenne az érdeke. Mikor ébrednek rá, hogy ez nem vezet sehová ?! … Illetve, hogy csak erősítik Orbán abszurd „uralkodását”.
  Szomorú tény ez, de a mi kis országunkban megszokott. És nem valamiféle csalódottság mondatja ezt velem.
  - Nem. Elég régóta élek már, s szinte gyerekkorom óta - bár különböző szakmákban, más-más vonatkozásban, de - emberekkel foglalkoztam. Vagyis: ismerem annyira az embereket, hogy amit látok, ne csalódásként éljem meg. Mégis, szomorú vagyok. Igen, mert a büszke értelmiség is csak hallgat, ha kényesebbnek ítél meg egy kérdést, ha véleményt kellene mondani, inkább elvonul, „nem politizálok” mondja. Még arra sem ébred rá, hogy ezzel politizál csak igazán, csak éppen a politizálás legrosszabb formáját választja. Hagyja, hogy nélküle és véleménye nélkül történjenek a dolgok. Hol van már az, hogy az értelmiség a „lángoszlop”, mely vezeti a népet, ha nem is a Kánaán, de legalább a tisztességes emberi élet felé ? Valamiféle „strucc-politika” ez. Végre ki kellene ebből lépnünk. Meg kellene szólalnia az értelmiségnek, és nem hagyni, hogy ásatag, dohos eszmék visszaböfögésével ismét a nyomorba taszítsák a népet.

  2012.szept.21.

   

   

  Polémia

  POLÉMIA …

  Fura-faramuci dolog ez a fránya demokrácia. Minél többet beszélünk róla, minél többször deklaráljuk, hogy immár itt van, annál nagyobb a kétely körötte. Most már kevesebb szót kellene ejteni róla. Meg kellene kísérelni aszerint élni. Ehhez azonban tudni illenék: hogyan, s mit értsünk demokrácián ? !

  Szépnek tűnhet történelmi példaként az ókori görög demokrácia. Nem ennyire szép és szalonképes a későbbi korok arisztokráciájának demokráciája, melyek irányában bizonyos körök ma nosztalgiáznak. Előbbi demokrácia volt a görög szabadoknak, s mindenki másnak: rabszolgaság. Utóbbi még csak nem is demokráciát, csupán bizonyos rétegeknek felhőtlen (néha léha) életet jelentett. Ám, mindegyik kirekesztette a munkájával-verejtékével értéket teremtő, a vagyonosok könnyű életéhez a javakat megtermelő „népet”, mely történelme során a „beszélő szerszám” léttől előbbre igazából csak a XX. században jutott. (Félő, hogy a folyamat nálunk visszafordul. Bizonyos törekvések és jelek erre  utalnak). Mit is értsünk hát demokrácián ? Elsősorban, hogy alanyi jogon járjon mindenkinek az emberi élet, melyben értelmes munkálkodással, s nem mások kárára, formálhatja mindennapjait. Ez persze komoly fegyelmet  - és önfegyelmet -  igényel. És egymáshoz alkalmazkodást, tolarenciát. Az egyén szabadságfokának kiteljesítését, amely  azonban csak addig terjedhet, ahol mások szabadsága kezdődik.

  Nos, éljen tehát a demokrácia. D nem az Én, nem a Te, nem az Ő, -  hanem a Mi demokráciánk, amelyből csak az rekesztődhet ki, aki ellenünkre tör.

  Fegyelmet tehát és értelmes tenni akarást. Tenni akarást a közösségért és komoly ismereteket. Ismereteket, melyek alapján jog és etika által meghatározott lehet a társadalmi ügyekbe beleszólás.

   
  Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

  KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

  1. TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST

  ► TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST. NINCS KAUCIÓ! INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN! KEDVEZŐ BÉRLETI DÍJ!

  budapestigepkolcsonzo.hupont.hu

  2. Samsara Masszázs Szalon

  ► Masszázs Balatonfüred

  balatonfuredmasszazs.hupont.hu

  3. Bútor, bútorfestés, gyermekbútor, konyhabútor, egyedi bútor, stb.

  ► Olcsó bútorlap, bútorasztalos - bútorkészítés, szekrény - modern asztalok, fafaragás, beépített bútor ára, használt faipari gépek.

  butor-lap.hupont.hu

  4. Befogad-LAK Erdőkertesi Állatvédő ALAPÍTVÁNY

  ► HOGYAN MENTHETSZ MEG 100 KUTYÁT 40 PERC ALATT? IVARTALANÍTS! NEM VAGYUNK MENHELY, GYEPMESTERI TELEP. ELSŐDLEGES FELADATUNK AZ IVARTALANÍTÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE, A HOZZÁNK KERÜLT KUTYÁK REHABILITÁLÁSA, MEGFELELŐ GAZDI MEGTALÁLÁSA!

  befogadlak.hupont.hu

  5. Budapesti Költöztető - Bútorszállító

  ► Profi költöztetést és bútorszállítás Budapesten, vállalunk még: irodaköltöztetést, lomtalanítást Budapesten, zongoraszállítás Budapesten, belföldi költöztetés, költöztetés Magyarországra, nemzetközi költöztetés, költöztetés bútorszállítás fóliázással

  budapestkoltozteto.hupont.hu

  6. SÁTOR PAVILON SÁTOR SÖR PIACI RENDEZVÉNYSÁTOR ÁRUS HARMONIKA EASY UP SÁTOR!

  ► Pavilon sátraink Vízállóak, vízlepergetősek, belül gumis, kívül szövet - v. PVC, UV szűrős! RENDEZVÉNY-PARTY-RAKTÁRSÁTOR! AMERIKAI JOGOSÍTVÁNY ÜGYNÖKSÉG!

  bankbiztositas.hupont.hu

  7. Exkluzív búvóhely a Bp. XI. Nádorliget lakóparkban...

  ► Van kivel, de nincs hol? Extrán felszerelt búvóhely néhány órára is kiadó! Romantikus hangulat, programozható LED fények, tantra fotel. Külön kérésre: szexhinta, felnőtt filmek.

  buvohely-ujbuda.hupont.hu

  8. Bio vetőmagok saját kertemből

  ► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen". Én hiszek és bízok a Természetben. És Te?

  biovetomag.hupont.hu

  9. Bevételnövelés a KKV szektorban - Kasza Tamás

  ► Miért nincs elég bevétel a kkv szektorban az értékesítésből? Kasza Tamás elmondja bevétel növelő tippjeit, amiket több, mint 400 kkv sikeresen használ már. Legyen ÖN a következő!

  bevetelnoveles.hupont.hu

  10. Biatorbágy eladó lakás | Lakás eladó Biatorbágy lakóparkban

  ► Biatorbágy Lakás Eladó | Új építésű szuper lakás 61 nm + 55nm saját kert

  biatorbagy-elado-lakas.hupont.hu

  LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

  HuPont hirdetési rendszer

  1. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

  ► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

  coinmoin.hupont.hu

  2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

  ► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

  kerites.hupont.hu

  3. Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

  ► ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

  ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

  4. ZEMPLÉNI TÁJAK CSODÁLATOS KÉPEI, IDÉZETEK,VERSEK,KÉPEK

  ► ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! "Bízd magad barátokra. De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek". Stephanie Dowrick

  elvonultan.hupont.hu

  5. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

  ► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

  alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

  6. MaTi-CaR Alkatrészek - AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON...

  ► Új, utángyártott alkatrészek kedvező áron Miskolcon. AUDI, BMW, CITROEN, CHEVROET, DAEWOO, FIAT, FORD, HONDA, HYUNDAI, KIA, MAZDA, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SEAT, SKODA, VW alkatrészek! Szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

  maticar-alkatreszek.hupont.hu

  7. Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

  ► Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

  lapfoldiketto.hupont.hu

  8. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

  ► Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

  glutenmentesreceptek.hupont.hu

  9. PRO-SPORT

  ► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

  pro-sport.hupont.hu

  10. Nagymamám konyhájából

  ► receptek a kredenc mélyéről

  nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

  11. MaTi-CaR Alkatrész- Koreai és Japán autóalkatrészek elérhető áron Miskolcon

  ► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/DAIHATSU/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

  japanautoalkatresz.hupont.hu

  12. PRODUCATOR DE GARDURI KOTAJ

  ► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

  gard.hupont.hu

  13. Konyhabirodalom

  ► Egyszerűen, gyorsan, jót!

  konyhabirodalom.hupont.hu

  14. Új szellem-kezdet

  ► A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

  pyrrhus.hupont.hu

  15. Egészségügyi tananyagok mindenkinek

  ► “A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”

  egeszsegugy.hupont.hu

  16. Álomfejtés

  ► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

  alomfejtes.hupont.hu

  17. ~Csajsziknak~

  ► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz

  csajszik-oldala-love-it.hupont.hu

  18. FELTŰNŐ ÉS EGYEDI NEMESACÉL ÉKSZEREK ÉS BIZSU ÉKSZEREK ALACSONY ÁRON !!!

  ► GYÖNYÖRŰ NEMESACÉL ÉKSZEREK ÉS EZÜST ÉKSZEREK NAGYKER ÁRON!!! AZ ELEGÁNS HÉTKÖZNAPI VISELETTŐL AZ EXTRÉM FELTŰNŐ ÉKSZEREKIG ITT MINDENT MEGTALÁL!!!

  olcsonszepekszert.hupont.hu

  19. Lakatos Budapest

  ► 40 éves tapasztalattal rendelkező lakatos Budapest területén és környékén vállalja kerítések, kapuk, korlátok, tetőszerkezetek elkészítését 06 70 592-7584; kovacsoltvaskerites@yahoo.com

  lakatosbudapest.hupont.hu

  20. HATODIK NAPON

  ► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://napcsillag.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

  hatodiknapon.hupont.hu

  21. Finom ízek varázsa

  ► Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

  ki-suti.hupont.hu

  22. KÓTAJSKÉ CENTRUM VÝROBY DRÔTENÉHO PLETIVA, A BETONOVÝCH

  ► DRÔTENÝ PLOT JE NAJLACNEJŠÍ PLOT NA SVETE. HOCIČO BUDETE K TOMU POTREBOVAŤ, U NÁS NÁJDETE ÚPLNE VŠETKO. A ČO JE NAJDÔLEŽITEJŠIE: ZA VÝROBNÚ CENU!

  novyplot.hupont.hu

  23. Clara vagyok! Üdvözöllek Szeretettel!

  ► Csillogó,weboldal díszítő, glitteres képek,és még sokféle! Gyere kukk be! :) Ha meg tetszik valami nyugodtan viheted,vagy csak nézelődj.

  klarika.hupont.hu

  24. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

  ► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

  angol-nyelvkonyv.hupont.hu

  25. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-329-4217

  ► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

  elektromosbicikli.hupont.hu

  26. GTA San Andreas

  ► Minden, amit tudni kell a GTA-ról! Kódok, módok, végigjátszás és egyebek! :)

  gta-sandreas.hupont.hu

  27. AGYGENERAL.HUPONT.HU

  ► KEVEVÁRI-FÉLE HUMÁN KÍSÉRET /TRMT-zés/; a Tudományos Relaxációs-Meditációs Technológia rendszerével végzett AGYPIHENÉS, -TRÉNING és -KIKAPCSOLÁS, A PROFESSZIONÁLIS TESTI-LELKI-SZELLEMI-ÉRZELMI ÖSSZHANGTEREMTÉS FEJLESZTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES AGYGENERÁL...

  agygeneral.hupont.hu

  28. Bio vetőmagok saját kertemből

  ► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen". Én hiszek és bízok a Természetben. És Te?

  biovetomag.hupont.hu

  29. Szélvédőjavítás, szélvédő javítás Budapest

  ► Szélvédő javítás Budapest és szélvédő csere 06 70 602 6000, akár 4000 Ft-tól, helyszíni kőfelverődés javítás hétvégén is!

  szelvedojavitasa.hupont.hu

  30. Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

  ► Élményeim...

  esolivia.hupont.hu

  31. Andi77 tuti tárkonyha

  ► Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

  andi-tutireceptek.hupont.hu

  32. NICS probiotikus táplálék-kiegészítők. Élőflórás termékek.

  ► Sokszor a legapróbb dolgok hozzák a legnagyobb változást!

  probiotikus.hupont.hu

  33. Vertikális és Horizontális szélturbinák Katalógusa. 2008 - 2018

  ► Vertikális és Horizontális szélturbinák szines Katalógusa a nagyvilágból. >>> Redaktion: Peter Borsanyi Techniker >>> Savonius-Balaton HUNGARY 2008 - 2018

  savonius-balaton.hupont.hu

  34. OLASZ AUTÓALKATRÉSZEK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

  ► ALFA ROMEO - FIAT - LANCIA autóalkatrészek hihetetlen áron! Olasz autóalkatrészek akciósan!

  olasz-auto-alkatreszek.hupont.hu

  35. CSILLOGÓ képek, feliratok és sok más dolog! Honlapkészítéshez kiegészítők.

  ► Üdvözöllek az oldalamon! Fotóim, Képeslapjaim Emlékversek, csillogó képek, feliratok, sorelválasztók, és még sok minden...A listát még bővítem, érdemes benézni hozzám!

  vajdamariann.hupont.hu

  36. DÉNER KÉSZHÁZAK és KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAK

  ► ENERGIATAKARÉKOS ELEGÁNS MINŐSÉGI NAGYPANELES KÉSZHÁZAK, KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAK

  keszhaz-vivex.hupont.hu

  37. A földrajz

  ► .

  foldrajzkrisz.hupont.hu

  38. Kérdések minden témában!:)

  ► Sziasztok!Itt minden kérdésre válaszolunk Nektek!Remélem tetszeni fog az oldal!Jó nézelődést!:)

  kerdesekmindentemaban.hupont.hu

  39. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

  ► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

  mindigvantovabb.hupont.hu

  40. KÜLSŐ - BELSŐ AJTÓKILINCSEK ÉS FOGANTYÚK AKCIÓS ÁRON MISKOLCON...

  ► Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, VW minden, autótípushoz és márkához!!!

  ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

  41. MERCEDES alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

  ► Mercedes (A-, B-, C-, E-, G-, M-, S-,Citan,V-class, Sprinter, Vito) gyári- és utángyártott alkatrészek széles választéka

  mercedes-alkatreszek.hupont.hu

  42. MÉREGTELENÍTÉS REG-ENOR A TÚLSÚLY ÉS AZ ÖREGEDÉS ELLEN! RO VIZTISZTÍTÓK!

  ► BIOBOLT WEBÁRUHÁZ: TERMÉKBEMUTATÓ- ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁRA ÉS KÖRNYEZET VÉDELEMRE ALKALMAS TERMÉKEKET, TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐKET KÍNÁLUNK! VÍZTISZTÍTÓK AZ EGÉSZSÉGÉRT!

  meregtelenites.hupont.hu

  43. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

  ► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás 13 lépését. www.lezarasspecialista.hu

  lezarasspecialista.hupont.hu

  44. Eper szedd magad Pomáz

  ► Magyar gyümölcsöt minden asztalra!

  eperszeddmagad.hupont.hu

  45. NAPCSILLAG

  ► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://hatodiknapon.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

  napcsillag.hupont.hu

  46. TOYOTA ALKATRÉSZ MISKOLCON! TOYOTA ALKATRÉSZEK AKCIÓS ÁRON!

  ► Gyári-, utángyártott autóalkatrészek TOYOTA 4-RUNNER, AYGO, AVENSIS, AURIS, CAMRY, CARINA, CELICA, COROLLA, DYNA, HIACE, HILUX, IQ, LAND CRUISER, PICKUP, PREVIA, PRIUS, PREMIO, RAV4, STARLET, URBAN CRUISER, VERSO, YARIS típusokhoz akciós áron!

  toyota-alkatreszek.hupont.hu

  47. Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

  ► Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

  albaregalis.hupont.hu

  48. FRANCIA AUTÓALKATRÉSZEK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon....

  ► Gyári/Utángyártott/Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. CITROEN ALKATRÉSZEK-DACIA ALKATRÉSZEK-PEUGEOT ALKATRÉSZEK-RENAULT ALKATRÉSZEK-FRANCIA autókhoz alkatrészek elérhető áron..

  francia-auto-alkatreszek.hupont.hu

  49. MAGYAR Locsolótömlő, ipari tömlő, öntözés, kert, otthon

  ► locsolótömlő, kerti tömlő, szivattyútömlő, szívótömlő, tömlővég, tömlőösszekötő, tömlőcsatlakozó, szivattyú, gyorscsatlakozó, 1"-os gyorscsatlakozós rendszer, bilincs, szórófej, takaróponyva, szerelvény, Weekend Master, Master Extra, Master Plus, ATS

  locsolotomlo.hupont.hu

  50. OLCSÓ UJ CSOMAGOLÁS SÉRÜLT -SZÉPSÉGHIBÁS TERMÉKEK LEÉRTÉKELT ÁRON

  ► MINDEN EGY HELYEN ,ÉPITKEZIK,KERTÉSZKEDIK , SPORTOLNA VAGY JÖN A BABA??AMI NÁLLUNK NINCS AZT BESZEREZZÜK KÉRÉSÉRE KEDVEZMÉNYES ÁRON ÉS HÁZHOZ SZÁLLITJUK, HA KELL. TEL 06209978798 BPXVII KER .email:zolt@tvn.hu VÁRJUK KÉRDÉSEIT SEGITÜNK

  olcso-easy.hupont.hu

  51. Jogi tanácsadás, Családjog, Ingatlanjog, Bontóper, Cégjog, budapesti ÜGYVÉD

  ► Bontóper, ingatlan adásvételi jogi tanácsadás, családjog, ingatlanjog, öröklésjog, cégjog, kártérítési jog Dr Mohos Gábor ügyvéd Budapest XIII. 06-20 354 8963

  jogimegoldasok.hupont.hu

  52. Huszár Lajos Éremtár, Gyöngyös

  ► Magyarország 1000 éves története érmeken és emlékérmeken - egy különleges kiállítás Gyöngyös belvárosában

  eremtar.hupont.hu

  53. Mindig csak foci!

  ► Belépés csak sztárfocistáknak!!!

  mindigfoci.hupont.hu

  54. Egyedi konyhabútor készítés Budapesten +36 70 243 9439

  ► Asztalos mester vállal egyedi konyhabútor készítést Budapesten és környékén +36 70 243 9439. Modern konyhabútor olcsón, elemes konyhaszekrény akció.

  egyedikonyhabutorkeszites.hupont.hu

  55. A homo digitalis kora

  ► A homo digitalis, vagyis a modern kor embere a tér és idő szabadságát kapta meg az új évezredben. Ott áll egy forradalmian globális változás küszöbén, ami olyan változásokat generál, mely kétségkívüli hatással lesz az emberi kommunikáció jövőjére.

  homodigitalis.hupont.hu

  56. OPEL alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

  ► Gyári-, utángyártott Opel alkatrészek Miskolcon! Opel AGILA, ANTARA, ASTRA, CORSA, COMBO, FRONTERA, INSIGNIA, MERIVA, MOVANO, OMEGA, SIGNUM, TIGRA, VECTRA, VIVARO, ZAFIRA alkatrészek elérhető áron! Opel alkatrészek A-Z-ig!

  opelhez-alkatreszek.hupont.hu

  57. Schwarenberg kennel, szálkás-, hosszú- és rövidszörű tacskók

  ► Kaninchen, törpe, standard tacskók minőségi tenyészete.

  schwarenberg.hupont.hu

  58. Müanyag öntőformák beton és műkő termékek készítéséhez

  ► Üdvözöljük honlapunkon! Cégünk 1999-ben az országban elsőként kezdte meg a kereskedést ezekkel a termékekkel. Az évek során folyamatosan bővítettük a választékot és ma már több mint 100 féle sablon áll vásárlóink rendelkezésére.

  betonsablon.hupont.hu

  59. Minden dolog

  ► nézz meg mindent ,itt mindent megtalálsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  mindenfajtaoldal.hupont.hu

  60. A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…

  ► „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

  nyomaban.hupont.hu

  61. BMW ALKATRÉSZ - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon..

  ► BMW (1-es, 3-as, 5-ös, 6-os, 7-es, X, Z széria) gyári- és utángyártott alkatrészek széles választéka

  bmw-alkatreszek.hupont.hu

  62. FŰTŐMOTOR-ELLENÁLLÁS-FŰTŐRADIÁTOR - MaTi-CaR Alkatrészek Miskolcon...

  ► Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW fűtőmotor előtét ellenállás, fűtőradiátor, fűtőventillátor

  futomotorelotetellenallas.hupont.hu

  63. ÉRD SÓDER-BETON DEPO

  ► CÉGTULAJDONOS: SOÓS GYULA

  soderdepo.hupont.hu

  64. Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

  ► Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

  hiressegek.hupont.hu

  65. KERTI JÁTÉK-Játszótér

  ► EU Szabványos Szabadtéri,Udvari és Közterületi Fa Játék várak Játszótéri eszközök,Egyedi tervezésű Játszóterek,Játszó udvarok és Játékok TELJES KÖRŰ KIVITELEZÉSE ENGEDÉLYEZTETÉSE 06-70-940-1795 kertijatekhj@gmail.com

  kertijatek.hupont.hu

  66. Keller cukrászat honlapja: torták, aprósütemények, pogácsák

  ► Honlapunkon megnézheti az általunk készített termékek fényképeit és tájékoztatást kap árainkról.

  kellercukraszat.hupont.hu

  67. ☺Idézetek^^

  ► ...ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen :)

  idezzeteek.hupont.hu

  68. FOJTÓSZELEP-PILLANGÓSZELEP - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon..

  ► Fojtószelepek Audi, BMW, Citroen, Chevrolet, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Toyota, VW és szinte minden autótípushoz elérhető áron..

  fojtoszelep-fojtoszelepek.hupont.hu

  69. Tanulj velem könnyen németül!

  ► Oldalamat azoknak ajánlom akik el szeretnék sajátítani a német nyelv alapjait. könnyen, egyszerűen,gyorsan.

  konnyennemetul.hupont.hu

  70. Képek, viccek és leírások az állatokról!

  ► Itt megnézheted az állatokról készült képeket és rövid leírásokat, állatos vicceket!

  animalfun.hupont.hu

  71. FORD alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

  ► Gyári alkatrészek,Utángyártott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. FORD-ESCORT, C-MAX,GALAXY,FIESTA,FOCUS,FUSION,KA,MONDEO,RANGER, S-MAX,TRANSIT alkatrészek elérhető áron..

  fordalkatreszmiskolc.hupont.hu

  72. Lámpa alkatrész,üvegbura,lámpabura,paraszt bura,csilláralkatrész,csillár

  ► Petróleum lámpa alkatrész,üvegbura lámpabura.Elérhetőség:Mobil:0620/416-1273,E-mail:uvegbura28@gmail.com

  lampaalkatreszek.hupont.hu

  73. MINŐSÉGI ANGOL HASZNÁLTRUHA - BÁLÁSRUHA NAGYKERESKEDÉS

  ► - HASZNÁLTRUHA, BÁLÁSRUHA NAGYKERESKEDÉS - Originál bontatlan nyers bálák és fajtára válogatott szezonális áruk OLCSÓN, JÓ MINŐSÉGBEN! KÖZVETLENÜL AZ IMPORTŐRTŐL!

  angolbala.hupont.hu

  74. Divat, sztárok, idézetek, ruhák és minden ami kell *-*

  ► Sztárok ,divat,Legjobb zenék, kedvenc előadók, legmenőbb cuccok különleges eseményekre és sulis dolgok-cuccok szünetekre...Csak itt és csak most... :) Mert ide érdemes benézni <3 És lécci mindenki lájkolja a Facebookos oldalunkat íme: https://www.fac

  iszaszi.hupont.hu

  75. MOTORTARTÓ-, VÁLTÓTARTÓ BAK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon

  ► Motortartó bak és váltótartó bak Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW minden autótípushoz és márkához!!!

  motortarto-valtotartobak.hupont.hu

   

  Weblap látogatottság számláló:

  Mai: 143
  Tegnapi: 34
  Heti: 143
  Havi: 2 224
  Össz.: 233 278

  Látogatottság növelés
  Oldal: Hírek XIV
  Balos - © 2008 - 2018 - balos.hupont.hu

  A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

  Adatvédelmi Nyilatkozat

  A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


  ▲   Itt: popper peter orban viktorrol - Vatera.hu
  X

  A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »