Balos

Baloldali értékeket képviselö honlap

2014.márc.15.

Ünnep

von Tibor Takacs, Samstag, 15. März 2014 um 12:28

ÜNNEP  a mai nap.Mindig is ünnep volt.Mindig is felhasználták a kor eröi valamire valamilyen céllal.

Mi tudjuk mi ennek az ünnepnek a tartalma.

Nemzeti ünnepünkröl lehetne sokat beszélni,hivatkozni dolgokra,tényekre,dokumentumokra.

De úgy ünnepeljünk, ahogy MI érezzük e napnak a tartalmát!

http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/nemdal.htm

 

Pressefreiheit Populisten und Urbane

von Tibor Takacs, Samstag, 15. März 2014 um 11:49

Ma Március 15-én ez az adás hallható a Deutschlandfunk rádióban!

Magyarul:Sajtószabadság Népszerüek(nemzetiek) és Orbán

 

http://www.deutschlandfunk.de/pressefreiheit-populisten-und-urbane.922.de.html?dram:article_id=278105
 
 
 
2014.márc.13.

Luxemburg elvtársnö!

von Tibor Takacs, Donnerstag, 13. März 2014 um 16:00

Gondolom sokunknak ismerös az Ö története.

http://www.arte.tv/guide/de/051633-000/rosa-luxemburg

Rosa Luxemburgról készült filmet megnézve két dolog ragadott meg.

Az elsö,hogy a német Szociáldemokrata Párt megszavazta a háborús költségvetést,és taljes mellel kállt az elsö világháború mellet.Hiába hangsúlyozta Rosa Luxemburg,hogy ez egy téves út,és a proletáriátusnak(akkor még volt),

egyesülni kell ez ellen az imperialista háború ellen.VILÁG RROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK!!!/Milyen szép jelszó!/És akkor még tartalma is volt.

A második dolog pedig az,ahogyan ÖT és harcostársát Karl Liebkneckt-et milyen aljas és durva módon kivégezték!

Rosa Luxemburg történetéhez hozzátartozik még például Clara Zetkin is akivel a nök jogaiért harcoltak az egykori német császári birodalomban.De Agust Bebel is aki az SDP-t és annak elödpárját megalakította jelentös szerepet játszott Frau Luxemburg életében.
 
https://www.google.de/search?q=Agust+Bebel&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=ctrl&ei=CRciU5-BKYirtQbXhoGwBA&gws_rd=cr#channel=fflb&q=rosa+luxemburg&rls=org.mozilla:de:official&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgwYHsxCnfq6-gWFFfKG5EoRpnlZioMUXkFpUnJ8XnJmSWp5YWfzyqsXSEtnpxzy0XSVnzBR7Punxo80A7jBEEEUAAAA
 
2014.márc.10.

Nönap

von Tibor Takacs, Montag, 10. März 2014 um 20:11
NEMZETKÖZI NŐNAP MÁRCIUS 8.

1910-ben a szocialista nőmozgalom koppenhágai konferenciáján útjára indult egy nagyszerű gondolat, amely a haladásért, az emberi jogokért és a szabadságért folytatott harcban született. E konferencián nyilvánították március 8-át a nők nemzetközi szolidaritási napjává.
A nők ma már - munkás- és szakszervezetek segítségével - a szuverén államok többségében - legalábbis jogilag - kivívták egyenjogúságukat. Megváltozott a termelő munkában, a társadalomban, a családban elfoglalt helyük. Gyarapodik műveltségük, szakmai képzettségük.
A tényleges egyenjogúság gyakorlati lépéseiben voltak és vannak fellendülések és megtorpanások. A megtorpanások azonban - a mára kialakult gazdasági recesszió, a munkanélküliség nőket és férfiakat is egyre erősebben érintő meglódulása ellenére - nem feledtethetik a következetes és folyamatos küzdelem fontosságát, mert mindannyiunknak látni kell: nők és férfiak nem ellenfelek, de egymásra utalt társak vagyunk. E gondolat jegyében köszöntjük igaz megbecsüléssel és őszinte tisztelettel a lányokat és asszonyokat.


Géza Scheffer
 
A Nőnap eredete, Nemzetközi nőnapMárcius 8. - ezen a napon sok országban a főszerep a hölgyeké. A nemzetközi nőnapot március 8-án tartjuk, de kialakulása más dátumokhoz, eseményekhez is kötődik.

A nőnap a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával (munkavállalásával) kapcsolatos demonstratív nap volt. A nemzetközi nőnap az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami azt a küzdelmet eleveníti fel, melyet a nők évszázadokon át vívtak azért, hogy a társadalomban egyenlő jogokkal és lehetőségekkel élhessenek. 1857. március 8-án emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követelő 40 ezer textilipari dolgozó nő tüntetett New York utcáin. 1866. szeptember 3. és 8. között az I. Internacionálé (hivatalosan: Nemzetközi Munkásszövetség) első kongresszusán határozatot fogadtak el a nők hivatásszerű munkavégzéséről. Ez a határozat annak az évezredes sztereotípiának kívánt véget vetni, mely szerint a nők helye kizárólag otthon van.

Az 1899. július 14-én kezdődő II. Internacionálé alakuló közgyűlésén ismét napirendre került a téma: Clara Zetkin beszédében hirdette a nők jogát a munkához, az anyák és gyerekek védelmét és a nők széleskörű részvételét az országos és nemzetközi eseményekben. 1909-ben az Egyesült Államokban tartották meg az első nemzeti nőnapot február utolsó vasárnapjára, 28-ára igazítva.

A II. Internacionálé VIII. kongresszusán 1910. augusztus 28. és szeptember 3. között határoztak arról, hogy a nők választójogának kivívása érdekében nemzetközi jelleggel nőnapot tartanak. A határozatot a kongresszus elfogadta, de a megemlékezés pontos dátumáról nem született döntés. 1911. március 19-én Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban tartották meg a világon először a nemzetközi nőnapot. 1917. március 8-án (a juliánus naptár szerint február 23-án, azaz: február utolsó vasárnapján) Oroszországban nők tüntettek kenyérért és békéért. Négy nappal később – nem közvetlenül ennek a tüntetésnek a hatására – II. Miklós cár lemondott, s polgári kormány alakult, mely szavazójogot biztosított a nőknek. Ezzel vált véglegessé a nőnap dátuma is, mely a világ legtöbb országában március 8-a. A nemzetközi nőnapot 1977 óta az ENSZ is a világnapok közt tartja számon.

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek. A Rákosi-diktatúrában a nőnap ünneplése kötelezővé vált. Az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnap 1948-tól szovjet mintára március 8-ra esik. A nőnap Magyarországon is elvesztette az eredeti hangulatát, helyette a virágajándékozás dominál.
 
 
2014.febr.22.

Az elnök eltünt

von Tibor Takacs, Samstag, 22. Februar 2014 um 19:18

Avagy a "Nyitott kapuk napja".

Az ukrán elnök eltünt miután leváltották,igaz késöbb ismét jelentkezet.

De a nép az "Isten adta nép"gondolt egyet és meglátogatta dácsáját ami inkább egy luxos kastélyhoz hasonlít,mintsem egy elnöki épülethez.Ami e házban vagyon van,amiböl sok más értelmesebb dolgokra lehet,lehetet volna beruházni egyszerüen a népnek adni.Az a sok ember akik meglátogatták ezt a rezdenciát nem nyúlt semmihez,mindent érintetlenül hagyott.

Amig néztem a filmbejátszást eszembe jutott,hogy országunk dicsö vezetöinek mekkora vagyona lehet,és ez hol van befektetve.No,meg egy kicsit tovább gondolkodva mi lesz ezzel vagyonnal  április 6-a után és föleg hol lesznek a mostani "dicsöséges nagyúrak"?
 
 
2014.febr.20.

Egy szelet kenyér

von Tibor Takacs, Donnerstag, 20. Februar 2014 um 18:25

Örömöt láttam a szemében,ahogy a kukában meglelt fehérkenyébe beleharapot.

Pedig csak egy szelet volt,mégis egy kis megnyugvást láttam az arcán.Aztán mi tovább haladtunk,mentünk a dolgunkra.Rövid idö múlva ismét elökerült,megint a biokukában turkált,mellette pedig két-három teli müanyagtáska,amiben talán a holmija volt.Mi csak bámultunk,ismét ÖT látjuk.Láttuk már többször is mindig csütörtökön ugyanazon idöpontban,ugyanabban az irányban.Menetben láttuk ÖT,mentünk sietösen a munkánkra.

Ahogy tesszük dolgunkat ismét feltünt,jött kezében motyojával.Tán a szelet fehérkenyérre gondolva valamit motyogot magában és a kenyér ízét érezte még a szájában.

 

Utóirat!

Mindezt ma láttuk itt kinnt Németországban 2014 február 20.-án!
 
2014.febr.19.

Hatalom mánia

von Tibor Takacs, Mittwoch, 19. Februar 2014 um 19:13

Putyin is hatalom mániás,és ellenvéleményt nem tür.Most láttam,hogy Szocsiban is verekedtek a rendörök és a velük együttmüködö segédkozákok.Az egykor betiltott rock együttes tagjait verték a hülyék.Férfiak nök ellen.

 
2014.febr.17.
 
Sógor Ferenc egy érdekes kis írását osztom meg ezúttal. Bízom abban, hogy mások tetszését is elnyeri ?!...
„Nem tudhatom, hogy…”

Negyven évvel ezelőtt, (hihetetlen, hogy milyen régen volt!) az akkori
gyermekszervezet egyik vezetőjeként Csillebércen voltam tovább-képzésen. Fiatal társaimmal együtt elméletben és gyakorlatban, azt tanultuk, hogy hogyan kell a gyerekeknek a tanulás mellett értelmes szabadidős programokat szervezni. Milyen módszerekkel lehet a gyermekeknek a család (melybe beleszületik!) és az iskola (amely egy idő múlva kötelező!)mellett vonzó, élményekkel teli, a már meg- szerzett tudás kibővítésére alkalmas eseményeket biztosítani?
Hazánk különböző pontjairól érkezett közel kétszáz fiatal úttörő-vezetőből mintegy ötvenen az akkori gyermekintézményekben, az úttörőházakban dolgoztunk. Szerencsénk volt, mi azért kaptuk a fizetésünket, hogy délután, hétvégéken és nyaranta szakkörökben, klubokban, kisközösségekben vagy a táborokban számtalan lehetőség közül választva a gyermekekkel való együttműködéssel alakítsuk a személyiségüket.
Szerencsénk volt, mert az úttörőházban járni nem volt kötelező, ezért az odajárókat, a programokon résztvevőket szinte fegyelmezni sem kellett s ez számomra életre szóló sikerélményt jelentett.
Közel tizenöt éven keresztül a gyalogos vándortáborozások során bejártuk hazánk tájait, nem beszéltünk a hazaszeretetről hanem lehetőséget adtunk a személyes megélésre!
A bevezetőmben említett képzésen a rajunkat Radnóti Miklósról neveztük el. Egyik pesti magyar szakos társam említette, hogy a Pozsonyi úton a régi lakásban lakik Gyarmati Fanni!
Természetesen, mint fiatal „forrófejű” nem törődve a protokollal, azonnal kitaláltuk, hogy meghívjuk közénk!
Sajnos nem volt a fővárosban, de hazaérkezése után telefonon üzenetet hagyott, hogy visszaérkezésem után hívjam fel.
Soha nem fogom elfelejteni azt az estét amikor a telefonban meghallottam kedves, barátságos hangját: mintha régóta ismernénk egymást! A megbeszélt időpont után másnap este izgatottan csengettünk ajtaján. Lenyűgöző élmény volt abban a lakásban körülnézni amelyben a költő, Radnóti Miklós élt, alkotott! Megsimogatni a bútorokat, azt az asztalt, széket, mappákat, füzeteket, ceruzákat megérinteni amelyek ugyanott voltak ahol a költő hagyta! Mintha csak néhány perce lépett volna ki az ajtón!
A bemutatkozásunk után a kora estétől éjfélig tartó beszélgetés, az általa tartott emlékezés, az 1927-től kialakult szerelmük (a 18 éves ifjú költő és a 14 éves Fanni) általunk is ismert, sok-sok versben megfo-galmazott érzésein túl, szinte „történelmi lecke” volt számunkra!

„Kedves érdeklődését hálásan köszönöm és sok-sok örömöt kívánok
szép munkájához! Radnóti Miklósné (15 XI 73)”

A papírlapra írt sajátkezű sorai a mai napig fontos emlék a Radnóti kötetemben. A könyvből kieső, száz éves születésnapját köszöntő írást illusztráló fotón ugyanaz a szobaberendezés amiben négy évtizeddel ezelőtt magam is helyet foglalhattam!
Néhány nap múlva szeptember 8-án lesz 101 éves! Őszinte tisztelettel, csodálattal kívánok boldog hétköznapokat!

Sógor Ferenc, Sopron
 
2014.febr.15.

Az érem másik oldala

von Tibor Takacs, Samstag, 15. Februar 2014 um 18:22

Az érem egyik oldala

Feltehetünk itt kérdéseket,hogy megy-e,nem megy-e Orbán,mi lesz vele a választások után.A MI véleményünk azonos,ez nem lehet vita tárgya.Erröl nem is kell hogy tárgyaljunk.Az érem egyik oldala ez.

 

Az érem másik oldala.

Mármint azok akik Orbán mellett állnak.Ök mit mondanának erre a kérdésre?A ö szájukból a  válasz egyértelmü.Ez az Ö véleményük.ÖK mennyien vannak,mennyi embert tudnak mozgósítani.Mivel érvelnek,mivel akarják a választópolgárokat meggyözni.Vagy tán meggyözték a szavazásra jogosultakat,esetleg talán  még nem?

No,és az egyszeri magyar választó mit gondol,mit érez?Kérdések,kérdések,kérd..,ké...,k...,

Majd ápr. 6-án meglátjuk.No,és azt is meglátjuk mit fog csinálni az érem másik oldala.
 
2014.febr.8.

Hütlenség

von Tibor Takacs, Sonntag, 9. Februar 2014 um 18:30

Az ARTE francia-német adón  Filozófia címü müsorban a múlt század talán legnagyobb gondolkodójáról Marx Károlyról egy beszélgetést volt szerencsém végig nézni.A film itt érhetö el:http://www.arte.tv/de/planet-marx-yvon-quiniou-ist-zu-gast-bei-raphael-enthoven-in-philosophie/7778558.html

A müsor elején felvetödött a kérdés,hogy a marxizmus humánus-e,és itt rögtön egy olyan választ adott a megkédezett, Marxot és tanait jól ismerö filozófus,hogy az eddig létezö Szocializmusok hütlenek lettek a MARXIZMUSHOZ!Ez a következö összefüggésben hangzott el.Idézem:"A marxismus und seine Verkörperung unterschiden."Magyarul:"A marxizmus és annak a megjelenése különbözö."

Ami fülemet nagyon megütötte az amikora következö kijelentés hangzott el.Idézem:" Die Großindustrie ist eine voraussetzzung für die Kommunismus."Magyarul:"A nagyipar egy elöfeltétele a Kommunizmusnak."

A müsorban szó esett arról,hogy milyen véleménye volt Marxnak a zsidóságról.Ahogy kivettem a beszélgetésböl személyes tapasztalata volt ezzel kapcsolatban a "Nagy Öregnek"mivel édesapja izraelita volt.

A végén pedig a következö hangzott el ettöl a filozófustól aki saját magát idézve úgy fejezte ki magát ,hogy:"Wer ein Interessantes Leben führt,verliert das Intersse an,materiellen Werte."Magyarul:Aki érdekes életet él,elveszti érdeklödését az anyagi értéken."
Talán sokak érdeklödését felkeltette ez a dokumentum és bizonyos német tudással meg lehet érteni a filmben elhangzottakat.
 
 
2014.febr.8.

Kitörés napja?

von Tibor Takacs, Samstag, 8. Februar 2014 um 19:05

Ja,igen kitörtek onann ahová be lettek kerítve.Sajnos a helyzet hozta úgy,hogy szép fövárosunk ostrom alá került,mert ennek a barna-bagázsnak a dicsö elödei a szent hazára hivatkozva még mindig a német érdekeket védték az utolsó csatlósként.Esély és lehetöség lett volna arra,hogy az egész ne így alakuljon,már a háború elején,de pusztulás közepén,söt akkor is amikor már be volt kerítve Budapest.Gondoljunk csak Osztyapenkó kapitányra,vagy Steimez Miklósra!Öket lelötték,mert békeultimátumot hoztak és nem emlékeznek meg róluk!

Pert fontolgatok

von Béla Sógor, Samstag, 8. Februar 2014 um 19:05

Pert fontolgatok

 

Perre viszem a szemorvosom és az optikusom ! Már hányszor jártam náluk, vizsgáltak hagyományos módokon és komputerrel, írtak fel külön olvasó és távolbalátó-, majd bifokális-, később multifokális szemüveget, mindhiába.

Valahogy képtelenek megtalálni azt az eszközt, mely megfelel. És hiába reklamálok. Folyamatosan azt kérdezgetik, miért nem vagyok elégedett. Mondhatom én, hogy nem jól látok. Mindannyiszor újra vizsgálnak, s mindig azonos az eredmény: most is ugyanazt a szemüveget ajánlják…

Pedig mondom, hogy nem jó. Egészen mást látok vele (nélküle semmit), mit amit látnom kellene…

Miniszterelnökünk (vigyázzban álltam, míg a szót leírtam !) megmondta, hogy nekem most sokkal jobb, mint 2010. előtt volt. Meg, hogy rezsicsökkentés. És el ne felejtsem: kiteljesedett a demokrácia. Mindenki azonos jogokkal rendelkezik. Én ezt is másként látom.

A belügyminiszter pátosszal mondta, hogy az országban rend van… Én összetört játszótereket, busz várókat, összefirkált falakat, és nyilas egyenruhára hajazó maskarában masírozó hordákat látok.

Nos, ugye kedves szemorvosok és optikusok !... Mégiscsak használhatatlan az a szemüveg, amit nekem adtak ?!... A per most már elkerülhetetlen…

De, hogy ne legyek ennyire negatív, még egy apró gondolat: Orbán Viktor egy nem régi beszédében azt mondta: „fejétől büdös a hal”. Jelentem (mert ezt látnom nem kell, itt nem játszik a szemüveg !) ezzel az állítással ezúttal egyetértek.

 (Sógor Béla)

(2014. 02. 08.)

 

"Szélsőséges csoportok szombaton az elesett katonákra való megemlékezés ürügyéve tartanak neonáci seregszemlét. Civilizált társadalmakban az ilyen szervezkedést a hatóságok akadályozzák meg, hiszen veszélyes a demokráciára és nem csak a kisebbségek test épségére, hanem minden egyes emberre, ak józan ésszel elutasítja ezt a deviáns gyűlöletpolitikát A rendszerváltás után közvetlenül uralkodó rasszista és antikommunista kormánypolitika olyan társadalmi nyomort eredményezett amely feszültségének elvezetésére a jelenleg hatalom is fasiszta szervezeteket támogat és az ideológiájukat terjeszti. A nyomor által szült félelem dühöt szült, az pedig gyűlöletet, a gyűlölet pedig erőszakot."

 
2014.jan.31.

Csak úgy!

von Tibor Takacs, Freitag, 31. Januar 2014 um 18:19

Azon is gondolkodom,hogy mi lesz rendvédelmi vagy mondjuk így fegyveres szervek állolmányával ha gyöz az ellenzéki összefogás.Most még oszlatnak,végrehatják az "Állam bácsi parancsát" de,hogy fognak az emberek szemébe nézni,ha az állam bácsi,már nem lesz?Mit fognak mondani,tán azt,hogy "parancsra tettem"!Igen van ilyen kifejezés a katonai zsargonban,söt a parancsot nem lehet meg... ,mert az csak szaporodik.Szóval erröl ennyit.

Eszembe jut még 1989 Romániája,amikor az elnöki palotát katonák is ostromolták,az egyikük szinte extázisban lengette a román zászlót.ÖK,Ö át állt a nép oldalára.

No,meg itt van Ukraja.A helyzet mindig bonyolultabb,és nem tudni mi lesz a vége.A kelet-Európai országok csak harcok,fegyvers harcok árán tudnak rendszert,kormányt váltani?Ennyire erös befolyása van még az egykori Szovjetuniónak,a mai Oroszországnak?És itt felmerül az a kérdés is,hogy a háborúk törvényszerüek e?Miért törnek ki?Vajon gazdasági okok miatt,vagy vannak e etnikai nemzetiségi problémák amiért háborúk keletkeznek.Megnézve az Elsö Világháború kitörését megelözö egy hónapról készült doku-játékfilmet én ilyen következtetésre jutottam.

 

UI:Tudom,hogy ebben az irásban kicsit elkalandoztam,más-más témákról írtam,de ilyen gondolatok voltak,vannak a fejemben.

 

 
2014.jan.26.

Érdekek harca

von Tibor Takacs, Sonntag, 26. Januar 2014 um 13:26

Forrong a világ!Akárhová tekintünk,bármelyik földrészre legyen az Európa,Afrika, Ázsia közel vagy távol-kelet mindehol a harc valamelyik formája megy a hatalom megtartásáért vagy annak megszerzése érdekében.Mi ez a jelenség.

Az emberek a nép elégedetlen,nem jó,nem kívánja azt a közeget amiben él,vagy hatalmak harca folyik érdekeik fenntartása érdekében.Talán a Földünkön fennálló társadalmi rendszerrel van baj,magával a kapitalizmussal,és az ellentmondásaiból következöen szükséges egy radikális megoldás.

Sorolhatnánk a válság területeket,Ukrajántól Tajvánon át Közép-Afrikáig,de megállapíthatjuk,hogy igen is az érdekek harcának vagyunk a tanúi!

Megint eszembe jut a Tanú címü film:"Pelikán elvtárs a harc fokózodik!"
 
2014.jan.25.
 

KÉRLEK BENNETEKET, HOGY SEGITSETEK MEGOSZTANI, HOGY SOKAKHOZ ELJUSSON...OLYANOKHOZ IS AKIK NINCSENEK FENNT A FACEBOOKON...ISMERÖSÖK, BARÁTOK...STB. A CIVILEK EREJE A TÖMEGBEN REJLIK..MEG KELL, HOGY MUTASSUK, HOGY SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK NORMÁLISAN GONDOLKODÓ, KIREKESZTÉS ELLEN KÜZDŐ EMBEREK-DEMOKRATÁK MINT ŐK. 2014. február 1 15:00 SZABADSÁG TÉR - A VOLT TV SZÉKHÁZ ELŐTT!

Több szélsőjobboldali szervezet közösen akar megemlékezni „becsület napjáról” február 8-án. Előtte egy héttel, február elsején 15 órakor flashmobon tiltakozunk, és követeljük, hogy a kormányzat és szervei ne engedélyezzék, tiltsák be – nem csak a megemlékezést, hanem minden szélsőjobboldali szervezetet, és szélsőséges megnyilvánulásoknak ne adjon teret, ne támogassa azokat. Tiltakozunk a hírhedt, immár engedélyezett "emlékmű" felállítása ellen is, követeljük az engedélyek visszavonását. Négy pártból hívunk felszólalókat: MSZP, DK, Együtt-PM és Liberálisok. Szeretnénk ezen a megmozdulásunkon is a pártok együttes fellépését biztosítani, és példát adni.
FELSZÓLAL:
HILLER ISTVÁN, VADAI ÁGNES, KARÁCSONY GERGELY, POPPER GÁBOR
 
2014.jan.23.

Kormányváltás! Rendszerváltás?

von Tibor Takacs, Donnerstag, 23. Januar 2014 um 19:52

Baloldaliként sokat töprengtem,töprengek azon,hogy ha Orbán és csapata kikap a választásokon,tehát kormányváltás következik be,úgy a rendszer is meg fog változni?Ugye jó a kérdés!!!

A balos szívem azt mondja változzon meg a rendszer,mig az eszem,ami nem jobbos azt mondja,hogy egy rendszerváltásnak nincs meg a reális esélye.Mit is jelent rendszerváltás?Más társdalami rendet akarunk,akarnak lértehozni,megvalósítani?Biztos,hogy a jelenlegi gazdasági-társadalmi renden kívül van egy magasabb fejletebb,és föleg egyenlöbb,igazságosabb  társadalmi rend.Ezt tán annak idején tanultuk is!Irhatnám azt is,hogy sokan nosztalgiával gondolnak arra az emberöltöre amikor még az a társadalom létezett hazánkban.

Ha megnézzük hazánk geopolitikai vagy nemzetközi viszonyait láthatjuk,hogy  ez nem teszi lehetövé egy rendszerváltás létrejöttét!!!

Ebben a helyzetben bárhogy is van itt ma közép,közép-kelet Európában nincs meggyözö alternatívája egy ilyen társadalmi rendnek.

A mai magyar ellenzéki pártok amleyek e kormány leváltásáért végre valahára koalicíóra léptek demokratikus pártok,de attól a gondolatvilágtól amely annak idején létezett nagyon messze állnak.Persze vannak még más ellenzéki erök akik azoknak az évtizedeknek az eszméit képviselik,de ök nem képesek egy rendszerváltást végrehajtani.

 

Kormányváltás - Rendszerváltás Reflexió.

von Béla Sógor, Donnerstag, 23. Januar 2014 um 20:18

Kell-e rendszerváltás :

  • Azt mondom, azért sem kell, mert mi semmit nem tudunk rendesen csinálni. Ha tudnánk jobbat, valami újat, esetleg meg lehetne próbálkozni... De mi a sebeinket nyalogatjuk, s hol jobb, hol rosszabb időszakait böfögjük vissza múltunknak. Aztán hozzá rakunk valami újnak képzelt fantazmagóriát... Később csodálkozunk, hogy semmi jó nem sült ki belőle... Arról nem is beszélve, hogy egy váltásnál mindent kidobunk (azt is, ami jól működött !) így soha nem lesz igazán folytonosságunk. Nincs mire építenünk, nincs mit meghaladnunk... Vagyis: állítom, nem rendszert, csak kurzust kell váltanunk... S a mostaniak helyett olyanokra kell bíznunk az országot, akiknek van eszük és bátorságuk megtartani ami jó, s kidobni ami rossz. Akik a társadalom többségének érdekeit is számon tartják, ésszerű és jogos igényeiket lehetőségek szerint kielégítik. Úgy, hogy közben nem akarják megfojtani azt a kisebbséget, melynek pénzéből él az ország... És mindenkivel megtanítják, hogy ma már teljesen mást jelent a munkás, a paraszt, az értelmiségi megjelölés, mint akár csak 30 évvel ezelőtt. (Hogy régebbre már végképp ne nyúljak vissza !) Azaz új struktúrában új fogalmakkal kell operálnunk... És meg kell értetnünk mindenkivel, hogy az élet folyamatos tanulásra kényszerít mindenkit, aki nem elégszik meg az utca seprésével vagy az árkok kotrásával... Nem egyszerű feladat. De nehezebb, mint akár békésen, akár véresen "rendszert váltani"...
 
2014.jan.19.

Mit látnátok szívesebben?

von Tibor Takacs, Sonntag, 19. Januar 2014 um 18:03

Én  szívesebben látnám a Vörös Csillagot az Országház tornyán,mint a Horthy-nótát menetelve éneklö magyar gárdistákat,de most ezt a Társadalmi rendszert még nem lehet leváltani,csak a most hivatalban lévö magyar kormányt!!!

UI:ÉS TI????
 
2014.jan.18.

Kételyek

von Tibor Takacs, Samstag, 18. Januar 2014 um 15:52

Feltettem egy kérdést a balos csoport oldalán.

A következö írás nagyon frappáns válasz e kérdésre.

Vajon hova tűnt a Kárpát medencéből az egykor büszke, bátor, szabadságszerető MAGYAR nép? Mert minden jel arra mutat, hogy azok, akik a helyüket elfoglalták, csak árnyékai Dózsa, Rákóczi, Kossuth emlékének! Az ősök fel mertek lépni a jogaikért, nem hagyták magukat leigázni, cselédsorba, rabszolgaságba süllyeszteni magukat! Nem hagyták, hogy egy maroknyi bűnöző kifossza őket, nem tűrték zombiként, hogy még az unokáik is nyögjék annak a terheit, amit ez a bűnözői csoport rak a vállunkra! Volt felelősség érzetük az ország és az !utódaik iránt!!!
A mai nép mit csinál? Mindegy mit művel vele a maffia, csak lapít és kussol, jó keresztény módjára odatartja a másik arcát is, csapjanak abba is bele, és lelkesen menetel, dicsőíti a rablóvezért! Ilyen elfajzott, rabszolganemzetté váltunk?
Ébredjünk fel a zombi állapotból, keressük meg az elvesztett önbecsülésünket, változtassunk ezen a helyzeten, mutassuk meg a világnak, hogy nem halt ki a MAGYAR NÉP a Kárpát medencéből!!!


Tibor Takacs No,Lajos!Például ezért kételkedem.Meg akartam fogalmazni,hogy miért is,"kételkedem",de itt a válasz rá.No,még annyit,hogy az a maroknyi ember aki a szavát hallatja az is egymás közt veszekszik!
 Béla SógorTibi !... Ez a kérdés (és a belecsomagolt válasz) nagyon leegyszerűsítő. Emiatt hamis is... Mert, kit értünk magyar nép alatt ? ... A nemeseket vagy a jobbágyokat ? Az arisztokráciát vagy a cselédsorban élő köznépet ? ... Ha korábbra nem nézünk is vissza, ötszáz év kellett, hogy Dózsa színre lépjen. Mi lett a sorsa ?!... És kik ellen léptek fel később, akik tenni bátrak voltak ? Saját uraik ellen ?... Szóval sokkal több itt a megválaszolásra váró kérdés...
 
2014.jan.14.

Felhívás!!!!

von Tibor Takacs, Dienstag, 14. Januar 2014 um 15:56
"Létrejött egy teljesebb körű demokratikus ellenzéki összefogás.Van aki fanyalog.Legyünk intelligensek és gondolkodjunk. Ezért tudnak külföldön nagykoalíciót építeni a demokratikus erők, mert intelligensek. Heller Ágnesnek most igaza lett, nagyon remélem, hogy a választókkal kapcsolatban is igaza lesz, hogy gáz álarcban, gumikesztyűben, de szavazni fognak az Összefogásra, mert le kell váltani a kormányt! Bízom a baloldali választók intelligenciájában, hogy ezt tényleg belátják!"

Tölem!Németország,nagykoalicíó!"Ha az ország érdeke úgy kívánja" ídézet Frau Merkeltöl!!!

 

A Nostradamus hatás

von Tibor Takacs, Montag, 13. Januar 2014 um 21:19

Der Nostradamus Effekt

Tegnap néztem egy dokumentum filmet a "Nagy Vezérröl".Megdöbbentö ami abban bemutattak és az,hogy még mindig vannak szélsöséges-fanatikus követöi pl:az USA-ban.Gondolom hallottatok Nosztredamuszról és vizióiról.Söt a Bibliában van egy olyan rész ahol Histerként egy név bukkan elö.Talán a témától kicsit eltér amit leírtam,de a tiszta ária stb. a Jobbikban is bennt lehet.

 

Itt az említett fílm.

 

http://www.n24.de/n24/Mediathek/Dokumentationen/d/2644612/adolf-hitler.html
A tartalma miatt csak 23 órától nézhetö!
 
2014.jan.12.

Téli esték

von Tibor Takacs, Sonntag, 12. Januar 2014 um 14:37

A tél havában vagyunk,bár az elmúlt idöben tavaszias meleg volt mégis ilyentájt az ember hajlamos arra,hogy több könyvet olvasson.Hát én is ezt tettem az elözö hónapokban.

Igaz,már magyarul is olvastam,de most a német kiadásban újra volt szerecsém kézbe venni "A tü a szénakazalban" "Die Nadel" címü nagysikerü könyvet.Közülletek is bitzos sokan olvasták vagy moziban Tv-ben láttátok megfilmesített változatát.Attól függetlenül a történet mondanivalója az,hogy hogyan lettek átejtve a németek akik e szuperkém segítségével majdnem rájöttek a nagy blöffre!

 

A német illetve porosz militarizmus talán az  egyik ranyogó példája "Hauptmann von Köpenick" cimü mü ami szintén már sokszor meg lett filmesítve.Nem ezt a könyvet hanem"Ohne Glanz und Gloria" "Fény és ragyogás nélkül" könyvet olvastam,amely a dolgok és a cselekmény hátterét,elözményeit és következményeit tárgyalja.Hogyan lehet egy katona államban amiely a Vilmos-kori Németország volt az elsö világháború elött, porosz századosi egyenruhában egy kerületi polgármesteri hivatalt megszállnia és az ott lévö pénzt el rekvirálnia egy szabómesternek katonák segítségével.

Ki volt ez az ember,honnan jött,hogyan fogták el,és mi lett vele a késöbbiek során.Ezt tárgyalja ez a könyv.A végsö következtetés pedig az,hogy "Ha valakin akkor egyenruha volt" mégha civil is az illetö akkor akár háborút is kirobbanthatott az akkori boldog békeidöben.

 

Egy harmadik könyv  "Laura Pelmer titkos naplója" fö mondanivalója az,hogy hogyan lehet egy 13 éves tinédzserböl alkohol és kábítószerfüggö valaki aki a történet végén öngyilkos lesz.A naplót halála után 1989 -ben megtalálják,amikor Laura 19 éves és az utolsó oldalakon már nincs dátum illetve oldalak hiányoznak.

 

Hát röviden ennyit az eddig eltelt téli estékröl.


Read more: http://www.balos.hupont.hu/#ixzz2wUrC9rlW
Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. SÁTOR PAVILON SÁTOR SÖR PIACI RENDEZVÉNYSÁTOR ÁRUS HARMONIKA EASY UP SÁTOR!

► Pavilon sátraink Vízállóak, vízlepergetősek, belül gumis, kívül szövet - v. PVC, UV szűrős! RENDEZVÉNY-PARTY-RAKTÁRSÁTORNAK! IPARI ÉS SÁTORCSARNOKOKNAK! ELADÁS BÉRBEADÁS!

bankbiztositas.hupont.hu

2. BÁDOGOS SZAKÜZLET Tiszafüred

► Bádogos- és fémlemez áruk, acél-, alumínium-, cink tetőfedő és ereszcsatorna rendszerek, trapézlemez és polikarbonátok, kiegészítők, lemezmegmunkáló gépek, kéziszerszámok márka- és szakkereskedése

badogosszakuzlet.hupont.hu

3. Biatorbágy eladó lakás | Lakás eladó Biatorbágy lakóparkban

► Biatorbágy Lakás Eladó | Új építésű szuper lakás 61 nm + 55nm saját kert

biatorbagy-elado-lakas.hupont.hu

4. Nyaralás a Balatonnál!

► Olcsó, de színvonalas szálláshely Fonyódon!

balatonnyaralas.hupont.hu

5. Exkluzív búvóhely a Bp. XI. Nádorliget lakóparkban...

► Van kivel, de nincs hol? Extrán felszerelt búvóhely néhány órára is kiadó! Romantikus hangulat, programozható LED fények, tantra fotel. Külön kérésre: szexhinta, felnőtt filmek.

buvohely-ujbuda.hupont.hu

6. TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST

► TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST. NINCS KAUCIÓ! INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN! KEDVEZŐ BÉRLETI DÍJ!

budapestigepkolcsonzo.hupont.hu

7. Bútor, bútorfestés, gyermekbútor, konyhabútor, egyedi bútor, stb.

► Olcsó bútorlap, bútorasztalos - bútorkészítés, szekrény - modern asztalok, fafaragás, beépített bútor ára, használt faipari gépek.

butor-lap.hupont.hu

8. Bevételnövelés a KKV szektorban - Kasza Tamás

► Miért nincs elég bevétel a kkv szektorban az értékesítésből? Kasza Tamás elmondja bevétel növelő tippjeit, amiket több, mint 400 kkv sikeresen használ már. Legyen ÖN a következő!

bevetelnoveles.hupont.hu

9. Bio vetőmagok saját kertemből

► Falun élni nagyon jó! És ez így is lesz, ameddig a városi ezt meg nem tudja! ... Ne harcolj a sötétség ellen. Gyújtsál gyertyát. Sokan fognak követni.

biovetomag.hupont.hu

10. Budapesti Költöztető - Bútorszállító

► Profi költöztetést és bútorszállítás Budapesten, vállalunk még: irodaköltöztetést, lomtalanítást Budapesten, zongoraszállítás Budapesten, belföldi költöztetés, költöztetés Magyarországra, nemzetközi költöztetés, költöztetés bútorszállítás fóliázással

budapestkoltozteto.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

coinmoin.hupont.hu

2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

3. MaTi-CAR Kft. - ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Utángyártott, gyári , és bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

4. ZaZa Kutyaruha

► Kutyahidegben, kutyaruhában, tiszta marad, legalább a kabát alatt. Kutyaruhák egyedi méretre

zaza-kutyaruha.hupont.hu

5. Álomfejtés

► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

alomfejtes.hupont.hu

6. PLASĂ DE SÂRMĂ, PLASĂ DE PROTECŢIE ÎMPOTRIVA ANIMALELOR SĂLBATIC-BRASOV

► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

gard.hupont.hu

7. ZEMPLÉNI TÁJAK CSODÁLATOS KÉPEI, IDÉZETEK,VERSEK,KÉPEK

► ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! "Bízd magad barátokra. De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek". Stephanie Dowrick

elvonultan.hupont.hu

8. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG ! ISZKIRI-TRAVEL

► SZERDA-CSÜTÖRTÖK-SZOMBAT NÉMETORSZÁG FELÉ!CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK-VASÁRNAP MAGYARORSZÁG FELÉ!Utazási igényeket sms-ben vagy a 06-70-429-6227 telefonszámon várjuk.

velemutazz.hupont.hu

9. Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

► ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

10. MaTi-CAR Kft. Miskolc*ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Gyári alkatrészek,Utángyártott-Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Opel alkatrészek,AUDI-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-KIA-MAZDA-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-VW alkatrészek-szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

maticar-alkatreszek.hupont.hu

11. Egészségügyi tananyagok mindenkinek

► “A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”

egeszsegugy.hupont.hu

12. GTA San Andreas

► Minden, amit tudni kell a GTA-ról! Kódok, módok, végigjátszás és egyebek! :)

gta-sandreas.hupont.hu

13. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

14. Tis-CaR-Sec Kft - KOREAI ÉS JAPÁN AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON..

► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/DAIHATSU/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

japanautoalkatresz.hupont.hu

15. Tanulj velem könnyen németül!

► Oldalamat azoknak ajánlom akik el szeretnék sajátítani a német nyelv alapjait. könnyen, egyszerűen,gyorsan.

konnyennemetul.hupont.hu

16. Nagymamám konyhájából

► receptek a kredenc mélyéről

nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

17. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

18. Eszterlánc Kreatív Hobby üzlet / Pécs

► Nem csak a "kézügyeseké" a világ, aki ügyes az rajzol vagy fest....a többiek hozzánk jönnek:) ! Pécs, JÓKAI Mór U. 6.

devaimarti.hupont.hu

19. KISBIG KIFŐZDE

► A magyar konyha és a világ ízei hagyományos kézműves technológiával valódi alapanyagokból!

kisbig.hupont.hu

20. Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

► Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

albaregalis.hupont.hu

21. MaTi-CAR Kft. Miskolc*ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Ajtókilincsek AUDI-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-KIA-MAZDA-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-VW autótípusokhoz. Alkatrészek szinte minden autóhoz elérhető áron....

ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

22. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

23. MaTi-CaR Kft. -> Új, utángyártott OLASZ autó alkatrészek akció!

► ALFA ROMEO - FIAT - LANCIA autóalkatrészek hihetetlen áron! Olasz autóalkatrészek akciósan!

olasz-auto-alkatreszek.hupont.hu

24. Használt alkatrészek értékesítése!

► Eladó alkatrészek, Elérhetőség: 06-30/892-17-36

alkatreszbazar.hupont.hu

25. CSILLOGÓ képek, feliratok és sok más dolog! Honlapkészítéshez kiegészítők.

► Üdvözöllek az oldalamon! Fotóim, Képeslapjaim Emlékversek, csillogó képek, feliratok, sorelválasztók, és még sok minden...A listát még bővítem, érdemes benézni hozzám!

vajdamariann.hupont.hu

26. Jogi tanácsadás, Családjog, Ingatlanjog, Bontóper, Cégjog, budapesti ÜGYVÉD

► Bontóper, ingatlan adásvételi jogi tanácsadás, családjog, ingatlanjog, öröklésjog, cégjog, kártérítési jog Dr Mohos Gábor ügyvéd Budapest XIII. 06-20 354 8963

jogimegoldasok.hupont.hu

27. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

28. Lámpa alkatrész,üvegbura,lámpabura,paraszt bura,csilláralkatrész,csillár

► Petróleum lámpa alkatrész,üvegbura lámpabura.Elérhetőség:0036/20-416-1273,E-mail:uvegbura28@gmail.com

lampaalkatreszek.hupont.hu

29. MAGYAR Locsolótömlő, ipari tömlő, öntözés, kert, otthon

► locsolótömlő, kerti tömlő, szivattyútömlő, szívótömlő, tömlővég, tömlőösszekötő, tömlőcsatlakozó, szivattyú, gyorscsatlakozó, 1"-os gyorscsatlakozós rendszer, bilincs, szórófej, takaróponyva, szerelvény, Weekend Master, Master Extra, Master Plus, ATS

locsolotomlo.hupont.hu

30. ANTENNABOLT-WEBÁRUHÁZ A BP 1174.BOCSKAI U 29.

► TEL:0612570573,+36309847295 MINDIGTV,FÖLDI ANTENNA, MŰHOLDVEVŐ,KAMION ANTENNABOLT.

sat.hupont.hu

31. BETEKINTÉS AZ ÓVODAI ÉLETBE - Goró Erzsébet óvónő

► " Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített" - Chateubriand

ovodaivilag.hupont.hu

32. ~Csajsziknak~

► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz

csajszik-oldala-love-it.hupont.hu

33. TOYOTA ALKATRÉSZ MISKOLCON! TOYOTA ALKATRÉSZEK AKCIÓS ÁRON!

► Gyári-, utángyártott autóalkatrészek TOYOTA 4-RUNNER, AYGO, AVENSIS, AURIS, CAMRY, CARINA, CELICA, COROLLA, DYNA, HIACE, HILUX, IQ, LAND CRUISER, PICKUP, PREVIA, PRIUS, PREMIO, RAV4, STARLET, URBAN CRUISER, VERSO, YARIS típusokhoz akciós áron!

toyota-alkatreszek.hupont.hu

34. Profi gázszerelő Budapest és környéke

► Precíz gázszerelő Budapest és övezete, korrekt árak, garancia 06 30 457-9181

gazszerelobudapest.hupont.hu

35. ☺Idézetek^^

► ...ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen :)

idezzeteek.hupont.hu

36. MaTi-CAR Kft. Miskolc *FRANCIA* AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Gyári/Utángyártott/Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. CITROEN ALKATRÉSZEK-DACIA ALKATRÉSZEK-PEUGEOT ALKATRÉSZEK-RENAULT ALKATRÉSZEK-FRANCIA autókhoz alkatrészek elérhető áron..

francia-auto-alkatreszek.hupont.hu

37. MÉREGTELENÍTÉS REG-ENOR A TÚLSÚLY ÉS AZ ÖREGEDÉS ELLEN! RO VIZTISZTÍTÓK!

► BIOBOLT WEBÁRUHÁZ: TERMÉKBEMUTATÓ- ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁRA ÉS KÖRNYEZET VÉDELEMRE ALKALMAS TERMÉKEKET, TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐKET KÍNÁLUNK! VÍZTISZTÍTÓK AZ EGÉSZSÉGÉRT!

meregtelenites.hupont.hu

38. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-329-4217

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

39. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

40. MaTi-CaR Kft. -> Új, utángyártott fűtőmotor-előtét ellenállás akció!

► Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW fűtőmotor előtét ellenállás, fűtőradiátor, fűtőventillátor

futomotorelotetellenallas.hupont.hu

41. A földrajz

► .

foldrajzkrisz.hupont.hu

42. Védett Föld

► Föld és Természetvédelem: (Védett és kipusztult állatfajok - Védett növényeink) A Tasmán Tigris - (másnéven) - Az Erszényes Farkas. (Veszélyeztetettségi státusz: besorolás)

vedettfold.hupont.hu

43. Lakatos Budapest

► 40 éves tapasztalattal rendelkező lakatos Budapest területén és környékén vállalja kerítések, kapuk, korlátok, tetőszerkezetek elkészítését 06 70 528-8645; kovacsoltvaskerites@yahoo.com

lakatosbudapest.hupont.hu

44. Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

► Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

lapfoldiketto.hupont.hu

45. Bio vetőmagok saját kertemből

► Falun élni nagyon jó! És ez így is lesz, ameddig a városi ezt meg nem tudja! ... Ne harcolj a sötétség ellen. Gyújtsál gyertyát. Sokan fognak követni.

biovetomag.hupont.hu

46. Finom ízek varázsa

► Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

ki-suti.hupont.hu

47. Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

► Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

hiressegek.hupont.hu

48. Burkolás-gipszkartonozás

► Építőipari kivitelező hideg-meleg burkolást, gipszkartonozást, festést vállal Budapesten és környezetében. A helyszíni felmérés után korrekt árajánlat! Norius Holding Kft.

burkolas-festes-gipszk.hupont.hu

49. MINŐSÉGI ANGOL HASZNÁLTRUHA ÉS HOLLAND HASZNÁLT RUHA NAGYKERESKEDÉS

► ANGOL HASZNÁLT RUHA - HOLLAND HASZNÁLTRUHA - MINŐSÉGI BÁLÁS RUHA OLCSÓN, JÓ MINŐSÉGBEN KÖZVETLENÜL AZ IMPORTŐRTŐL

angolbala.hupont.hu

50. Csak foci

► Az egész foci, semmi más

csakfoci.hupont.hu

51. Szórakozz jól!

► Ezen az oldalon vicceket olvashatsz,ami bearanyozhatja a napodat!

szorakozzjol.hupont.hu

52. HATODIK NAPON

► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://napcsillag.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

hatodiknapon.hupont.hu

53. Minden ami számvitel... A-tól Z-ig

► Számvitel vizsgára készülsz, vagy szeretnéd ismereteidet bővíteni, netán most ismerekedsz a tantárggyal vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy? Ha a válasz igen, akkor itt a helyed! Gyere, és számvitelezz Te is!

szamvitelezz.hupont.hu

54. Clara vagyok! Üdvözöllek Szeretettel!

► Csillogó,weboldal díszítő, glitteres képek,és még sokféle! Gyere kukk be! :) Ha meg tetszik valami nyugodtan viheted,vagy csak nézelődj.

klarika.hupont.hu

55. Naked Light

► Az idézet kifejezi az összes érzésed.Néha sírásra ,néha nevetésre késztet.

sajatidezetek.hupont.hu

56. KÉPESGÉP - a géphirdetések lapja - új és használt haszongépek, eszközök

► Eladó haszongépek, traktorok, talajművelők, betakarítók, építő- és földmunkagépek, daruk, emelők, targoncák, járművek, alkatrészek, tartozékok, szerviz. Hirdetései megjelenéséhez árajánlatot a kepesgep@gmail.com e-mail címen kérhet.

kepesgep.hupont.hu

57. MaTi-CaR Kft. autóalkatrészek elérhető áron...

► Főtengely ékszíjtárcsák-Szíjtárcsák Audi-Bmw-Citroen-chevrolet-Dacia-Daewoo-Fiat-Ford-Honda-Hyundai-Isuzu-Iveco-Kia-Lancia-Mazda-Mercedes-Mitsubishi-Nissan-Opel-Peugeot-Renault-Saab-Seat-Skoda-Suzuki-Toyota-Volvo-Vw-minden autótípushoz!

fotengely-ekszijtarcsa.hupont.hu

58. Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

► Élményeim...

esolivia.hupont.hu

59. Társasházkezelő - Közös képviselő -Társasház Üzemeltetés -Ingatlankezelés

► Mert mi a társasházak jövőjét képviseljük. Mi család tagjaként dolgozunk, és „családtagnak" is érezzük magunkat a társasházakban. Mi alakítjuk a társasházak jövőjét. Kapcsolat tel.: + 36 30 555 4367

tarsashazkezelo.hupont.hu

60. Képek, viccek és leírások az állatokról!

► Itt megnézheted az állatokról készült képeket és rövid leírásokat, állatos vicceket!

animalfun.hupont.hu

61. Vörösrózsa álmai Versek,gondolatok,természet

► Ez egy szerény,de szeretettel írt oldal

vorosrozsaalma.hupont.hu

62. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás 13 lépését. www.lezarasspecialista.hu

lezarasspecialista.hupont.hu

63. i d é z e t e k *_*

► ... Örüllök h. Erre az oldalra Kattintottál! (: Ha idézeteket keresel vagy verset ha csak jól szeretnél szórakozni, akkor jó helyen jársz! (: Kellemes időtöltést, és gyere vissza máskor is! (: puszii♥

szomruidezetek.hupont.hu

64. Használt, futózott és új gumik: Személy, Teher, Munkagép Tel.:06-70/6048810

► HASZNÁLTGUMI: (6.HÓNAP) FUTÓZOTT GUMI: (LEFUTÁSIG) ÚJ GUMI: (2. ÉV GARANCIÁVAL) Cím: H - 2060 BICSKE SZENT LÁSZLÓ ÚT 50. e-mail: unityrekft@gmail.com

gumi-reifen.hupont.hu

65. MaTi-CAR Kft. Miskolc*Új Fojtószelep-Fójtószelep ház akciós áron Miskolcon.

► Új Fojtószelep elérhető áron Miskolcon.AUDI-ALFA-BMW-CITROEN-CHEVROET-DAEWOO-FIAT-FORD-HONDA-HYUNDAI-KIA-MAZDA-MERCEDES-MITSUBISHI-NISSAN-PEUGEOT-RENAULT-SEAT-SKODA-TOYOTA-VW ,szinte minden autótípushoz fojtószelep elérhető áron..

fojtoszelep-fojtoszelepek.hupont.hu

66. TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!

► "Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

tegyukszeppeavilagot.hupont.hu

67. Versek, fotók, művészetek, süni, természet.

► "akkor lesz itt szép világ, ha égig ér a szarkaláb, és az úton sündisznócska, riszálja a popsiját"

antalkiss.hupont.hu

68. Keller cukrászat honlapja: torták, aprósütemények, pogácsák

► Honlapunkon megnézheti az általunk készített termékek fényképeit és tájékoztatást kap árainkról.

kellercukraszat.hupont.hu

69. Német online - távoktatás SKYPE-on

► Felkészülhet külföldi munkára, nyelvvizsgára, érettségire vagy egyszerűen tanulhatja a német nyelvet (kezdőként, újrakezdőként, haladóként ) - akár SKYPE-on is, saját otthonában.

nemet-tavoktatas.hupont.hu

70. KERTI JÁTÉK-Játszótér

► EU Szabványos Szabadtéri,Udvari és Közterületi Fa Játék várak Játszótéri eszközök,Egyedi tervezésű Játszóterek,Játszó udvarok és Játékok TELJES KÖRŰ KIVITELEZÉSE ENGEDÉLYEZTETÉSE 06-70-940-1795 kertijatekhj@gmail.com

kertijatek.hupont.hu

71. "B"liturgikus év RAJZOS EVANGELIUM, REJTVÉNYEK, kottás VÁLASZOS ZSOLTÁR

► Katolikus vasárnapi Igeliturgia gyerekek számára.Kottával turbózott válaszos zsoltárt is találtok, az adott ünnepnapon.Tegyük vonzóvá, és érdekessé a gyerekek számára azt a tanítást, amely a szívünkbe ültetve tud csak gyümölcsözővé válni!

rajzosevangelium.hupont.hu

72. http://tukoraltaltalanyos.hupont.hu/ REJTVÉNYEK KICSIKNEK

► Ezen az oldalon Bibliai ihletésű, rejtvényeket találhattok rejtvénytípusonként csoportosítva.

rejtvenyekkicsiknek.hupont.hu

73. Pesterzsébeti Használt gyerekruha és bababizományi

► Szerettel várunk pesterzsébeti üzletünkben nagy választékban találsz baba és gyermekruhát és babakocsit, etetőszéket, járókát, kiságyat, játékokat!

bababizomanyi.hupont.hu

74. Mobilkemence!- minden alkalomra ajándékozhat kemencét!

► Kiváló hőtartású családi kemencék. Könnyen szállítható hőszigetelt kerti kemencék, beltéri kemencék. Cég: Vida-Kádár Szilvia vállalkozó Őrbottyánban Infó: Vida Sándor 0670 3875870

mobilkemence.hupont.hu

75. ABS-JELADÓK MaTi-CAR Kft. Miskolc*ABS-SZENZOROK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► ÚJ Utángyártott Abs jeladók-abs szenzorok-Abs kerékfordulatszám érzékelők szinte minden autótípushoz elérhető áron.....

absjeladokmindenautohoz.hupont.hu

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 149
Tegnapi: 160
Heti: 309
Havi: 2 915
Össz.: 209 168

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek XXII.
Balos - © 2008 - 2017 - balos.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: popper péter orbán viktorról - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »